ingyenes webáruház motorok

Legjobb webshop motor

Legjobb webshop motor témájában igen sok megkeresés érkezik hozzánk. Melyik a legjobb webshop? Melyik a legjobb webáruház motor az igényeimhez? Ugye ismerős a kérdés? A válasz viszont nem is olyan egyszerű. Mert a legjobb webshop motor kérdése mindig az igényektől függ.

Milyen igényeket lépnek, léphetnek fel egy webshop készítésnél?

 • Legyen a webshop könnyen kezelhető
 • Legyen a webshop gyors
 • Sok mindent tudjon a webáruház
 • A Seo- ban is jó legyen a webshop
 • Többnyelvű legyen
 • Több pénznemet kezeljen
 • Kevés termékhez kell webshop
 • Sok termékhez kell a webáruház
 • Legyen a webáruház egyszerű

Webáruház az igényekhez

A webáruházakból több megoldásból is választhatunk:

 • Egyedi igényekre készített webshop
 • Egy adott ecommerce motorra építkezve elkészített webáruház
 • Bérelhető webshop
 • Social média webshop

Ezek a webáruház típusok szintén az igények szerint felhasználhatóak, sőt sokan lépcsőfokként ugrálnak egyikről a másikra mikor rájönnek, hogy igényeiket nem szolgálja ki a korábbi webshop.

Egyedi igényekre készített webshop

Egyedi webáruház készítés legköltségesebb formája. Az egyedi webáruházat programozók írják meg programkódonként. Elég lassú és költséges módja a webshop készítésnek, azonban amikor többórás fejlesztési tervezés után az áruház kivitelezése elindul a lefejlesztett kód minden tekintetben egyedi és a célfeladatnak legjobban megfelelő formájában kerül megalkotásra. Az eredmény ezután már magától értetődően páratlan lesz és így akár a legjobb webshop is lehet.

Hátránya, hogy fejlesztését csak az eredeti fejlesztő csapat tudja folytatni, átláthatóságát egy részletes dokumentáció segíti, de még így is költséges a módosítása.

Ma már szinte alig készül ilyen áruház, mivel sokan előre elkészített kódokra építkeznek, framework (keretrendszer)-re építik a webshopokat.

Na de  lássuk milyen lehetőségünk van a legjobb webshop használatára Opensource alapokon, vagyis ingyenes webáruház motor használatával.

osCommerce webshop motor

oscommerce webáruházAz osCommerce webshopok a 2006-os évek nagy favoritja volt. Amikor még az egész webáruházasdi még gyerekcipőben járt. Az egész motor admin része nem túl bonyolult, azonban a sablon megoldásai táblázatos megoldásban működik így a responsivitiás majdhogynem kizárt egy ilyen webáruháznál. Fejlesztését ma már nem igazán ajánlják, de még mindig van működő shop ami a rengeteg fejlesztéssel alkalmas a mai értékesítésre. Nem ajánljuk már a használatát, mivel jóval könnyebben használható áruház típusokat lehet már használni, továbbá lassan a fejlesztők és a közösség is teljesen elpártol az osCommerce motor mellől.

Virtuemart webshop plugin

virtuemart ingyenes webáruházA nagy sikerű Joomla sorozat webáruház kiegészítője. Egy pluginról beszélünk, mint a WooCommerce. A Joomla egy teljes CMS felületet szállít nekünk, amiben szinte mindent beállíthatunk. A Joomla és a WordPress ma a legismertebb ingyenes CMS rendszer amiknek a legnagyobb előnyük, hogy szinte bármilyen oldal kivitelezhető belőlük. A keretrendszerre építkezve töménytelen plugin elérhető hozzájuk ami a weboldal készítést teszi gyorsabbá. A Virtuemart shop a 2010-es évek nagy favoritja volt, mi sem bizonyítja jobban a keresések és az elkészült webáruházak számát azokban az években. Ma már ezek a számok a többi webáruházhoz képest óriási csökkenést mutatnak, de még mindig népszerű a Virtuemart, mert a Joomla és a kezelhetősége igen részletes. Sajnos a Virtuemart fejlesztői nem követik a webáruházak népszerű trendjeit valamit teljesen más elgondolás szerint alkalmazzák, így sok funkció nem érhető el a Virtuemart-ban, ami más shop-okban játszi könnyedséggel működik. Bár még mindig nagy tábora van a felhasználókból, de ez a szám már lassan a nulla felé konvergál.

WooCommerce webshop plugin

woocommerce adminWordPress webshop készítésre többféle plugint alkalmazhatunk, pl: Wp E-commerce vagy a Jigoshop esetleg a Marketpress eCommerce-t. De egyik sem olyan sikeres vagy felkészült mint a WooCommerce.

