+36 70 363 7900 info@grentmedia.hu

Ha már eljutottunk odáig, hogy bővíteni szeretnénk üzletünk egy webáruház platformmal adódik a kérdés melyiket válasszuk? Az e-kereskedelemnek számos olyan útja van, amelyet az Ön web-oldalához vagy független piacához passzolhat. Tudva, hogy melyik az Ön számára a legjobb webshop, olyan tényezőkre támaszkodhat mint például az egyszerű használat, a költségek és a webáruház működése megfelel a célpiac igényeinek. Mind a WooCommerce, mind pedig az OpenCart népszerű webáruház motor, így a kettő közötti különbségek megértése fontos az opciók szűkítésében.

TELEPÍTÉS, ÜZEMBE HELYEZÉS

WooCommerce:
A WooCommerce egy WordPress plugin. A WordPress által működtetett webhelyre felhasználóknak egyszerűen telepíteniük kell a plugint; Gyors és egyszerű folyamat. Ha még nincs weboldalunk a kezdetektől kell haladnunk. Elsőként létre kell hozniuk egy WordPress weboldalt akár manuálisan telepítve a tárhelyünkre akár egy tárhelyünk cpanel felületének használatával, egy kattintásos telepítési opcióval. A WordPress nagyon népszerű, így könnyű megtalálni bármely szolgáltató kínálatában amely probléma nélkül telepíthető.

A telepítő varázsló a WooCommerce telepítését segíti, így a felhasználóknak gyors beállításokkal segíti a kezdeteket.

OpenCart:
Az OpenCart egy önálló e-kereskedelmi platform, de a telepítése némileg hasonló a WooCommerce-hez. A felhasználók egy kattintással telepíthetik a Softaculous felületről mint a Wordprest, majd az OpenCart gyors beállításához csak némi adatot kell megadnunk. A továbbfejlesztett felügyelet érdekében a felhasználók manuálisan beállíthatják ezt a webáruház motort is. Egyszerűen feltöltik az ftp-re a fájlokat és telepítik böngészőből.

KÖNNYŰ HASZNÁLAT

WooCommerce:
A WooCommerce egyszerűen kiterjeszti a WordPress CMS-t, így a platform már ismerős a felhasználóknak ezzel segítve felhasználót a webáruház kezelésében. Az áruház statisztikái és információi közvetlenül a WordPress irányítópultján láthatók, így a felhasználók könnyedén követhetik a teljesítményt. Az automatizált funkciók megkönnyítik a kuponok, kedvezmények és földrajzi helyek beállításainak beállítását, míg a fejlettebb testreszabási funkciók a technológiailag hajlamosabb felhasználók számára lehetővé teszik a mélyebb búvárkodás lehetőségét

OpenCart:
Az OpenCart meglehetősen intuitív, mint egy igazi webáruház platform, amelynek adminisztrációs felülete nagyfokú ellenőrzést biztosít. Az OpenCart egyik nagy bónuszának az a lehetősége, hogy egyszerre több webáruházat egy adminisztrátori felületről is kezelhetünk, így ha különféle üzletekre van szüksége, könnyen kezelheti őket az OpenCartból.

KERESŐBARÁT KIALAKÍTÁS

WooCommerce:
.A WooCommerce-ben a SEO-t csak a felhasználó készségei korlátozzák, és a bővítményeket, amelyeket a telepítéshez választanak. A bővítmények és bővítmények telepítésével egyszerűen hozzáadhatók a WooCommerce funkcióihoz hasonlóan az egyéni URL-ek és leírások, a robots.txt, a Google Analytics és más SEO eszközök.

OpenCart:
A felhasználók beállíthatják a meta címeket, leírásokat, kulcsszavakat és más SEO elemeket, ami szükséges a jó eredményhez. Azonban további kódolásra van szükség a kódban ha bővíteni akarjuk specialitásokkal. Vagy mint a WordPressnél külsős modulokat, pluginokat telepíthetünk. Azoknak a felhasználóknak, akik kevésbé rendelkeznek programozói vénával, a telepítés lehet megoldás a többieknek pedig az egyedi megoldások adhatnak eredményt.

BELSŐ RENDSZER INTEGRÁCIÓ

WooCommerce:
A WooCommerce webalapú eszközökkel és iPhone / iPad népszerű integrációkkal működik, köztük a FreshBooks, a Stripe, a PayPal, az Amazon Payments, a FedEx, a USPS és a UPS. A WooCommerce számos szolgáltatással integrálható. A belső plugin telepítő hatalmas előnyt biztosít más webáruházakkal szemben.

OpenCart:
Az OpenCart Windows, Mac és webalapú eszközök segítségével működik. Integrálva találhatunk különböző szolgáltatásokkal, köztük PayPal, SagePay, FedEx, UPS és sok mást még.

ocwoo

FENNTARTÁSI KÖLTSÉGEK

WooCommerce:
A WooCommerce plugin a WordPress-hez ingyenes, de a kereskedelmi plugineket és bővítményeket évente kell fizetni, ezért ha további funkciókat igényelünk akkor fel kell készülni ezekre a költségekre. A fizetett témák és modulok opcionálisak lehetnek, de egyes felhasználók inkább az ingyenes opciókat preferálják. Meg kell vizsgálni még a tárhely és az online fizetés esetleges költségeit.

