weboldal teszt

Teszteljük webáruházunkat, honlapunkat

Webáruház és webáruház, honlap és honlap között van különbség ezzel mindenki tisztában van, de érdemes a honlapunkat és webáruházunkat mindig tesztelni olyan programokkal,  online webes elemző oldalakkal, amikkel javíthatunk az oldalunkon, és így akár több vevőt és akár vásárlást eredményező forgalmat generálhatunk.

Elsőként online elemző programokat ajánlok nem csak webáruházaknak, hanem honlap tulajdonosoknak is.

 • Seoceros.hu : egy teljesen új magyar fejlesztés, folyamatosan frissítve. A hibákat azonnal lehet javítani az honlapunkon.
 • Woorank.com : sajnos már nem korlátlan a használata mint korábban, azonban még mindig elég ahhoz, hogy független eredményeket kapjunk weboldalunkról.
 • Google Speedtest : a Google saját weboldal sebességtesztelő alkalmazása, mellyel kb. 1 percenként újra letesztelhetjük weboldalunk vagy webáruházunk sebességét. Javaslatokat kapunk arra vonatkozóan, hogy mit tehetünk a weboldalunk sebességének javításáért.
 • Pingdom.com : Szintén egy weboldal sebesség tesztelő online alkalmazás, azonban itt az elérhetőségek és a fájlok betöltődési idejéről kapunk adatokat.

A weboldalunk sikeressége a ránk hivatkozó forgalom minőségén és mennyiségén múlik, ennek elemzésére is van lehetőség.

 • Siteexplorer : linkjeink tesztelésére
 • Open Site Explorer :  Szintén nagyon jó elemző felület
 • Google frissítések elemzése weboldalunk analytikájával összevetve sok-sok infót elmond arról, hogy volt-e büntetve vagy sem, kapott negatív vagy pozitív erőt a frissítések kereszttüzében.
 • Analytics Toolkit : bár csak 3 fiókot ellenőrizhetünk, még is nagyon jó statisztikát kaphatunk.
 • Fruition : szintén fizetős funkciókkal ellátott alkalmazás, és csak 2 fiókot engedélyez, valamint az utolsó 1-2 hónapot nem mutatja meg (korábban még ez is ingyenes volt)
 • Panguin Tool : szintén a google változásokat teszteli weboldalunk analytikájával együtt.

Azonban mindezek a modulok sem alkalmasak arra, hogy leteszteljenek minden ma szükséges megoldást, ami “kötelező” irányelvű a Google keresőben, pl:

 • Rich Snippet teszter : a keresőben megjelenhet a termékünk, cikkünk értékelése, adatai. A struktúrált adatok is kiemelten fontosak.
 • Open Graph protocol : a Facebook számára azt adjunk meg amit az oldalunk előállít, és ne hagyjuk, hogy azt olvasson ki amit ő szeretne.

Nem tesztelik a programok a duplikációkat, itt főleg a webáruházakra gondolok.

A Canonical jelöléseket, a rel next és rel prev megoldásokat, a kategória listázások noindexelését.

Sok-sok olyan funkciót nem tesztelnek ezek a programok amik életbevágóak lehetnek egy-egy weboldal vagy webáruháznál.

Ha úgy érzed áruházad, honlapod szintén gyengélkedik, keress meg minket bátran!

webshop teszt

Tanács Ferenc

Author

Webáruház készítés, webáruház beállítás és fejlesztés. Főként ezekről a tartalmakról írok, néha néha kitekintve a webáruházakon túlra. Elérhetőségeim itt találhatóak, keressen bátran! Like-old Facebook oldalunkat, +1-ezd Google+ oldalunkat hogy te is értesülj első kézből új írásainkról.