webáruház törvény

Webáruház jogszabályváltozások

Szokásomhoz hívem egy-egy bejegyzésben meg szoktam említeni a kötelező jogszabály változásokat webáruházaknak. A 2014-re legfontosabb törvényi jogszabályváltozásokról itt írtam bővebben, és már itt is a következő amit minden webáruház tulajdonosnak tudnia kell!

Új jogszabály webáruházaknak

A 2014. decemberétől hatályos uniós jogszabály igazi újdonsága nemcsak az, hogy milyen típusú adatokat kell egy-egy élelmiszerről a fogyasztóval közölni, hanem hogy mindezt a távértékesítés során is elérhetővé kell tenni a számára. Tehát a termék csomagolásán található minden adatot meg kell adnunk hogy ne érje hátrány a vevőt aki kávéval a kezében ül és épp webáruházunkat böngészi.

Biztos vagyok benne, hogy ez egészen nagy terhet ró minden webshop tulajdonos nyakába, hiszen egy több ezres termékkel rendelkező webáruház termékeit feltölteni az nem kis munka. Vagy önköltségen idővel minden terméket felvisz az eladó,  vagy egy megbízott szövegíróval a csomagolásról minden adatot felvisz egy dokumentumba, vagy rögtön a webáruházba. Ez utóbbira akár mi is tudunk ajánlatot adni!

 

 

 

 

Tanács Ferenc

Author

Webáruház készítés, webáruház beállítás és fejlesztés. Főként ezekről a tartalmakról írok, néha néha kitekintve a webáruházakon túlra. Elérhetőségeim itt találhatóak, keressen bátran! Like-old Facebook oldalunkat, +1-ezd Google+ oldalunkat hogy te is értesülj első kézből új írásainkról.