OpenCart:
Az OpenCart ingyenes nyílt forráskódú webshop motor. Vagyis ingyen letölthetjük.. A fizetett témák, a fizetett bővítmények és a tárhely költsége azonban növeli a teljes ráfordítási árat. De itt is elérhetünk ingyenes bővítményeket, ezzel csökkentve a webáruház árakat.

TESTRE SZABHATÓSÁG

WooCommerce:
Hasonlóan a WordPresshez, WooCommerce nagymértékben testre szabható a különböző beépülő modulokkal és bővítményekkel, amit a beépített plugintelepítővel telepíthetünk amit könnyedén megkereshetünk, telepítsünk és működtessünk. Még a legigényesebb felhasználó igényeit is kielégíti a WooCommerce. Viszont magyar viszonylatokhoz nehezen értelmezhető megoldásokat kell megszűntetni, átalakítani.

OpenCart:
Az OpenCart-al érkező sablon meglehetősen robosztus, és mind a fizetett, mind a szabad témák könnyen megváltoztathatják az áruház megjelenését. Azok a felhasználók, akik többet kívánnak ennél testreszabni, azoknak érdemes olyan sablont, plugint beszerezni amivel igényeiket kielégíti. De még így is előfordul, hogy kódolásra van szükség

TÁRHELY BÉRLET VAGY ÜZEMELTETÉS

Mind a WooCommerce, mind pedig az OpenCart megköveteli a megfelelő tárhelyet. Miközben a tárhely szükségessége növeli a platformok összköltségét, de viszont ez nagyobb biztonságot nyújt az áruház néhány aspektusában, érdemes jól megválasztani tárhelyünket. Nem mindig az olcsó a legjobb.

CÉLPIAC

WooCommerce:
Ez a webáruház motor ideális a kis-és közepes méretű vállalkozások számára, a termék és szolgáltatások testreszabhatóságával. A társadalmi integráció könnyen elérhető a bővítményekkel és kiegészítőkkel..

OpenCart:
Az OpenCart rugalmas, bármely méretű vállalkozás számára alkalmas lehet. A konkrét ügyfeleket célzó képességét megfejelhetjük többnyelvű beállításokkal és különbféle pénznemek használatával, egyszerű, intuitív módon támogatva.

Összességében az OpenCart könnyen használható. A beállítás azonban a legjobban technikai ismeretekkel rendelkező személy által végezhető el, és ez a személy ismét hasznos lesz, ha készen áll a vállalkozás bővítésére vagy az online ajánlatok testreszabására.

Mivel WordPress alapú a WooCommerce könnyen telepíthető és használható, különösen ha WordPress-t használt már korábban. Amikor a testreszabásról van szó, a WooCommerce gyorsabban beállítható mint az OpenCart. Viszont részleteiben és alap funkcióiba gyengébb webshop motor.

statisztika

Mindig az igények használata szabja meg melyikre van szükségünk.

WooCommerce OpenCart
Telepítés, üzembehelyezés Gyakorlatilag önmagát telepíti és a beállítás varázslóval szinte elvégzi az összes beállítást. 5/5 Manuálisan telepíthető vagy 3. féltől származó módszerrel installálható. Bonyolult lehet kevésbé tech beállítottságú felhasználóknak 3/5
Könnyű használat Nagyon könnyű használni a kezdőknek anélkül, hogy az advanced usereket visszafogná a beállításoktól. 5/5 Intuitív és egyszerű, lehetővé teszi a több webshop kezelését egy adminból, többnyelvű és pénznemhasználat. 5/5
Keresőbarátság Extrém keresőbarát ha jó bővítményekkel töltjük meg! 5/5 Kiváló keresőbarát funkciók amit tovább bővíthetünk modulokkal. 5/5
Belső rendszer integráció Könnyű integráció a belső telepítőnek köszönhetően, szinte már minden plugin megtalálható már hozzá. 4/5 A 3.0-ás verziótól már rendelkezik saját telepítővel, viszont még néhol fejlesztést igényelhet. 4/5
Fenntartási költségek A költségek attól függően változnak, hogy milyen fizetős szolgáltatást veszünk igénybe. Alapból ingyenes. 3/5 A költségek attól függően változnak, hogy milyen fizetős szolgáltatásokat veszünk igénybe, alapból ingyenes. 4/5
Testrewszabhatóság Nagyon testreszabható amit csak a felhasználó képességei és költségvetése korlátozhat. 5/5 Hihetetlenül testreszabható, de általában fejlettebb technikai felkészültséget és/vagy fizetős modulokat igényel, hogy a kívánt módon üzemeljen 3/5
Tárhelybérlet vagy üzemeltetés Tárhelybérlettel vagy sajátszerverrel is jól üzemeltethető. Tárhelybérlettel vagy sajátszerverrel is jól üzemeltethető
Célpiac Kis és közepes webáruházaknak megfelelő, a közösségi média célzása és más egyéni bővítmények az ügyfelek célzásával bővíthető Bármilyen méretű webshopnak megfelelő lehet, de technikai készségeket igényelnek a felfuttatáshoz és a testreszabáshoz.