Webáruház, honlap, internetadó

Nem kívánok mélyen belemélyedni a politikai csatározásokba a napokban felröppent internetadó kapcsán, de ha valóban egy újabb sarc érkezik az internetezők, azokon is túl a webáruház, honlap üzemeltetők nyakába, akár a magánszemélyek akár a vállalkozásokról beszélünk. Drasztikus áremelésekről beszélhetünk majd. Ez ugyanolyan drágulást hoz majd netes termékeknél, mint a benzin árak az élelmiszereknél.

Az összes közösségi média és a nagy hírportálok már javában gyártják a következtetéseket, beindultak a mém gyárak. Összeszedtem némi anyagot a legnagyobb nevektől, hogy átérezzük a lehetséges probléma okait.

Motivator.ma oldalon kifejtik a már körvonalazódó törvényt, épp úgy mint az Ite.hu seo-s szakportálon már webes szemszögből nézve. A közösségi médiában a Facebook-on már csoport is alakult a tiltakozásra. A Morning show-ban is kivesézték a történetet. Azonban a netes közösség nem maradt a száraz tényeknél. Az internetadó rögtön megihlette a legnagyobb mém gyártókat, a hvg.hu már össze is szedte és máris  könnyesre röhöghetjük magunkat a jobbnál-jobb poénokon, ha csak egy pillanatra is elfelejtjük, hogy bizony ez nagyon nem vicces.

A webáruház készítés árai minden webáruház készítőnél, keresőoptimalizálónál, marketing és online tartalmakat készítő vállalkozásnál szintén tartalmazni fogják ezeket az adókat, így az a szöveg, hogy ez egy szolgáltatói ágra vonatkozik mint eddig is csak ködösítés.

Az internet nehezen lassítható, mindig lesznek kisebb-nagyobb kapuk amiket ki fognak használni, és azon sem lepődnék meg, ha nemsokára külföldi internetszolgáltatók jelennek meg remek csomagokkal, megkerülve a meghatározott törvényeket.

Várjuk a fejleményeket!

 

 

 

Tanács Ferenc

Author

Webáruház készítés, webáruház beállítás és fejlesztés. Főként ezekről a tartalmakról írok, néha néha kitekintve a webáruházakon túlra. Elérhetőségeim itt találhatóak, keressen bátran! Like-old Facebook oldalunkat, +1-ezd Google+ oldalunkat hogy te is értesülj első kézből új írásainkról.