woocommerce kiegészítők

WooCommerce kiegészítők használata

A WooCommerce webáruház is igényli a különböző kiegészítők használatát éppúgy mint az összes többi “ingyenes” webáruház motor. Jó esetben ezeknek a kiegészítőknek amiket fel kívánunk használatát létezik ingyenes és fizetős verziója. De a legtöbb éppen fontos kiegészítőt sajnos kemény forintokért kapunk meg. Érdemes azonban ennek is jól utánanézni.

A WooCommerce saját maga is fejleszt modulokat, azonban ezek a modulok sokszor kétszer-háromszor is drágábbak mint más fejlesztők moduljai. Érdemes végignézni a piacot itt ajánlhatom a Codecanyon.net oldalt, és az ár figyelése mellett a megvásárolni kívánt modul funkcióit is jól tekintsük meg. Mert lehet, hogy olcsó a modul de nem minden funkció megfelelő vagy elég számunkra.

  1. A WooCommerce előnye a WordPress motorból adódó népszerűség, és a WordPress alól gyorsan telepíthető kiegészítők tengernyi választéka.
  2. A WooCommerce hátránya épp az, hogy használatához a WordPressre van szükség, így a módosítások, kialakítások struktúrájában rá vagyunk kényszerítve, hogy erre is figyelemmel legyünk. Ellentétben a színtisztán webshop rendszerekkel ahol nincs külön kiegészítő, amire támaszkodnia kellene az áruháznak.

Érdemes kihasználni az ingyenes kiegészítőket is, mivel ezek néha jóval többet is adhatnak áruházunkhoz, mint azt elsőre remélnénk. Fizetési és szállítási kiegészítők, kuponok és kedvezmények használatához azonban többségében szükséges lesz fizetős modul használatára.

A telepítésük nem különbözik a többitől: megvásárol, letölt, feltölt a wordpressbe, bekapcsol, beállít, használ.

Ami fontos: bármilyen frissítés érkezik akár a WordPresshez (jelenleg a 4.0 széria fut), akár a WooCommercehez, vagy magához a fizetős modulhoz, mindig készítsünk biztonsági mentést az adatbázisról és a fájlokról. Mert könnyelmű frissítésnek köszönhetően, áruházunk kényszerpihenőre kerülhet.

 

Tanács Ferenc

Author

Webáruház készítés, webáruház beállítás és fejlesztés. Főként ezekről a tartalmakról írok, néha néha kitekintve a webáruházakon túlra. Elérhetőségeim itt találhatóak, keressen bátran! Like-old Facebook oldalunkat, +1-ezd Google+ oldalunkat hogy te is értesülj első kézből új írásainkról.