A WooCommerce magyar admin és front felülettel is rendelkezik valamint a WordPress webáruház készítés nagyon könnyű így, hogy szinte csak néhány beállítással a WooCommerce már is értékesítésre fogható, a néhány beállítás persze a termékek feltöltése, kategorizálása és a szállítás és fizetési felület beállítása, valamint sok apró kis részlet amiken könnyű végig ugrálni. A WordPress webshop épp azért olyan népszerű amiért maga a Wp is népszerű, egyszerű beállításokkal hozhatunk létre WordPress honlap, blog, webshop, fórum és még sok más weboldalt. Azonban hátránya is ebből fakad, mert komplexebb folyamatok kialakítására már WordPresses fejlesztőre van szükség. Van egy bizonyos termék mennyiség és tárhely erőforrási állandója a WooCommerce magyar webáruházaknak. Egy bizonyos méret felett már jobb szerver dukál a webáruház alá, erre is kell figyelni, mikor webáruházunkat teletűzdeljük különféle pluginokkal, bővítményekkel. Egy jó WordPress webáruház gyors, szép és funkciókban épp megfelelő ehhez pedig vagy magunknak kell megtanulnunk a WordPress webáruház készítést vagy szakembert kell fogadni aki elkészíti nekünk az egyik legjobb webshop motorra épült webáruházat. Használatát mi is ajánljuk, ha tetszik a rendszer kérje ajánlatunkat!

Magento webáruház rendszer

magento webáruház adminA Magento Zend Frameworkre épül, amelyik az egyik legjobban kidolgozott keretrendszer és a legtöbben használják ma világszerte, de az egyik legnagyobb hátránya talán az, hogy nagyon erőforrásigényes és szükséges hozzá egy Magento-hoz értő profira, aki a megfelelő rutinokat elkészít és beállítja. Sikerességét mi sem bizonyítja jobban mint az, hogy a vállalati szintű felhasználás mellett nagyon sokan választották webáruházukhoz a Magento-t tudva azt, hogy akár 2x-3x akkora erőforrás kell hozzá mint más webáruházakhoz. Rendkívül részletes marketing és szűrő rendszerrel kezdhetjük el használatát, nagyon jól testreszabható a front oldali felület. Szóval valójában egy nagy webshop csomagot kapunk amit a többiek egy külön modullal tudnak csak felmutatni. Ezután már mindenki maga dönti el, hogy hajlandó-e egy ilyen webáruházat használni. Használatát csak nagyon erős programozói tudással ajánljuk valamint kellő felkészültségű Magento használattal. 

Opencart webáruház rendszer

opencart webáruház adminOpencart webshop motort mi is sokat használjuk és az a tapasztalatunk, hogy elég sok konkurencia szintén erre építve értékesíti webáruházait. Nagyon jól programozható és igény szerint testreszabható bármilyen sablon. Tömegesen készülnek hozzá korszerű és szép sablonok, folyamatosan jönnek létre egyedi fejlesztések mellett a kiegészítő és új funkciókkal ellátott pluginok, módosítások. Felveszi a versenyt bármely ma használatos webshop motorral. Kérje ajánlatunkat webáruház készítéshez! Az új Opencart 2.0-ás jelzéssel ellátott webáruházak minden tekintetben remek értékesítési platform lehet bárkinek. Hátrányként szokták felemlegetni a több verzióságot, mivel az Opencart webshop motor 1.5-ös vonalon és 2.0-ás vonalon is elérhető. Mi ajánljuk az Opencart webáruház használatát, ha közepesen nagy vagy nagy termékadatbázissal rendelkezik a megrendelő, egyedi funkciókra és megjelenítésre van szükség.

Prestashop webáruház rendszer

prestashop webáruház adminA Prestashop webáruház motor egy hasonló funkciókkal felvértezett webshop mint a Magento, azonban egyszerűbb használat mellett jóval gyorsabb működést tud produkálni. Az admin felülete viszont egyszerű felhasználónak nagyon komplikált és összetett. Igen népszerű spanyol és portugál területeken, miközben alapjaiban angol és francia nyelven érhető el a legnagyobb felhasználói támogatás. Hazánkban is igen aktív a Prestás közösség. Az eredeti telepítőcsomagban nem található funkciókat a PrestaShop közösségének tagjai által készített modulokkal bővíthetjük, többségét sajnos elég borsos áron lehet beszerezni. Így a felhasználását annak ajánljuk akinek nem okoz gondot kiismerni és jól felhasználni egy részletes admin felülettel rendelkező webáruház motort.

