woocommerce vagy opencart

Opencart vs. Woocommerce

Ha már eljutottunk odáig, hogy bővíteni szeretnénk üzletünk egy webáruház platformmal adódik a kérdés melyiket válasszuk? Az e-kereskedelemnek számos olyan útja van, amelyet az Ön web-oldalához vagy független piacához passzolhat. Tudva, hogy melyik az Ön számára a legjobb webshop, olyan tényezőkre támaszkodhat mint például az egyszerű használat, a költségek és a webáruház működése megfelel a célpiac igényeinek. Mind a WooCommerce, mind pedig az OpenCart népszerű webáruház motor, így a kettő közötti különbségek megértése fontos az opciók szűkítésében.

TELEPÍTÉS, ÜZEMBE HELYEZÉS

WooCommerce:
A WooCommerce egy WordPress plugin. A WordPress által működtetett webhelyre felhasználóknak egyszerűen telepíteniük kell a plugint; Gyors és egyszerű folyamat. Ha még nincs weboldalunk a kezdetektől kell haladnunk. Elsőként létre kell hozniuk egy WordPress weboldalt akár manuálisan telepítve a tárhelyünkre akár egy tárhelyünk cpanel felületének használatával, egy kattintásos telepítési opcióval. A WordPress nagyon népszerű, így könnyű megtalálni bármely szolgáltató kínálatában amely probléma nélkül telepíthető.

A telepítő varázsló a WooCommerce telepítését segíti, így a felhasználóknak gyors beállításokkal segíti a kezdeteket.

OpenCart:
Az OpenCart egy önálló e-kereskedelmi platform, de a telepítése némileg hasonló a WooCommerce-hez. A felhasználók egy kattintással telepíthetik a Softaculous felületről mint a Wordprest, majd az OpenCart gyors beállításához csak némi adatot kell megadnunk. A továbbfejlesztett felügyelet érdekében a felhasználók manuálisan beállíthatják ezt a webáruház motort is. Egyszerűen feltöltik az ftp-re a fájlokat és telepítik böngészőből.

KÖNNYŰ HASZNÁLAT

WooCommerce:
A WooCommerce egyszerűen kiterjeszti a WordPress CMS-t, így a platform már ismerős a felhasználóknak ezzel segítve felhasználót a webáruház kezelésében. Az áruház statisztikái és információi közvetlenül a WordPress irányítópultján láthatók, így a felhasználók könnyedén követhetik a teljesítményt. Az automatizált funkciók megkönnyítik a kuponok, kedvezmények és földrajzi helyek beállításainak beállítását, míg a fejlettebb testreszabási funkciók a technológiailag hajlamosabb felhasználók számára lehetővé teszik a mélyebb búvárkodás lehetőségét

OpenCart:
Az OpenCart meglehetősen intuitív, mint egy igazi webáruház platform, amelynek adminisztrációs felülete nagyfokú ellenőrzést biztosít. Az OpenCart egyik nagy bónuszának az a lehetősége, hogy egyszerre több webáruházat egy adminisztrátori felületről is kezelhetünk, így ha különféle üzletekre van szüksége, könnyen kezelheti őket az OpenCartból.

KERESŐBARÁT KIALAKÍTÁS

WooCommerce:
.A WooCommerce-ben a SEO-t csak a felhasználó készségei korlátozzák, és a bővítményeket, amelyeket a telepítéshez választanak. A bővítmények és bővítmények telepítésével egyszerűen hozzáadhatók a WooCommerce funkcióihoz hasonlóan az egyéni URL-ek és leírások, a robots.txt, a Google Analytics és más SEO eszközök.

OpenCart:
A felhasználók beállíthatják a meta címeket, leírásokat, kulcsszavakat és más SEO elemeket, ami szükséges a jó eredményhez. Azonban további kódolásra van szükség a kódban ha bővíteni akarjuk specialitásokkal. Vagy mint a WordPressnél külsős modulokat, pluginokat telepíthetünk. Azoknak a felhasználóknak, akik kevésbé rendelkeznek programozói vénával, a telepítés lehet megoldás a többieknek pedig az egyedi megoldások adhatnak eredményt.

BELSŐ RENDSZER INTEGRÁCIÓ

WooCommerce:
A WooCommerce webalapú eszközökkel és iPhone / iPad népszerű integrációkkal működik, köztük a FreshBooks, a Stripe, a PayPal, az Amazon Payments, a FedEx, a USPS és a UPS. A WooCommerce számos szolgáltatással integrálható. A belső plugin telepítő hatalmas előnyt biztosít más webáruházakkal szemben.

OpenCart:
Az OpenCart Windows, Mac és webalapú eszközök segítségével működik. Integrálva találhatunk különböző szolgáltatásokkal, köztük PayPal, SagePay, FedEx, UPS és sok mást még.

ocwoo

FENNTARTÁSI KÖLTSÉGEK

WooCommerce:
A WooCommerce plugin a WordPress-hez ingyenes, de a kereskedelmi plugineket és bővítményeket évente kell fizetni, ezért ha további funkciókat igényelünk akkor fel kell készülni ezekre a költségekre. A fizetett témák és modulok opcionálisak lehetnek, de egyes felhasználók inkább az ingyenes opciókat preferálják. Meg kell vizsgálni még a tárhely és az online fizetés esetleges költségeit.

