WooCommerce vs Shopify vs Opencart: kulcsfontosságú különbségek, amelyeket érdemes fontolóra venni

A WooCommerce, a Shopify és az OpenCart a három nagyon jó választás a webáruházak világából.
Több, mint 38 millió letöltéssel a WooCommerce jelenleg világszerte több mint 28% -át teszi ki az online áruházaknak. A hivatalos weboldal szerint a Shopify több, mint 500.000 üzlettel rendelkezik. Lehet, hogy az OpenCart kevésbé népszerűnek tűnik, de ne döntsünk elhamarkodottan! Több, mint 300 000 élő webáruháza van és ez kivívja a figyelmet. A robusztus funkcionalitás és a fejlett tulajdonságok miatt feltűnő ez a három platform.

De melyiket érdemes kiválasztani? A WooCommerce, a Shopify vagy az OpenCart, melyik a legelőnyösebb a vállalkozásod számára?

A WooCommerce, a Shopify és az OpenCart közötti választás nehéz döntésnek tűnik. Ahhoz, hogy megtaláljuk végül a befutót, a következőket javaslom megtenni:

  1. Határozd meg a kulcsfontosságú szempontokat;
  2. Nézz utána, hogy mit kínálnak az egyes platformok;
  3. Egyeztesd össze az olvasottakat vállalkozásod igényeivel.

Megtettük számodra az első két lépést. Az egyetlen dolog, amit tenned kell, hogy elolvasod ezt a cikket és az olvasottakat a saját üzleti tervedre alkalmazod. Mivel ez egy részletes elemzése e három platformnak, íme, a 4 pont, amelyek a cikk sarkalatos pontjai:

  • Egyszerű használat
  • Árképzés
  • SEO képességek
  • Elérhető támogatás

WooCommerce, Shopify, OpenCart: Rövid áttekintés

woocommerce webáruházA WooCommerce egy ingyenes WordPress webáruház plugin. Tökéletes választás azoknak az online kiskereskedőknek, akik az aktuális WordPress blogjuk vagy webhelyük bővítésével kívánnak webshopot nyitni. A WooCommerce egy olyan, nyílt forráskódú megoldás, amely rendkívül rugalmas. Nyugodtan megtekintheted a kódot, azt módosíthatod is, ezen felül hozzá is járulhatsz a nyílt forráskódú platform készítéséhez, amivel támogatod ezt a méltán híres honlapmotort.

 

shopify webáruházA Shopify egy olyan bérelhető webshop szolgáltatás, amely az online áruház elindítását és kezelését teszi lehetővé pár rövid kattintás után. Az egyik legdinamikusabban fejlődő e-kereskedelmi megoldás, amit nem kevés marketing költséggel igyekeznek népszerűsíteni. Ez egy egyszerű webáruház készítő, amely a leglenyűgözőbb e-kereskedelmi funkcióval rendelkezik, amit csak egy webshop kínálhat.

 

opencart webáruházAz OpenCart egy nyílt forráskódú, PHP alapú webáruház motor. Gyors sebességéről ismert, melyet leginkább az AJAX technológiának köszönhet. Mindemellett a rendelkezésre álló kiterjesztések nagy száma is említésre méltó. Az OpenCart Multi Store szolgáltatás lehetővé teszi, hogy az online üzleteket egyetlen admin felületről kezeld. Több 10.000 terméket is gond nélkül kezel, könnyen bővíthető, továbbfejleszthető.

 

WooCommerce, Shopify vagy OpenCart: kulcsfontosságú különbségek

A WooCommerce, a Shopify és az OpenCart a webáruház piacának valódi vezetői. Ez a három eCommerce megoldás hasznos lehet bármely szférában. Professzionális témákat és sablonokat kínálnak, amelyek egyszerűen fejleszthetőek a különféle bővítmények segítségével. Mégis bizonyos szempontokból különbözik a WooCommerce, a Shopify és az OpenCart. Nos, merüljünk el tehát a részletekben:

 

#Egyszerű használat

A Shopify egy olyan bérelhető webáruház megoldás, amelyben csak az eladásokkal kell foglalkozni, mivel minden technikai szempontról (például rendszeres frissítés) gondoskodik a bérbeadó. Aki új a webáruházak világában, még az is könnyedén megtanulja a Shopify ’drag and drop’ felületét.  A különböző egyszerű eszközök és a letisztult téma az online áruház testreszabását egy kellemes élménnyé változtatja.

A WooCommerce használatának elsajátítása kicsit nagyobb kihívást jelenthet, mint például a Shopify, a WooCommerce szintén nyílt forráskódú mint a WordPress. Miután megbirkóztál a WordPress weboldal elindításával, a webáruház plugin hozzáadása már nem lesz kihívás. A WooCommerce használata sokkal könnyebb, ha összehasonlítjuk más megoldással, mint pl. a Magento-val. Egy telepítési varázsló elkísér majd, amely segít minden szükséges lépéssel megbirkózni és elindítani első webáruházad.