Drupal ecommerce plugin

drupal webáruház adminA Joomla és a WordPress mellett a 3. legnépszerűbb CMS a Drupal, aminek szintén van webáruház pluginja. Sajnos hazánkban nem tudott akkora felhasználói adatbázist felhajtani mint az előbbi két webshop motor, de még így is van aki máig ilyen webshop motorokat használ elégedettséggel. A legnagyobb előnyét abban érzékeltetik a Drupal-t használók, hogy a webshop modul ugyanolyan része az áruháznak mint maga a tartalomkezelés, így a konverzióoptimalizálás sokkal egyszerűbb. Felhasználását kellő Drupalos tapasztalattal ajánljuk csak mivel supportot és megfelelő kiegészítőkhöz sok időt és energiát kell befektetni a korábbi webshopmotorokhoz képest.

Mi az az ingyenes webáruház?

Ingyenes, a motor letölthető és szabadon telepíthető saját tárhelyünkre, amennyiben az megfelel a minimális webáruház követelménynek. Rettentő sok fórum foglalkozik velük, sok-sok kiegészítő érhető el akár ingyenesen akár fizetős formában. Akinek van szabad ideje, akár néhány hét alatt mindenre talál jó megoldást. Folyamatosan fejlesztik magát a rendszermagot, hogy még jobb funkciókkal lássák el a webáruház motort. A közösségi fórumokon sok dokumentációt olvashatunk róla. De a legjobb webáruház shop motor megtalálására sok időnk elmehet, mivel az igényeinknek legjobban megfelelő webáruházat meg kell ismerni.

Bérelhető webáruházak, webshop motorok

A legnagyobb előnyük, hogy havi díj fejében szinte mindennel felvértezett webshopot kapunk kézhez. Csak az értékesítéssel kell foglalkoznunk, a fejlesztéseket, a hostingot, a hibák elhárítását bérbeadó végzi el.  A hátrányuk is ebből akad, mert a költségek folyamatosak lesznek amíg üzemeltetjük az áruházat. A számunkra fontos új fejlesztések nem azonnal készülnek el, mivel ez a webáruház nem egy külön áruház, hanem az egész egy része.

Ilyen lehet a Shopify, a Shoprenter és más online bérelhető webáruházak.

Mindazonáltal ezek az előnyök és hátrányok együttese sokak részére nyújt tökéletesen működő értékesítési formát.

Közösségi média webáruház

Facebook webshopot sokan szeretnének készíttetni, használni. Azonban rövid idő alatt rájöhetünk, hogy a Facebook webshop nem a szokványos értelemben vett webáruház és a forgalomirányítás, a vevők terelése egészen más formulákat igényel, más marketing megoldásokat kell alkalmaznunk a jó eredmény eléréséhez. A legnagyobb hátránya, hogy egy olyan szervezet kezében van a tulajdonlás aki önkényesen bármikor dönthet webáruházunk bezárásáról így csak óvatosan eme értékesítési felülettel.

Azonban tagadhatatlan tény, hogy egy Január 27-ei statisztika szerint amelyet a wikipédián lehet megtekinteni 1591Millió felhasználó használja a Facebook-ot, tehát van benne potenciál.

Ingyenes webshop motorokról némi statisztika

A Google trends elmúlt 5 éves keresési statisztikájából jól látszik, hogy világ országai szintjén milyen keresések mérhetők az egyes webáruház motorokhoz.
A WooCommercehez képest minden webáruház típusnál csökkenő keresési rátát láthatunk. Persze ez a statisztika sem teljesen, mivel a más webshopokat nem mutatja, ill. azt sem tudatja velünk, hogy a bérelhető  webáruházak milyen szeletet harapnak ki maguknak ebből a keresési tortából. Valamint az sem mellékes megjegyezni ebből a táblázatból, hogy a keresések mint kis és közepes értékesítők kereséseit tartalmazza vagy nagy multi cégekét ill, hogy mely országokra hogyan van ez jól levetítve.

De egy dolog jól látszódik belőle, hogy a ma elérhető ingyenes webshop motoroknak van létjogosultságuk és felhasználói táboruk folyamatosan változik.

webáruház motorok statisztika

Ajánlatos még ezt a cikket átnézni, ahol a nagy Európai eloszlást lehet megnézni majd 1 évvel ezelőtti állapotban. Itt is jól látszódik a statisztikák szerint, hogy a könnyű és jól használható webshop motor milyen jól teszi a dolgát a nagyok mellett. Tehát a népszerűség és használhatóság mellett nem csak a méregdrága megoldások használhatóak.

Hasonló bejegyzések:

Legjobb webshop motor II. rész
Legjobb webshop motor III. rész

 

 

Tanács Ferenc

Author

Webáruház készítés, webáruház beállítás és fejlesztés. Főként ezekről a tartalmakról írok, néha néha kitekintve a webáruházakon túlra. Elérhetőségeim itt találhatóak, keressen bátran! Like-old Facebook oldalunkat, +1-ezd Google+ oldalunkat hogy te is értesülj első kézből új írásainkról.