webáruház akciók

Akciók, kedvezmények, ársávok

Sokan mindenféle árkedvezményekkel próbálják magukhoz láncolni a vásárlókat. Egy webáruházban többféle módon lehet a vásárlókat kedvezményekkel kiszolgálni.

A legfőbb cél mindig a forgalom növelés. Vannak webshopok ahol akár még a beszerzési ár alá is lemennek, hogy a kedvezményekkel ügyfeleket szerezzenek. Vagyis a későbbi haszon reményében készek a veszteségesen értékesíteni a terméküket.

Vegyük is sorra a webáruházakban használható akciók típusait.

Egyszerű akció

Vagyis egy termék normál ára helyett egy alacsonyabb árat mutathatunk a webáruházban mint egy normál boltban.
pl: 100ft helyett 90ft a termék.

Minimális mennyiségi akció

Amikor ahhoz van kötve a kedvezményes ár, hogy mennyi a minimum abból a termékből, hogy megvásárlásával olcsóbban kapjuk meg a kívánt terméket. Pl 5db-tól csak 90ft

Kuponhoz kötött akció

A kuponok nagy sikernek örvendenek, hiszen több ilyen sikeres oldal is megtalálható akár magyarul is amik mindenféle kuponokat összegyűjtöttek.
Egy előre meghatározott kupon kód megadásával annak kedvezmény értéke érvényesül a termék árában. A kupon értéke mindig tőlünk függ, a megszerzését vagy rábízzuk a felhasználóra vagy rásózzuk valamilyen deal vagyis üzlet csere kapcsán. (Email címért cserébe pl.)

Egyidejű vásárlásnál a kosárösszeg elérésével juthatunk kedvezményhez

Webáruházunk kosarába betett termékeknek az értékének el kell érnie egy minimum összeget, hogy kedvezőbb árat kapjon a vásárló:
Pl: 30.000ft felett 5%-al olcsóbb a termék

Több vásárlás miatt kapott kedvezmény

Általában egy havi vagy évi minimum értékben kell vásárolni ugyanazzal a felhasználói fiókkal, hogy megkapjunk egy minden termékre kiterjedő kedvezményt.
Pl évi 100.000ft vásárlás felett minden termék 5%-al olcsóbb.

Majd jönnek a mennyiségi határhoz kötött akciók.

1-et fizet 2-t kap.

2db után a 3. Ingyen van.

Érj el 20e ft-ot és a szállítás ingyenes.

Ezek olyan variációk amik könnyedén felhasználhatóak egy webáruházban, még is kevesen alkalmazzák.

Sok esetben találkozni a feltételhez kötött kedvezménysávokkal. Pl

vásárolj a webshopban, mert a bolti árainknál 8% olcsóbban kaphatod meg a terméket.
Ezekkel az akciókkal és a kombinációkkal minden ügyfelet elláthatunk kedvezményekkel webáruházunkban sőt jó eséllyel ezek a vevők törzsvásárlóvá is válhatnak vagy már azok.
webáruház akciók

Tanács Ferenc

Author

Webáruház készítés, webáruház beállítás és fejlesztés. Főként ezekről a tartalmakról írok, néha néha kitekintve a webáruházakon túlra. Elérhetőségeim itt találhatóak, keressen bátran! Like-old Facebook oldalunkat, +1-ezd Google+ oldalunkat hogy te is értesülj első kézből új írásainkról.