Az OpenCart mottója: “Egyszerű elkezdeni. Egyszerű működtetni.”. Ez a szlogen az Opencart webáruházak egyik legjelentősebb előnyét illusztrálja. Az OpenCart a felhasználók számára egy rendkívül intuitív és jól megtervezett felületet kínál. A WooCommerce-nél valamivel nehezebb kezelni, de még az alapvető technikai ismeretek birtokában is könnyen megbirkózhatsz a webáruház testreszabásának feladatával. Mivel ez egy webáruház motor, így itt nem kell annyi funkcióval problémázni mint egy WordPress oldal.

 

#Árképzés

Ebből a szempontból az OpenCart webáruház motor lesz a győztes, azaz az egyik legkedvezőbb választás, amely tökéletesen illeszkedik az induló vállalkozások és a behatárolt költségvetéssel rendelkező vállalatok kapacitásához is. Természetesen több mint 13.000 OpenCart kiterjesztés érhető el a piacon, egy részéért fizetni kell, de vannak ingyenesek is szép számmal. Egy picivel több erőforrást kell felhasználnod amennyiben további kiegészítő funkciókra van szükséged.

A WooCommerce egy arany középút a WooCommerce, Shopify, OpenCart versenyben.
A WooCommerce egy ingyenes WordPress webáruház plugin, ingyenes frissítésekkel. Érthető módon nem tudsz majd mindent teljes mértékben kihasználni, hacsak nem költesz egy keveset a beárazott WooCommerce pluginekre. És ez az a pont, ahol a pénztárcád lehet, hogy a WooCommerce-et választaná. Ez egy előnyös lehetőség, mivel ahogy a vállalkozásod növekedni kezd, és az igényeid megváltoznak hozzáadhatod a szükséges funkciókat.

A 14 napos ingyenes próbaidőszak után a bérelhető Shopify webáruház három lehetőséget kínál számodra.
Az árak alapdíjról indulnak $ 29 / hó-tól. Nagy előnye a Shopify-nak, – függetlenül attól, hogy melyik lehetőséget választod – hogy korlátlan mennyiségű terméket adhatsz el, és kiélvezheted a fejlett e-kereskedelmi funkciókat – például a Facebook / Pinterest / Twitter Vásárlás gombot.

Még egy szempont, amelyet a Shopify kiválasztásakor figyelembe kell venni, hogy amennyiben külső fizetési lehetőségeket kívánsz igénybe venni (PayPal, Amazon fizetés stb.), annak a díja a tranzakció 2%-a az alapcsomagban, és 0,5% az Advanced Shopify-ban.
Ezt lényeges fontolóra venni, nemde?

 

#SEO képességek

Szükségtelen hangsúlyozni a legjobb helyezések fontosságát a keresőmotorokban az online áruház sikeres teljesítményéhez. Ha figyelembe vesszük ezt a szempontot, a Shopify és a WooCommerce valamint az Opencart továbbfejlesztett funkciókat kínálnak. A közelmúltban végzett kutatás eredménye szerint a legjobb eCommerce platform SEO szempontból a WooCommerce (persze ehhez szükséges némi extra plugin) és a másik a Shopify (a bérelhető fizetős csomag tartalmazza), az előbbi 98, míg utóbbi 97 pontszámmal:

 

seo eredmények

SEO eredmények (bár látszik, hogy többségében bérelhető webáruházakat tartalmaz)

 

Azt is érdemes figyelembe venned, hogy az ingyenesen használható OpenCart garantálja számodra az alapvető SEO funkciók előnyeit, amelyek egy csúcskategóriás eCommerce megoldásnak feltétlenül a részei és mindezt tovább turbózhatod különféle fizetős eszközökkel. Te is képes leszel arra, hogy meta kulcsszavakat és leírásokat rendelj hozzá az összes termék- és kategóriaoldalhoz. További SEO beépülő modulok telepítése ésszerű megoldásnak tűnhet az OpenCart a keresőmotorok pozícióinak növelése céljából.

 

#Támogatás

Az ügyfélszolgálat szempontjából a Shopify az igazi vezető. A Shopify Súgó szakmai segítséget nyújt 24 órában, a hét minden napján. A terjedelmes Shopify dokumentáció mellett számos video-oktatóprogram és webinar áll rendelkezésre. Az eCommerce University és a Shopify fórumok segítenek megtalálni a szükséges válaszokat a felmerülő kérdésekre.
A fórumtagokat is megkérheted, hogy adjanak visszajelzést az üzletedről, és lássanak el értékes tanácsokkal. Vagyis bányászni kell a saját webáruházunk használatához az információkat.

