woocommerce adó beállítások

WooCommerce adó beállítások

A WooCommerce termékek árainak feltöltésekor már előre elhatározhatjuk, hogy az áfával növelt vagyis a bruttó árakat töltjük fel vagy hagyjuk az áruházra az adók kiszámítását és csak a nettó árakat töltünk fel. A magyar adótörvényeknek megfelelően webáruházban csak bruttó ár jelenhet meg. Így vagy mi gondoskodunk az árakról majd mindig vagy az áruház számol a nettó árainkból, érdemesebb az utóbbit választani.

WooCommerce adózási beállítások

woocommerce adózásA WooCommerce képes többféle adókulcsot használni, valamint a szállítási költségek is más adótartalommal bírhatnak.
Pl a könyvek 5%- os áfásak lehetnek a szállítási áfák pedig 27%-osak.
A WooCommerce webáruház beállításainál az adó fülön a következőt kell beállítani, hogy áruházunkba nettó árakat feltöltve és adót beállítva a látogatók bruttó árakat lássanak.

Az árakat nettóban adjuk meg, de az adók beállítása után már bruttóban látják a látogatók az árakat.
Ehhez az is kell, hogy a szállítási címeknél a bolt címe legyen a mérvadó. Az adót a bolt címe szerint számítjuk.

Ha további adórátákat is igénybe kívánunk venni webáruházunkban, akkor a “További adózási osztályokba” kell beírnunk a nevüket.
Majd a módosítások elmentése után megjelenik felül a “Szabványos ráták” mellett. Ahol beállíthatjuk azok adatait.

Adóráták beállítása

Az adó rátákat a következőképp lehet megadni:

woocommerce adózás

Ha a szállításnak külön adót szeretnénk megadni, akkor ezen a fülön a “szállítás”-t ne jelöljük be.
Ez pl könyv áruházaknál fontos, vagy ott ahol nem 27%-os a szállításnak az áfatartalma.
Ha nem egyeznek a szállítási adók a termékek adójával akkor a szállításnak külön adót hozzunk létre a fenti ablaknak megfelelően.

Ha az árak mellett fel akarjuk tüntetni az adó tartamot, akkor az utótag mezőben adjuk meg ezt (pl: 27%-os adóval).

Az összes WooCommerce beállításban ahol összegekkel kell dolgoznunk, ott mindig ki kell választanunk az adókat, így adjunk érthető, és használható adóneveket, amiket mi is megjegyzünk. Bár számlát nem állíthat ki webáruházunk a törvényeknek megfelelően, de azért még helyesen adhatunk meg minden adatot.

Figyeljünk jól a beállításokra, mert egy jól beállított WooCommerce webáruház kincset ér!

Tanács Ferenc

Author

Webáruház készítés, webáruház beállítás és fejlesztés. Főként ezekről a tartalmakról írok, néha néha kitekintve a webáruházakon túlra. Elérhetőségeim itt találhatóak, keressen bátran! Like-old Facebook oldalunkat, +1-ezd Google+ oldalunkat hogy te is értesülj első kézből új írásainkról.