BLOG WEBÁRUHÁZ MELLÉ

A tartalommarketing ma mindennek az alfája és omegája, mivel minden médiumban és csatornán azt olvashatjuk, hogy bővítsük és lehetőleg csak egyedi tartalommal töltsük meg webáruházunkat.

Mi erre a WordPress Blogot javasoljuk, mely jelenleg az egyik legjobb és legprofibban megtervezett tartalombővítésre alkalmas program.

Egy stabil WordPress-es bloggal igazán fergeteges cikkeket publikálhatunk webáruházunk részére.

Miért jó egy WordPress blog webáruház mellé?

A Google előnyben részesíti a WordPress-es tartalmakat, mivel a WordPress és azok pluginjaival remek cikkeket lehet előállítani.

Egy profi webáruház mellé egy profi WordPress blog dukál, így nem kell a webáruházunkat olyan funkciókkal traktálni, melyeknek semmi köze a termékekhez.

Rendkívül jó funkciókkal rendelkezik ami az áruházhoz kapcsolható és emellett sok más egyéb tulajdonságát is kihasználhatjuk a webáruház köntöse mögül.

Persze nem kell “Blog”-nak hívni, lehet az hírek, médiainformáció vagy ötletek. A név mindegy, hiszen a lényeg az, hogy a cikkek összeszedetten és rendezetten legyenek elkészítve, s úgynevezett címkékkel rendelkezzenek, melyek segítik azt, hogy a tartalmak keresőoptimalizálás szempontból elérjék a jelenlegi technikai és tartalmi követelményeket.

Miért szükséges blogot vezetnie egy webáruháznak?

A legtöbb webshopban termékképek találhatóak, melyek rendelkezhetnek “alt” és “title” attribútumokkal, melyek elősegítik azt, hogy a Google “el tudja olvasni”, hogy mi látható a képeken. Emiatt a szöveges tartalmak még mindig kulcsfontosságúak ahhoz, hogy egy webáruház sikeres legyen.

Mivel nem nagyon szoktak a webáruházak kiegészítő szövegeket tenni a termékek mellé, így egy rendszeresen, új és egyedi tartalommal frissített blog rendkívül fontos szerepet tud betölteni abban, hogy a webáruház keresőoptimalizálás szempontból eredményesebben szerepeljen.

Érdemes úgy gondolni a blog készítésre, mint egy kiegészítő marketing eszközre, mely segíti az organikus keresést, így több felhasználóhoz tud eljutni a webáruház létezése, hiszen a mostanra oly nagyra nőtt online dzsungelben egyre nehezebb érvényesülni.

Fontos, hogy olyan tartalmakat tegyünk közzé a blogban, amelyek iránt érdeklődnek a felhasználók, így egy jól megtervezett ábrával vagy videóval kiegészített blog bejegyzéssel még több látogatót lehet a webáruházba csalogatni.

Egy jól elkészített design akár 90-98%-ban hasonló lesz mint a webáruházunk arculata, így a felhasználó észre sem veszi, hogy más oldalt böngészik.

Mi elvégezzük az Ön Webáruház sablonja alapján a Blog design kivitelezést. Telepítjük és beállítjuk a WordPress-t és ezután már csak azt kell megoldanunk, hogy szükség esetén ezek a cikkek a webáruház főoldalán is megjelenjenek.