OpenCart:
Az OpenCart ingyenes nyílt forráskódú webshop motor. Vagyis ingyen letölthetjük.. A fizetett témák, a fizetett bővítmények és a tárhely költsége azonban növeli a teljes ráfordítási árat. De itt is elérhetünk ingyenes bővítményeket, ezzel csökkentve a webáruház árakat.

TESTRE SZABHATÓSÁG

WooCommerce:
Hasonlóan a WordPresshez, WooCommerce nagymértékben testre szabható a különböző beépülő modulokkal és bővítményekkel, amit a beépített plugintelepítővel telepíthetünk amit könnyedén megkereshetünk, telepítsünk és működtessünk. Még a legigényesebb felhasználó igényeit is kielégíti a WooCommerce. Viszont magyar viszonylatokhoz nehezen értelmezhető megoldásokat kell megszűntetni, átalakítani.

OpenCart:
Az OpenCart-al érkező sablon meglehetősen robosztus, és mind a fizetett, mind a szabad témák könnyen megváltoztathatják az áruház megjelenését. Azok a felhasználók, akik többet kívánnak ennél testreszabni, azoknak érdemes olyan sablont, plugint beszerezni amivel igényeiket kielégíti. De még így is előfordul, hogy kódolásra van szükség

TÁRHELY BÉRLET VAGY ÜZEMELTETÉS

Mind a WooCommerce, mind pedig az OpenCart megköveteli a megfelelő tárhelyet. Miközben a tárhely szükségessége növeli a platformok összköltségét, de viszont ez nagyobb biztonságot nyújt az áruház néhány aspektusában, érdemes jól megválasztani tárhelyünket. Nem mindig az olcsó a legjobb.

CÉLPIAC

WooCommerce:
Ez a webáruház motor ideális a kis-és közepes méretű vállalkozások számára, a termék és szolgáltatások testreszabhatóságával. A társadalmi integráció könnyen elérhető a bővítményekkel és kiegészítőkkel..

OpenCart:
Az OpenCart rugalmas, bármely méretű vállalkozás számára alkalmas lehet. A konkrét ügyfeleket célzó képességét megfejelhetjük többnyelvű beállításokkal és különbféle pénznemek használatával, egyszerű, intuitív módon támogatva.

Összességében az OpenCart könnyen használható. A beállítás azonban a legjobban technikai ismeretekkel rendelkező személy által végezhető el, és ez a személy ismét hasznos lesz, ha készen áll a vállalkozás bővítésére vagy az online ajánlatok testreszabására.

Mivel WordPress alapú a WooCommerce könnyen telepíthető és használható, különösen ha WordPress-t használt már korábban. Amikor a testreszabásról van szó, a WooCommerce gyorsabban beállítható mint az OpenCart. Viszont részleteiben és alap funkcióiba gyengébb webshop motor.

statisztika

Mindig az igények használata szabja meg melyikre van szükségünk.

WooCommerceOpenCart
Telepítés, üzembehelyezésGyakorlatilag önmagát telepíti és a beállítás varázslóval szinte elvégzi az összes beállítást. 5/5Manuálisan telepíthető vagy 3. féltől származó módszerrel installálható. Bonyolult lehet kevésbé tech beállítottságú felhasználóknak 3/5
Könnyű használatNagyon könnyű használni a kezdőknek anélkül, hogy az advanced usereket visszafogná a beállításoktól. 5/5Intuitív és egyszerű, lehetővé teszi a több webshop kezelését egy adminból, többnyelvű és pénznemhasználat. 5/5
KeresőbarátságExtrém keresőbarát ha jó bővítményekkel töltjük meg! 5/5Kiváló keresőbarát funkciók amit tovább bővíthetünk modulokkal. 5/5
Belső rendszer integrációKönnyű integráció a belső telepítőnek köszönhetően, szinte már minden plugin megtalálható már hozzá. 4/5A 3.0-ás verziótól már rendelkezik saját telepítővel, viszont még néhol fejlesztést igényelhet. 4/5
Fenntartási költségekA költségek attól függően változnak, hogy milyen fizetős szolgáltatást veszünk igénybe. Alapból ingyenes. 3/5A költségek attól függően változnak, hogy milyen fizetős szolgáltatásokat veszünk igénybe, alapból ingyenes. 4/5
TestrewszabhatóságNagyon testreszabható amit csak a felhasználó képességei és költségvetése korlátozhat. 5/5Hihetetlenül testreszabható, de általában fejlettebb technikai felkészültséget és/vagy fizetős modulokat igényel, hogy a kívánt módon üzemeljen 3/5
Tárhelybérlet vagy üzemeltetésTárhelybérlettel vagy sajátszerverrel is jól üzemeltethető.Tárhelybérlettel vagy sajátszerverrel is jól üzemeltethető
CélpiacKis és közepes webáruházaknak megfelelő, a közösségi média célzása és más egyéni bővítmények az ügyfelek célzásával bővíthetőBármilyen méretű webshopnak megfelelő lehet, de technikai készségeket igényelnek a felfuttatáshoz és a testreszabáshoz.

Tanács Ferenc

Author

Webáruház készítés, webáruház beállítás és fejlesztés. Főként ezekről a tartalmakról írok, néha néha kitekintve a webáruházakon túlra. Elérhetőségeim itt találhatóak, keressen bátran! Like-old Facebook oldalunkat, +1-ezd Google+ oldalunkat hogy te is értesülj első kézből új írásainkról.