webáruház nyitásA Webáruház készítés, nyitásához megpróbálok minden fontosabb információt összeszedni, hogy milyen fontosabb dokumentumok, engedélyek szükségesek a webáruház indításához.

Mindenek előtt kell egy webáruház, amit meg is rendelhetsz tőlünk ha már itt jársz.

Szükség lesz valamilyen vállalkozási formára pl, egyéni vállalkozás, kft, bt, netán zrt, a lényeg, hogy adószámmal rendelkezzen.

A tevékenységi körök között a 4791 – Csomagküldő, internetes kiskereskedelemnek is szerepelnie kell erről ne feledkezzünk meg.

Szükség lesz egy általános szerződési feltételre is. Ennek az összeállítását mindenképp bízzuk szakemberre vagyis ügyvédre, a saját magunk és persze a vevők védelmében.

Az ászf-nek többek között ezeket kellene tartalmaznia:

A webáruház üzemeltetőjének adatai: cégnév, székhely, levelezési cím, telefonszám, adószám, cégjegyzékszám, a vállalkozás képviselő neve, a nyilvántartó cégbíróság neve.

Itt kell még feltüntetni a webáruház alatt futó tárhely kezelőjét és annak adatait.

Ha a termékek amiket értékesíteni szeretnénk engedélyhez kötött, akkor az engedélyt igazolni kell, vagyis nyilvántartási számát is fel kell tüntetni. Az áruházban megvásárolható termékek, vagy szolgáltatások ismertetése

Ezután még tájékoztatni kell a vásárlót:

A szállítási módjairól és azok feltételeiről valamint a házhoz szállítás költségeit továbbá a szállítási határidőt.

A regisztráció és a vásárlás menete valamint az elállás joga és garanciális feltételeket.

A személyes átvétel módja és a fizetési lehetőségeket a webáruházban

A jogviták rendezési lehetőségét és annak hivatalos címét. A felhasználó által megadott adatok kezelésére tett kötelezettségek.

Amikkel még kell foglalkozni és jól láthatóan fel kell tüntetnünk a webáruházunkban.

Garancia, jótállás Érdemes ezt is közzétenni, vagy egy általános nyilatkozatot mellékelni. pl: http://njt.hu/cgi_bin/njt_doc.cgi?docid=168978.263277Elállási jog   ->>45/2014. (II. 26.) Korm. rendelet a fogyasztó és a vállalkozás közötti szerződések részletes szabályairólA Jogviták rendezése ->>https://webgate.ec.europa.eu/odr/main/index.cfm?event=main.home.show&lng=HUA fogyasztó fizetési kötelezettsége Gondoskodni arról, hogy a fogyasztó a tudomásul vegye a rendelés véglegesítésekor, hogy szerződési nyilatkozat fizetési kötelezettséget von maga után. A rendelést csak akkor aktiválhatja ha elfogadja az ászf-et,  tehát tudomásul veszi a webáruházunk szabályzatát.Ezt az ászf-et készítsük el pdf formában is és tegyük letölthetővé az oldalunkon.A vásárló által megrendelt csomagnak tartalmaznia kellA részletes nyomtatott tájékoztatót a 14 munkanapon belüli, indoklás nélküli elállási jogáról A számlát A garancia levelet

Amennyiben gyorsan szeretnénk hozzáférni a dokumentációkhoz itt lehet megvásárolni. De minden ügyfelünknek első javaslatom az, hogy egy megfelelő ügyvéddel vegye fel a kapcsolatot akik az egész termék körének és szolgáltatására figyelembevételével készítse el a kötelező dokumentumokat.