opencart

Miért szeretjük az Opencart webáruházat

Hogy online sikeres kereskedő legyél, a fő fókuszpont a terméked eladásában az, hogy hogyan segít egy szoftver, miben segít a vevőknek és az, hogy hogyan lehessen vele többet eladni. A szoftvernek meg kellene engednie neked, hogy sikeres legyél és megtakarítson neked időt ahelyett, hogy elvegye tőled azt.

Opencart egy olyan PHP alapú E-Commerce platform, ami képessé teszi a felhasználókat arra, hogy nagyon hamar elindítsanak egy online webshopot. Úgy gondoljuk, hogy egyszerű kezelhetősége és használhatósága magában rejti a növekedési potenciált.

Ebben a bejegyzésben bemutatjuk a 10 okot, amiért úgy gondoljuk, hogy az Opencart a legalkalmasabb egy új webshophoz.

Itt a fő 10 ok, amiért szeretjük OpenCart webshop használatát

Alacsony költségek

Költségcsökkentés az uralkodó aggodalom a kereskedők számára, akik csak most kezdik az online értékesítést. Nincs jobb módja, mint felhasználni ezt a webshop motort az értékesítésre.

Mit kapsz a standard Opencart telepítéskor? Egy online webáruházat amely tele van olyan funkciókkal amivel elkezdhetjük az eladást amint feltöltjük saját termékeinket.

Nincs vevőnkénti tranzakciós díj, havi bérleti költség, vagy más riasztó díj csak az értékesítés.

Mi a telepítés és beállításokon felül segítünk az egész motor megismerésében, használatának elsajátításában. Sőt elérhető tudásanyagainkat akár később is újra olvashatja.

Nyílt forráskódú, személyre szabható és rugalmas

Opencart egy nyílt forráskódú webshop motor, amely lehetővé teszi, hogy bárki, aki valamilyen kódolási ismeretekkel rendelkezik módosíthatja a kódot és testre szabhatja a webshop működését.

Összehasonlítva az ingyenes és zárt webshop motorokat, az Opencart megadja a teljes szabadságot, hogy bárki, aki érzi magában a felkészültséget az bütykölni tudja a kódot és ezzel egyedi webshopot alkothasson.

Ez egy igazi felüdülés az online vásárlóknak akik válogatnak a sok webáruházak között mert ezek mind ugyanúgy néznek ki. Ez az, ahol a nyílt forráskódú platform, mint a OpenCart ragyog. Ami még jobb, hogy nem csak webshop látogatóknak elérhető felülete, hanem a hátsó adminisztrációs felület és annak működtetése is egyedileg változtatható.

Ha van némi kódolási nyelvismeret, akkor nem lesz probléma, hogy még jobban megismerje a Opencart MVC technológiát. De ha nincs meg a tudás, akkor kérje segítségünket webáruháza kialakításában. Egyedi igények, egyedi webáruház készítésben is partnerek vagyunk.

open-source-software

Mobilbarát kialakítás

Az Opencart 2.0 webshop motor már teljesen responsive webshop motor. Ez azt jelenti, hogy a webshopunk mind az admin mind a látogatóknak elérhető felülete bármely eszközön – asztali számítógép, laptop, tablet vagy okostelefonon használható.

Ez különösen fontos, amióta a Google üzemből kigördült a Mobilegeddon frissítés valamivel több mint egy évvel korábban. Alapvetően az a funkció lépett életbe, hogy a kereső rangsorban webáruházakat az alapján rangsorolja, hogy mobil-barát-e vagy sem.  Nem is csoda, hiszen mintegy 30% -a az ügyfeleknek elhagyják a kosarat vagy magát a webshopot, ha az tapasztalják, hogy nem mobilra optimalizált az oldal.

Ami még ennél is fontosabb az, hogy a mobil kereskedelem jelenleg  30% -a az összes webshopos vásárlásnak és ez a szám csak növekszik.

Ingyenes és fizetős extra módosítások

Van egy hatalmas piactér, ahol megtalálható az összes kiegészítő funkció, plugin, modul és sablon amire szükség lehet. Több ezer ingyenes plugin, amivel már a kezdetekkor is testre szabjuk Opencart webshopunkat. Ezeknek az eszközöknek segítségével időt takaríthat meg.

Amikor már jobban belevágunk és felvesszük a tempót, és az igény fokozatosan nőni kezd, na akkor vesszük igénybe a fizetett bővítményeket amikkel újabb réteg funkcionalitást és képességet adhatunk webáruházunknak.

Prémium kiterjesztések segítő kezet tudnak nyújtani az értékesítésben a dobogó felső fokához. Továbbá komoly erőt adnak a webshophoz, ami a termékek és a megrendelések kezelését, átalakításokat és marketing taktikát tud nekünk adni, valamint növelik az általános felhasználói élményt.

ingyenes és fizetős

SEO funkciók rendelkezésre állnak

Keresőoptimalizálás a leginkább ellentmondásos, de szerves része az üzleti életnek. Kikerülni nem tudjuk sőt inkább fel kell használnunk azt. Szerencsére az OpenCart a legalapvetőbb attribútumokat beállíthatóvá teszi amikkel javíthatjuk folyamatosan a Google pozíciókat.

