WordPress és a Google Drive mint CDN

Most egy olyan bővítményt ajánlanék a figyelmetekbe, amivel szinte ingyen juthattok weboldalatok, vagy webáruházatok legjobb adattovábbítási szolgáltatáshoz vagyis CDN-hez.

Miről is van szó:

Amikor tartalmunk megtekintéséhez már nem elég a gyorsítótárazás vagy is a cache, amikor különböző földrészek, vagy akár országokba is nyújtunk szolgáltatást, vagy csak azt szeretnénk, hogy minden tartalmunk mindenkinek a legjobb sebességgel töltődjön le, akkor CDN szolgáltatáshoz nyúlunk.

Mi is a CDN?

A CDN vagyis a Content Delivery Network biztosítja az adatokhoz való gyors hozzáférést, földrajzi elhelyezkedéstől függetlenül, bárhol a világon létezik ingyenes és fizetős megoldás is.

Ebből a CDN szolgáltatóból ma már szinte Dunát lehet rekeszteni pl, Amazon, Cloudflare stb. De rettentő sok kicsi szolgáltató is akad. De térjünk vissza a jelenlegi helyzethez, mégpedig a WordPress-es tartalmunk CDN-re küldéséhez.

Szerintem szinte nincs is olyan informatikában jártas felhasználó ma Magyarországon, akinek ne lenne Google Gmail fiókja, amihez ugye szorosan kapcsolódik minden Google termék, ezek között is a Google Drive.

Nos a Google Drive fiókunkat használhatjuk fel ennek az alkalmazásnak a használatával.

Egyszerűen telepítsük WordPress-es weboldalunkba, a leírások alapján állítsuk be fiókunkban a profilt, majd végezzük el a szinkronizálást, és már is tartalmaink CDN-re kerültek.

Remek alkalmazás ami igazán megéri a maga 12$-os árat!

Tanács Ferenc

Author

Webáruház készítés, webáruház beállítás és fejlesztés. Főként ezekről a tartalmakról írok, néha néha kitekintve a webáruházakon túlra. Elérhetőségeim itt találhatóak, keressen bátran! Like-old Facebook oldalunkat, +1-ezd Google+ oldalunkat hogy te is értesülj első kézből új írásainkról.