A külsős fejlesztők által készített pluginok és azok összeválogatásának köszönhetően a WooCommerce korlátozottabb lehetőségeket kínál a támogatás tekintetében, mint a Shopify. Mindez azért van, mert a nyílt forráskód, a saját host-olt webáruház megoldások jellege eltér egymástól.
A Woo teljes hozzáférést enged a forráskódjához. Így minden lehetőséged adott arra, hogy önmagad megoldd a felmerülő problémákat, és vonzóvá tedd az oldalad a WordPress fórumokon elérhető remek anyagok segítségével, szintén jó videók találhatóak Youtube-on, ill. sok értelmes blog található meg a neten, hogy könnyen kiismerd magad.
Amennyiben bonyolultabb problémával szembesülsz, akkor feliratkozhatsz a WooCommerce támogatási jegyre.

Ami az Opencart-ot illeti, ingyenes és személyre szabott támogatást is kínál. Az OpenCart közösség nagyon aktív. Minden esélyed adott arra, hogy a szükséges információkat önmagad megtaláld. Az Opencart Dedicated Support változatának kiválasztásával a súgócsomagot (az egyszeri fix ár 99 $ -tól kezdődik) vagy havi támogatási csomagot (99 $ / hó-tól) kell megfizetned. Vagy nálunk rendelt webáruházadhoz megkapod ingyen, ill. szolgáltatásaink mellé segítségnyújtást, tanácsadást is tudunk biztosítani. Oktatást is vállalunk kisebb csoportoknak. Ill. kérdéseid felteheted Opencart kérdezz-felelek facebook csoportunkban is.

 

A fő kihívás?

webáruházak

WooCommerce, Shopify vagy OpenCart – A megfelelő webshop platform kiválasztása, amely megfelel az üzleti igényeidnek, valóban ijesztő feladatnak tűnhet. Sok szempontot kell figyelembe venni, több száz megjegyzést és fórum kommentárt kell elolvasni és értékelni, hogy le tudjuk vonni az értékes következtetést.
És mi az eredmény? Ami másoknak beválik, neked nem feltétlenül fog. Soha nem fogod megtudni, hogy működik-e, amíg ki nem próbálod az egyiket a SAJÁT ötletedhez.

Még egy szempont. A webáruházak nyújtotta megoldásokkal manapság bármelyik vállalkozás élhet, ez a választás lehet ígéretes lehetőség is, de ez a választás okozhatja az elsődleges akadályát a vállalatod növekedésének. Így érdemes jól felmérni a lehetőséghez az igényeinket.

 

Ki segít Neked? 

Az informatikai technológiák lehetővé teszik a hatalmas információmennyiség és az informatikai megoldások feldolgozását.
A WooCommerce, Shopify, OpenCart verseny tekintetében érdemes felkeresni referencia oldalakat és megnézheted, hogy hogyan néz ki egy bolt. Ez segít abban, hogy a célplatformra vonatkozó döntésed megfontolt legyen.

Az általunk elemzett négy aspektus átformálja annak megértését, hogy milyen előnyökkel járnak az egyes platformok a használhatóság, az árképzés, a SEO funkciók és a támogatás tekintetében.

Tehát, WooCommerce, Shopify vagy OpenCart, melyiket válaszd? Az egyik legkönnyebb megoldás, az a WooCommerce elsősorban a webáruházak világába újonnan érkezőket célozza meg, de minden szükséges e-kereskedelmi funkcióval rendelkezik, amelyből bármely méretű vállalkozás profitálhat.  Opencart az egyik legismertebb webáruház megoldás, és kiváló hírnévre tett szert. Fejlett e-kereskedelmi funkciói közé tartozik a számos terméktípus, a fejlett szállítási beállítások, az automatikus adóellenőrzés, a készletkövetés, és a fizetési átjárók lenyűgöző listája. Bár az első pillantásra kicsit költségesnek tűnhet, de a Shopify olyan funkcionalitást nyújt Önnek, amely minden elköltött fillért megér.

Mi mit ajánlunk?

Amennyiben szükséged van egy robusztus webshopra az online értékesítéshez, akkor azt bízd ránk és elkészítjük Opencart webáruházad!

 

 

Tanács Ferenc

Author

Webáruház készítés, webáruház beállítás és fejlesztés. Főként ezekről a tartalmakról írok, néha néha kitekintve a webáruházakon túlra. Elérhetőségeim itt találhatóak, keressen bátran! Like-old Facebook oldalunkat, +1-ezd Google+ oldalunkat hogy te is értesülj első kézből új írásainkról.