Változások webáruház üzemeltetőknek

Az európai uniós jogegységi határozat miatt megváltozott a távollévők között megkötött szerződéseket szabályozó kormányrendelet. Ennek keretében a friss 45/2014. (II. 26.) Korm. rend. hatályon kívül helyezi a 17/1999. (a távollevők között kötött szerződésekről) és a 213/2008. (VIII. 29.) kormányrendeletet (az üzleten kívül a fogyasztóval kötött szerződésekről).

Az elállási jog 8 napról 14 napra nőtt, ami pedig fontos, ha elfelejtitek tájékoztatni a vásárlót, akkor ez 12 hónappal meghosszabbodik (tehát akár egy évig visszakérheti a pénzét). A kormányrendelet mellett volt nyilatkozatminta, ezeket célszerű a csomagba tenni (kitöltés után), és akkor nem lehet baj. Itt elérhetitek:

Elállás tájékoztató innen letölthető: https://goo.gl/OJUXVu
Elállási nyilatkozat pedig innen: https://goo.gl/6z2Bpk

Fontos még, hogy a rendelet külön kiemeli, hogy a megrendelési leadásnál egyértelműsíteni kell a vásárló számára, hogy a cselekménye fizetési kötelezettséget jelent, tehát a gomb szövege vagy alatt egy felhívás legyen arra hivatkozva, hogy ez szerződéskötés, vásárlás és fizetési kötelezettséget von maga után. Ha nem így tesztek, a szerződés megtámadható lesz.

Tanács Ferenc

Author

Webáruház készítés, webáruház beállítás és fejlesztés. Főként ezekről a tartalmakról írok, néha néha kitekintve a webáruházakon túlra. Elérhetőségeim itt találhatóak, keressen bátran! Like-old Facebook oldalunkat, +1-ezd Google+ oldalunkat hogy te is értesülj első kézből új írásainkról.