elhagyott kosárfunkció

Itt a megoldás az elhagyott kosár vásárlássá alakításához

Opencart webáruházakban valószínűleg többen is tapasztaltuk már, hogy potenciális ügyfelek a megrendelést otthagyták. Ezen van mit aggódni persze, de van megoldás rá, hogy olyan eszközt használjunk, amellyel a megrendeléseket megmentsük vagy legalábbis minimalizáljuk azok elvesztését.

A kosárelhagyás okai

Elhagyott kosarak megmentése OpenCart webáruházban

A statisztikák azt mutatják, hogy a legfontosabb okok, amelyek miatt a felhasználók elhagyják kosarakat, vagyis befejezetlen lesz a vásárlás, az a költségekhez kapcsolódik. De mit tehetünk még a versenyképes árképzés mellett, vagy az ingyenes szállítás felajánlása mellett (amit nem minden online vállalkozás engedheti meg magának)?

Megmondjuk mit.

Először is tartsuk nyilván és hívjuk fel a figyelmet az ügyfeleknél, hogy a megrendeléseiket félbehagyták. Másodszor, ha lehet adjunk ingyenes szállítást vagy kedvezményeket, ha biztosak vagyunk benne, hogy használni és értékelni fogják ügyfeleink.

Az elhagyott kosár modul egy olyan eszköz, amely lehetővé teszi, hogy nyilvántartsuk a kosárelhagyás mennyiségét és megmenthessük a félbehagyott rendeléseket OpenCart webáruházunkban.

Az elhagyott kosárértesítő varázsa az, hogy olyan ügyfeleket hoz vissza, amelyek a megrendeléseiket valamilyen oknál fogva félbehagyták vagy meggondolták magukat. Az elhagyott kosárértesítő funkció segítségével beállíthatunk egy e-mail automatizálási rendszert, amely értesíti a felhasználókat, hogy a kosarukban maradtak termékek anélkül, hogy ellenőriznénk őket.

Elhagyott kosarak nyomon követése

Az elhagyott kosár nyomon követése az OpenCart-ban

Az elhagyott kosár modul nyilvántartást vezet az összes elmaradt megrendelésről, legyen szó akár vendégekről vagy regisztrált ügyfelekről. A modulban található küldés emlékeztető gomb segítségével elküldhetjük az ügyfeleknek egy előre megadott e-mail sablonon át az értesítőt, ezt a sablont szerkeszthetjük, bővíthetjük bármikor, ezzel kifejezetten a vásárlókhoz illeszkedő leveleket gyárthatunk.

Ez csak egy pillantást vetni arra, hogy mit tehet a kiterjesztéssel.

Cron ütemezés

A webáruház szerverén Cron parancsokkal felvihetjük, hogy periodikusan ismétlődő időközönként vagy rögzített időben e-mail-eket küldjön és ezáltal automatizálási ütemezést hozzunk létre. Ezáltal emlékeztetőket fog küldeni webáruházunk a kosárelhagyás után a felhasználóknak. Egy általános szabály az, hogy érdemes várni. Kell egy kicsit hagyni miután elhagyta az ügyfél a kosarat, majd ezután küldjük ki az első emlékeztetőt pl: az 1. és 3. nap után.

Ha az ügyfél nem tesz semmilyen lépést az első emlékeztető után, próbálkozzunk újra egy speciális ajánlattal, amely ingyenes szállításra vagy korlátozott időre szóló engedményre vonatkozik.

Elhagyott kosár e-mail sablon

Korlátlan, többféle kosárértesítő email sablont hozhatunk létre, és engedélyezhetjük vagy letilthatjuk őket kívánság szerint. A rugalmas modul beállítás igazán tág határok közt engedi a funkció használatát. Megadhatjuk, hogy mikor kell a levelet kiküldeni azután, hogy az ügyfél elhagyta a kosarat. A kedvezmény típusát, összegét és érvényességét szintén mi tudjuk megadni. Engedélyezhetjük pl, hogy a kedvezményt csak bizonyos termékekre alkalmazhatja a felhasználó. Engedélyezhetjük vagy letilthatjuk, az ingyenes szállítás ösztönző funkciót. Kérhetjük, hogy az ügyfél-bejelentkezéssel vásároljon. Minden email és levél sablon személyre szabható és gazdag tartalmat írhatunk a szövegszerkesztővel, így különböző és akció típusokhoz tartozó egyedi sablonokat hozhatunk létre.

Tegyünk néhány példát a sikeres kosárelhagyási e-mail sablonokkal, hogy inspirálhassuk a saját stratégiánkat.

Összefoglalva tehát, minden E-Commerce üzletekben probléma az elhagyott kosár. Az a helyzet, hogy nem mindenki tudja, hogy mit kell ezekkel a megrendelésekkel csinál. Ezzel a megoldással igazán nagy lépéseket tesz minden Opencart webáruház tulajdonos, hogy a versenytársak előtt járjon.

mentsük meg az összes elhagyott kosarat

Korábban írtunk már róla:

Elhagyott kosár: Hogyan kovácsolj előnyt a félbehagyott vásárlásokból?

 

Tanács Ferenc

Author

Webáruház készítés, webáruház beállítás és fejlesztés. Főként ezekről a tartalmakról írok, néha néha kitekintve a webáruházakon túlra. Elérhetőségeim itt találhatóak, keressen bátran! Like-old Facebook oldalunkat, +1-ezd Google+ oldalunkat hogy te is értesülj első kézből új írásainkról.