Minden új termék és kategória létrehozásakor meg lehet adni a meta tag címet, meta tag leírást, meta kulcsszavakat amellett, hogy az eredeti nevét és leírását is megadhatjuk.

Ezeket majd azt követően adjuk meg, miután kutattunk a SEO kulcsszavak felől. Továbbá be kell kapcsolni a SEO URL-t és ezzel már is adtunk egy lökést webáruházunknak a rangsorban.

Minden adat szerkesztő felületen át módosítható és a tartalom bővíthető amikor már látjuk a javulást a keresőmotor pozícióinknál.

Analítika, statisztika, adatkövetés

Opencart webáruházunk elkészítése és megfelelő beállítása után jöhet a pontos nyomon követése az ügyfeleknek és az értékesítésnek.

Az adminisztrációs felület vagyis a műszerfal néhány analitikai eszközt rögtön felvonultat amelyek segítségével összegyűjtve a fontos adatokat tájékoztat minket amik alapján fontos döntéseket hozhatunk.

Opencart riportok menüben megnézhetjük az eladások, termékek statisztikáit. Hogyan teljesítenek az új marketing és affiliate kampányok.

Azonban amikor ez az analitika már kevés és érezzük, hogy súlyosabb lépésre van szükség akkor csak meg kell adni az analítikai fiókunk követő kódját és már is mérhetünk mindent A-Z-ig.

Biztonságos fizetés és szállítási módok

Az elsődleges funkciója egy webshopnak, hogy képes fogadni a megrendeléseket és azok befizetéseit. Az Opencart is ezt nyújtja már Önnek. A pénztár is hibátlanul működik és a platformra elérhető sokféle szállítási és fizetési mód.

Az egyetlen dolog, amit meg kell tenni, hogy konfiguráljuk a konkrét szállítási és fizetési módokat. Néhány kattintás után csak ki kell tölteni a szükséges adatokat.

Az alapértelmezett telepítés után az Opencart 12 szállítási és 39 fizetési módot ismer. Több mint elég a kezdéshez, nem igaz? Ezek könnyen konfigurálhatóak és felvehet újakat, ha nem érezzük, hogy ez elég lenne.

Korlátlan nyelv és pénznem valamin multi-store

Az Opencartban több online áruházat is üzemeltethetünk egyetlen telepítéssel és adatbázissal. Ez mit is jelent?

Ez azt jelenti, hogy szélesebb közönséget érhetünk el, sőt nemzetközi szinten is értékesíthetünk. Állítsa be a webshopot a megfelelő nyelven, és valutában akár különböző országokra specializálva.

Apropó nyelvek, az Opencart webshopban be állítható, hogy akár egyszerre több nyelven, valamint pénznemben is használhassák az áruházat azok akik felkeresik a különböző országokból webáruházunk.

multistore

Kuponok, Akciós, jutalom pontokat és Ajándékutalvány

Az Opencart használatbavételekor egy nagyon kreatív a sokféle ösztönző rendszert adhatunk az ügyfelek számára, hogy még több és nagyobb megrendelést generáljunk. Az OpenCart egy sokoldalú diszkont rendszert is tartalmaz, amely lehetővé teszi, hogy futtathassunk különböző kampányokat különböző fogyasztói csoportoknak.

A kuponok segítségével létre hozhatunk korlátozott ajánlatokat, amelyekkel az ügyfelek vásárolhatnak webáruházunkban kedvezményesen. A jutalom pont lehetővé teszi, hogy az ügyfél vásárlások után pontokat kapjon.

Ez csak a kezdet. Ha elindítjuk az értékesítést és kezdenek tódulni a vevők, akkor tudni fogjuk hogyan használjuk a diszkontálás rendszert és ezzel növeljük a konverziós arányt.

Felhasználói bázis és a közösségi tudásbázis

Nincs pontos szám de az biztos, hogy több mint 300.000 Opencart alapú webshop fut jelenleg is napjainkban és ezek csak a hivatalos adatok. Az OpenCart fórumoknak több mint 110.000 tagja van,  aki segítik egymást, és ez a forma egyike a legerősebb közösségeknek az E-Commerce szektorban.

Sok más hely megtalálható  az interneten, ahol OpenCart felhasználók megoszthatják tudásukat és tippeket adhatnak egymásnak. Ilyen pl.:  Quora, Google+ Stb.

Következtetés

Amint látható az OpenCart egy nagyon jó és nagyon profi üzleti megoldás. Ez az ingyenes webshop motor, amely nem csak jól működik hanem a fejlett vállalkozások alapjául is szolgálhat, amelynek célja a növekedés elérése. De mi kíváncsi vagyunk az Ön véleményére is, vitassuk megy együtt a témát. Vagy ha úgy érzi kérje webáruház készítési ajánlatunkat.

ajánlatot kérek

Tanács Ferenc

Author

Webáruház készítés, webáruház beállítás és fejlesztés. Főként ezekről a tartalmakról írok, néha néha kitekintve a webáruházakon túlra. Elérhetőségeim itt találhatóak, keressen bátran! Like-old Facebook oldalunkat, +1-ezd Google+ oldalunkat hogy te is értesülj első kézből új írásainkról.