Responsive webáruház, mobilra optimalizálva

 

Mobil eszközök felhasználása rohamléptékben növekszik 2012-es évhez képest 2013-ban dupla akkora volt a mobil eszközök felhasználási száma.

Ezért létfontosságú hogy

responsive webáruház

legyen ami kiszolgálja a látogatókat.

De miért is kell, hogy mobilra optimalizált webshop szolgálja ki a vásárlókat? Mert az a weboldal ami egy hagyományos monitoron, vagy laptopon jól olvasható és használható az egy tableten még csak csak megnézhető, de egy mobilon már értékelhetetlen. A látogató nehezen tud navigálni, vásárolni pedig végkép nem, ezért keres másik webáruházat. A webáruházunk látogatóinak 10-20%-a de lehet akár jóval több is ez a szám akit elveszítünk, mert webáruházunk nem mobilbarát. A probléma onnan is adódik, hogy egy nem mobil eszközön pl. pc vagy laptop ott egeret, vagy tapipadot használunk, és akár pixelpontosan tudunk kattintani. Egy tableten vagy egy mobilon nincs ilyen, ott az újjunkhoz kell alakítani a felületet, ezért ez más kialakítást igényel.

A másik ok amiért mobilra kell optimalizálni webshopunk, mert ez ma már egy “követelmény”.

Mit is jelent ez? Magyarországon 97-99%-ban a Google keresőt használják az interneten való kereséshez. A Google pedig a keresési eredményeket bizonyos rangsorolási faktorok alapján teszi ki elénk a képernyőre. Ez a több mint 200 rangsorolási faktor közül az egyik legfontosabbá nőtte ki magát. Ami annyit tesz, akinek nem mobilbarát az oldala, az bárhogy igyekszik is, rosszabb eredményeket fog elérni, mint azok akiknek mobilbarát a webáruháza. A bejelentés itt olvasható!

Hogy könnyebben érthető legyen, íme egy kép hozzá:

responsive webáruház

Teljesen mindegy milyen webáruházról beszélünk, fontos tényező lesz, hogy az responsive webáruház legyen. Sajnos ez sok esetben azzal jár, hogy az áruházunknak új külsőt kell adnunk vagy akár az egész oldalunk cserére szorulhat.

Ma már a legtöbb webáruházhoz mint az Opencart, Prestashop és WooCommerce motorokhoz is csak ilyen design készül.

Ha tudjuk, hogy vásárlóink törzsközönsége csak mobil felhasználó, akkor akár kifejezetten mobil app-okat fejleszthetünk, ami által még jobb konverziókat érhetünk el.
Teljesen mindegy milyen kulcsszóra vagyunk elsők, mennyi látogató van egy nap az oldalunkon csak a konverzió a lényeges szempont, és a mobilra optimalizált weboldalunk ebben segít.

Fő profilom az Opencart és a WooCommerce webáruház készítés. Főként ezekről a webáruház motorokról írok, néha néha kitekintve a webáruházakon túlra. Webáruház készítés, fejlesztés, módosítás témában keress bátran elérhetőségeimen!

A * jelölt mezők kitöltése kötelező

Hasznos volt amit olvasott? Szeretne webáruházat?

Kérje ingyenes ajánlatunkat webáruház készítésre, módosításra, fejlesztésre!

Amennyiben szakmai felkészültségünk meggyőző, kérje ajánlatunkat webáruházának kivitelezésére!

Rólunk és írásainkról

Mi egy teljes körű szolgáltatást nyújtó ügynökség vagyunk, impozáns digitális marketing megoldásokat nyújtunk. A győztes megoldások és a tapasztalatok segítik nagyszerű eredményeinket honlapkészítés és webáruház készítés területén amiből itt infókat is olvashat.

  BESZÉLJÜK MEG, MOND EL VÉLEMÉNYED!

  Ellenörző kód * Time limit is exhausted. Please reload CAPTCHA.

   Segítünk, hogy webáruháza még jobb eredményeket érhessen el, a keresési eredmények még több látogatót hozhassanak.

   Írásainkból

   ELOLVASOM MIND
   AllWebáruház
   facebook live forgalom növelés

   Filléres trükk a webáruházad forgalomnövelésére – Facebook Live

   Ha 2016 és tartalommarketing, akkor a Facebook live-ot tekinthetjük az elmúlt év egyik legnagyobb dobásának. Már 2017-et írunk, mégis, alig…
   Tovább olvasom
   webáruház biztonság

   Védekezés Brute Force támadások ellen – II. rész

   Korábbi cikkünkben a támadás megelőzéséről volt szó, most viszont adunk néhány tűzoltó taktikát arra az esetre, ha már bekövetkezett a…
   Tovább olvasom
   Brute force webáruházhoz

   Védekezés Brute Force támadások ellen – 1. rész

   Napjaink legnépszerűbb tartalomkezelő rendszerei számos területen könnyíti meg életünket könnyű, akár informatikához egyáltalán nem értő felhasználók számára is. A népszerűségnek…
   Tovább olvasom