Változások webáruház üzemeltetőknek

 

Az európai uniós jogegységi határozat miatt megváltozott a távollévők között megkötött szerződéseket szabályozó kormányrendelet. Ennek keretében a friss 45/2014. (II. 26.) Korm. rend. hatályon kívül helyezi a 17/1999. (a távollevők között kötött szerződésekről) és a 213/2008. (VIII. 29.) kormányrendeletet (az üzleten kívül a fogyasztóval kötött szerződésekről).

Az elállási jog 8 napról 14 napra nőtt, ami pedig fontos, ha elfelejtitek tájékoztatni a vásárlót, akkor ez 12 hónappal meghosszabbodik (tehát akár egy évig visszakérheti a pénzét). A kormányrendelet mellett volt nyilatkozatminta, ezeket célszerű a csomagba tenni (kitöltés után), és akkor nem lehet baj. Itt elérhetitek:

Elállás tájékoztató innen letölthető: https://goo.gl/OJUXVu
Elállási nyilatkozat pedig innen: https://goo.gl/6z2Bpk

Fontos még, hogy a rendelet külön kiemeli, hogy a megrendelési leadásnál egyértelműsíteni kell a vásárló számára, hogy a cselekménye fizetési kötelezettséget jelent, tehát a gomb szövege vagy alatt egy felhívás legyen arra hivatkozva, hogy ez szerződéskötés, vásárlás és fizetési kötelezettséget von maga után. Ha nem így tesztek, a szerződés megtámadható lesz.

Fő profilom az Opencart és a WooCommerce webáruház készítés. Főként ezekről a webáruház motorokról írok, néha néha kitekintve a webáruházakon túlra. Webáruház készítés, fejlesztés, módosítás témában keress bátran elérhetőségeimen!

A * jelölt mezők kitöltése kötelező

Hasznos volt amit olvasott? Szeretne webáruházat?

Kérje ingyenes ajánlatunkat webáruház készítésre, módosításra, fejlesztésre!

  Amennyiben szakmai felkészültségünk meggyőző, kérje ajánlatunkat webáruházának kivitelezésére!

  Rólunk és írásainkról

  Mi egy teljes körű szolgáltatást nyújtó ügynökség vagyunk, impozáns digitális marketing megoldásokat nyújtunk. A győztes megoldások és a tapasztalatok segítik nagyszerű eredményeinket honlapkészítés és webáruház készítés területén amiből itt infókat is olvashat.

   BESZÉLJÜK MEG, MOND EL VÉLEMÉNYED!

   Ellenörző kód * Time limit is exhausted. Please reload CAPTCHA.

    Segítünk, hogy webáruháza még jobb eredményeket érhessen el, a keresési eredmények még több látogatót hozhassanak.

    Írásainkból

    ELOLVASOM MIND
    AllWebáruház
    facebook live forgalom növelés

    Filléres trükk a webáruházad forgalomnövelésére – Facebook Live

    Ha 2016 és tartalommarketing, akkor a Facebook live-ot tekinthetjük az elmúlt év egyik legnagyobb dobásának. Már 2017-et írunk, mégis, alig…
    Tovább olvasom
    webáruház biztonság

    Védekezés Brute Force támadások ellen – II. rész

    Korábbi cikkünkben a támadás megelőzéséről volt szó, most viszont adunk néhány tűzoltó taktikát arra az esetre, ha már bekövetkezett a…
    Tovább olvasom
    Brute force webáruházhoz

    Védekezés Brute Force támadások ellen – 1. rész

    Napjaink legnépszerűbb tartalomkezelő rendszerei számos területen könnyíti meg életünket könnyű, akár informatikához egyáltalán nem értő felhasználók számára is. A népszerűségnek…
    Tovább olvasom