opencart előnyők bemutatása

Opencart webshop előnyei

Webáruház készítésre számos lehetőség létezik. Ezek közül az egyik közkedvelt és nagyon hatékony megoldás az OpenCart webshop, amit az egész világon sikerrel használnak. Ha azt nézzük, hogy a WooCommerce és a Magento az USA legtöbbet használt szoftvere online értékesítésre akkor a népesség alapú felhasználás terén az Opencart elég homogén eloszlást mutat. Vagyis van olyan ismert és használatos szoftver az Opencart mint autómárkában pl. a WV. Nyílt forráskódú dologról van szó, olyan ez, mint a Linux, hatalmas közösség fejleszti folyamatosan.

Nyilvánvaló, hogy különböző igényeknek különböző technológiára, háttérre van szükségük, ezért nem lehet általánosságban kijelenteni, hogy mindenki számára az Opencart lesz a siker kulcsa, de megbánni biztos senki nem fogja, ha épp erre esik a választása. Az OpenCartnak egyik versenytársa a WooCommerce, ami szintén egy igen hatékony hátteret ad, ha webáruházat akarunk készíteni de nem szabad elfelejteni, hogy míg a Woocommerce egy webáruház plugin, addig az Opencart szín tiszta webshop rendszer.

A webáruházak legnagyobb százaléka nem úgy indul neki a világnak, hogy csak egy kicsit szeretne kereskedni. A terv az, hogy nagy forgalmat bonyolítson le, lehetőleg bővülő termékkínálattal és ügyfélkörrel, ezért is érdemes az OpenCart webáruházra szavazni, mert leginkább azok számára ajánlják, akik nagy forgalmú webáruházat kívánnak működtetni és közepes vagy nagy termékkínálattal rendelkeznek. Mit is jelent ez számokban: egy Opencart webshopot készíteni valahol 1000 termék környékén kell elkezdenünk és a 100.000-es termék mennyiséggel is kényelmesen megbírkózik. Persze ez a szám lehet jóval kissebb is épp úgy mint nagyobb.

opencart előnyök

Opencart webshop előnyök

Rengeteg kiegészítő áll rendelkezésre hozzá, melyek letöltése nem igényel sem nagy számítástechnikai ismeretet, sem sok időt. Az OpenCart webshop úgy egészében könnyen kezelhető, annak ellenére, hogy szinte luxus számba menő funkciókat tartalmaz. Ez utóbbi a nyíltsága miatt lehetséges, így már csak hobbiból is történnek fejlesztések, amik az egész világon elérhetőek.

Az OpenCart admin felülete bámulatosan könnyen átlátható, emiatt is szeretik annyian. Nem igényel olyan iszonyú nagy szaktudást, ám ha nagyon sikeresek akarunk lenni, a szakember sokat segíthet. Mivel ő tudja azokat az apró részleteket is, amire mi magunk esetleg fel sem figyelünk, pedig javítanának a webáruházon, esetleg forgalomnövekedést eredményezhetnek.

Az OpenCart webshop gyorsan elkészíthető, és amint fent vannak a termékek és kiválogattuk a különböző megjelenési, fizetési, számlázási és szállítási lehetőségeket, máris rendelésre kész.

Nagyon nagy előny még, hogy szinte korlátlan számú terméket, kategóriát, gyártót képes egyidejűleg kezelni, ezzel máris kaptunk egy határtalan fejlődési lehetőséget. Többféle valuta használható benne, több mint 20 fizetési modul és több mint 8 számlázási lehetőség érhető el. Korlátlan nyelvben jelentethetjük meg tartalmainkat valamint a világ bármely részére adhatunk el terméket, ehhez csak a beállításokat kell jól kalibrálnunk.

Bővíthető webáruház funkciók

opencart webshopOpencart webshop készítés alapjai mellett a megfelelő elemzésekre is igény van, az Opencart statisztikai adatokkal is tud szolgálni. Kimutatást kaphatunk webshopunk rendeléseiről, eladásokról, vevőkről stb. ami egy igen jól használható marketing adatbázis alapja lehet.

A kiegészítők minden új verziónál szinte azonnal elérhetővé válnak. Mindig új modulok és kiegészítők jelennek meg akár fizetős feltétellel vagy ingyenesen letölthető formában.

Az Opencart további nagy előnye a sablonok vagy más néven templétek cserélhetősége amivel webáruházunk új külsőt vehet fel lecserélve a korábbi elavult kinézetünket.

Multishop kialakítást is magában hordoz a rendszer. Egy adminisztrációs felületről kezelhetünk több webshopot, ami egy remek multi értékesítési platformot biztosít számunkra.

Webáruház hátrányok

Minden webáruház rendszernek vannak hátrányi, ez alól az Opencart webshop sem kivétel és az előnyök fitogtatása nem lenne hiteles, ha nem mutatnánk meg az árnyoldalát sem a dolognak.

Nem lehet az áruház verziók közt átlépni, frissíteni. Ez nem átjáróház egyik verzióról a másikra. Mivel folyamatosan fejlesztik a változások adatbázis és fájl szinten is különbözik egy-egy verzió közt is.

Alapvetően webshopnak készült, így nem tud külső kiegészítő nélkül blog, katalógus vagy hirdetési oldal funkciót is felvenni.

SEO funkciói az Opencart webshopnak alapvetően sokat fejlődtek a kezdetek óta. Azonban sok nagyon jó külsős extra plugint lehet megvenni amivel felbővíthető a szolgáltatások köre és ma ez a hiányosság lehet egy hátrány a felhasználók szemében.

Ingyenes Opencart webshop motorra sokat költhetünk még mire olyan webáruházat hozunk össze ami ezer funkcióval az eladást növeli. (Persze ez minden shopra igaz)

A rendelési státuszok kiküldése rettentően puritán. A rendelés leadásakor még részletes adatok és szép forma email érkezik, de utána már csak egypár soros levélke. Az általunk átadott webáruházakban ezeket egy részletes email sablon funkcióval teljesen felül írjuk.

A hazai szállítási megoldásokra külsős modulok szükségesek. Ez igaz a többi webshopra is, így ez egy általános probléma.

 

Tanács Ferenc

Author

Webáruház készítés, webáruház beállítás és fejlesztés. Főként ezekről a tartalmakról írok, néha néha kitekintve a webáruházakon túlra. Elérhetőségeim itt találhatóak, keressen bátran! Like-old Facebook oldalunkat, +1-ezd Google+ oldalunkat hogy te is értesülj első kézből új írásainkról.