Több témára több webáruház?

 

Ha webáruházat szeretnénk, valószínűleg már megvan, mit árulnánk. Általában egy témára fűződik fel a terméklista, de az is előfordul, hogy két, egymáshoz nem kapcsolódó tevékenységi körről van szó. Vagy épp többről. Nagy kérdés, hogy ezeket érdemes-e, vagy lehet-e egy és ugyanazon webáruház keretei között forgalmazni, vagy ez egyáltalán nem kedvező dolog.

Érdekes kérdés, és mielőtt rávágnánk egy gyors választ, el kell gondolkodni azon, hogy mik az előnyei és a hátrányai annak, ha egy webáruházat építünk többféle célcsoportnak, vagy pedig több külön webáruházzal is rendelkezünk, más-más igényeknek megfeleltetve őket.

célcsoport

Kezdjük ott, hogy a keresőoptimalizálás során nem csak a kulcsszavakkal kell jól bánni, hanem a megfelelő témamegjelöléssel és linképítéssel lehet jó helyezést elérni a találati listákon. Ehhez az kell, hogy olyan horgonyszöveget találjunk, ami megfelel annak a követelmények, miszerint azok az emberek keresnek rá, akik konkréten azt akarják megvenni, amit kínálunk, konkrétan olyan formában, olyan áron, olyan távolságról. Ilyen szempontból a nagyon különböző és nem egy tőről fakadó termékeknél valami hátrányba fog kerülni. Ha ezt vesszük figyelembe, akkor egyértelműen azt kell mondani, hogy több témának több webáruházat kell építeni.

Ugyanakkor az is megoldható, hogy egy webáruház többféle linkeket építsen magának, többféle témára dobja ki a kereső. Ez nem egyszerű és a SEO lehetőségei sem kedveznek még ennek teljes mértékben, de a webáruház építéssel megbízott szakembereink a konkrét igények megtárgyalása után valószínűleg tudnak megfelelő tanácsot adni abban, hogy az aktuális termékeket egy web áruházra pakoljuk-e.

A több webáruház több munkát és eleinte több anyagi ráfordítást igényel

, viszont még mindig úgy áll a dolog, hogy ez a legrövidebb út az összes termék megfelelő célcsoport elé terítésére. Nyilván a mindent áruló oldalak esetében teljesen más eszközökkel kell élni, de ők is különválasztják a marketingtevékenységeknél a termékcsoportokat. A kisebb vállalkozások szempontjából ez az energia és pénz elaprózását jelentené, ami akár bukáshoz is vezethet. Már az nagy szó, ha egy kezdő vállalkozás hatékony marketinggel az élre verekszi magát és folyamatosan az élmezőnyben marad.

jo-ötlet

Fő profilom az Opencart és a WooCommerce webáruház készítés. Főként ezekről a webáruház motorokról írok, néha néha kitekintve a webáruházakon túlra. Webáruház készítés, fejlesztés, módosítás témában keress bátran elérhetőségeimen!

A * jelölt mezők kitöltése kötelező

Hasznos volt amit olvasott? Szeretne webáruházat?

Kérje ingyenes ajánlatunkat webáruház készítésre, módosításra, fejlesztésre!

Amennyiben szakmai felkészültségünk meggyőző, kérje ajánlatunkat webáruházának kivitelezésére!

Rólunk és írásainkról

Mi egy teljes körű szolgáltatást nyújtó ügynökség vagyunk, impozáns digitális marketing megoldásokat nyújtunk. A győztes megoldások és a tapasztalatok segítik nagyszerű eredményeinket honlapkészítés és webáruház készítés területén amiből itt infókat is olvashat.

  BESZÉLJÜK MEG, MOND EL VÉLEMÉNYED!

  Ellenörző kód * Time limit is exhausted. Please reload CAPTCHA.

   Segítünk, hogy webáruháza még jobb eredményeket érhessen el, a keresési eredmények még több látogatót hozhassanak.

   Írásainkból

   ELOLVASOM MIND
   AllWebáruház
   facebook live forgalom növelés

   Filléres trükk a webáruházad forgalomnövelésére – Facebook Live

   Ha 2016 és tartalommarketing, akkor a Facebook live-ot tekinthetjük az elmúlt év egyik legnagyobb dobásának. Már 2017-et írunk, mégis, alig…
   Tovább olvasom
   webáruház biztonság

   Védekezés Brute Force támadások ellen – II. rész

   Korábbi cikkünkben a támadás megelőzéséről volt szó, most viszont adunk néhány tűzoltó taktikát arra az esetre, ha már bekövetkezett a…
   Tovább olvasom
   Brute force webáruházhoz

   Védekezés Brute Force támadások ellen – 1. rész

   Napjaink legnépszerűbb tartalomkezelő rendszerei számos területen könnyíti meg életünket könnyű, akár informatikához egyáltalán nem értő felhasználók számára is. A népszerűségnek…
   Tovább olvasom