Miért a WooCommerce?

A WooCommerce nagyon népszerű a webáruház tulajdonosok és építők körében. Ennek oka az egyszerűségében rejlik, valamint abban, hogy nagyon hatékony bővítményekkel lehet ellátni, amik a bonyolultabb beállításokat is könnyen elérhetővé teszik. A WooCommerce-nek van fizetős és ingyenes változata is, nyilván nagy különbségek vannak a kettő között, de már az ingyenes változattal, esetlegesen néhány fizetős kiegészítéssel nagyon hatékony kis webáruházat lehet építeni.

woocommerce webáruház készítésA keresőoptimalizálás nagy barátja is a WooCommerce, könnyű vele ilyen szempontból is a munka, bár őszintén szólva a keresőoptimalizálás inkább csak egy önmagában álló, mástól nem igazán függő dolog.

A WooCommerce adminisztrációs felülete kimondottan könnyen kezelhető, a beállítások nagy részéhez bő magyarázatot is ad, ezzel mégjobban megkönnyítve a webáruházépítés mozzanatait. A termékek felvitele szinte ugyanúgy történik, mint az oldalak és bejegyzések esetében, kivéve, hogy az árnak, készletnek és egyéb hasonlóknak megvan a külön doboz. A különböző termékek szín és méretválasztékait is fel lehet vinni, a vevői oldalról egy-egy legördülő menüben fog megjelenni, ahonnan ki lehet választani a tetszőleges paramétert.

woocommerce wordpress

A fizetési beállításoknál ott van a banki átutalás, az utánvét, a PayPal is, és a szállítási díjak többféleképpen megadhatók. Lehetőség van még egyedi akciókat és kedvezményeket is beállítani. Például ha valaki egy termékből kettőt vásárol, akkor kap bizonyos kedvezményt, de ha ötöt, akkor még nagyobb kedvezményre tesz szert. Beállítható az is, hogy bizonyos termékek vásárlása esetén, amennyiben valamely kiegészítő terméket is megvásárolják, ajándékot kapnak a látogatók. Ehhez a lehetőséghez a Dynamic Pricing, fizetős kiegészítővel lehet hozzájutni.  A WooCommerce, mivel ugye az internet az egész világot behálózza, olyanra is figyel, hogy beállíthassuk az adósávokat, így a külföldi értékesítésnél azonnal kiszámolja a megfelelő adót.

Van lehetőség a WooCommerce webáruház építésnél arra is, hogy a vásárlók bevigyenek adatokat a rendszerbe. Nem csak arról van szó, hogy megadják az adataikat a kiszállításhoz, hanem arra is, hogy például szöveget adjanak meg a pólófelirathoz, vagy válasszanak a legördülő listából, ha egy fizetős, Product CSV Import nevű kiegészítő megvan hozzá.

Továbbá rendkívül sok szép, és jó kialakítású sablon telepíthető WooCommerce webáruházakhoz, mint pl ez:

agriculture themeforest woocommerce

Tanács Ferenc

Author

Webáruház készítés, webáruház beállítás és fejlesztés. Főként ezekről a tartalmakról írok, néha néha kitekintve a webáruházakon túlra. Elérhetőségeim itt találhatóak, keressen bátran! Like-old Facebook oldalunkat, +1-ezd Google+ oldalunkat hogy te is értesülj első kézből új írásainkról.