woocommerce webáruházban digitális értékesítés

WooCommerce webáruházban digitális értékesítés

WooCommerce webáruház készítésekor felmerülő igény, hogy a webáruházban nem csak raktárról értékesíthető termékeket, vagy előrendelhető majdan elkészülő árút hanem szoftvereket, zenéket, ebook-okat vagy más digitális tartalmakat is értékesítsünk.

A mikéntje az értékesítésnek semmiben nem változik egy hagyományos termékhez képest, azonban funkció beállítása egy kicsit más.

WordPress-es WooCommerce webáruház beállítás részében a termékfelvitelénél be kell állítanunk hogy a termékünk digitális anyag, amihez ezek után értelem szerűen a pénztárnál már szállítási feltételt nem kell és nem is tudunk beállítani.

WooCommerce webáruházban digitális értékesítés

A virtuális termék használatánál feltételezve, hogy a terméket nem személyesen adjuk át a vásárlónak, ezt letölthetővé is kell tennünk. Itt megadhatjuk, hogy mely fájlt engedünk letölteni, a letöltést hányszor engedjük meg, na és persze, hogy meddig engedjük letölteni a terméket.

A WooCommerce fel van készítve a Rich Snipetek kezelésére akár szoftverről legyen szó akár zenéről, amit a felhasználók lelkesen használnak is. Miért jó ez?

Mert az az oldalunkon található tartalmat a látogatók nem lájkokkal, hanem osztályzatokkal, csillagokkal tudják elismerni, amit a Google kereső felhasznál a találati listán mint értékelés, ezért a megjelenő termékünk mellett az értékelést is láthatják a felhasználók.

WooCommerce webáruházban snippet

Azzal, hogy a termékünk találatát a Google ilyen kis képek és osztályzatokkal látja el, sokkal nagyobb bizalommal olvassák a látogatók mint a képpel nem ellátott bejegyzéseket, ugye ezt nem kell tovább ecsetelnünk.

A WooCommerce webáruház készítésekor erre is oda figyelünk, hiszen minél több előnyt élvezzen az oldalunk a konkurenciánál annál biztosabb a jó helyezés, és természetesen a sok látogató is

Tanács Ferenc

Author

Webáruház készítés, webáruház beállítás és fejlesztés. Főként ezekről a tartalmakról írok, néha néha kitekintve a webáruházakon túlra. Elérhetőségeim itt találhatóak, keressen bátran! Like-old Facebook oldalunkat, +1-ezd Google+ oldalunkat hogy te is értesülj első kézből új írásainkról.