WordPress biztonság

Webáruházak készítésekor ha nincs megfelelő szöveges tartalmat kezelő rendszer, pl. egy blog, akkor mindig WordPress kerül telepítésre. Egyszerű gyors telepítés, beállítás és használat jellemzi a WordPress-t, amellett rendkívül jól el van látva különféle modulokkal.

Mivel nagyon elterjedt rendszerről beszélünk ezért rendkívül sokan próbálkoznak a feltörésükkel, amivel nekünk blog, vagy áruház, honlap tulajdonosoknak rettentő sok fejtörést okoznak.

Minden tárhelyszolgáltató védi oldalainkat, azonban az oldalaink hibáit ők sem tudják megvédeni helyettünk, ezért erre nekünk kell figyelni.

Mindenek előtt mindig legyen biztonsági mentésünk tárhelyünkről, adatbázisunkról. Erre ad lehetőséget szolgáltatónk biztosan, ha mégsem akkor magunknak kell ezt végrehajtani.

A wordpress oldalunkat az alábbi modulokkal tudjuk megvédeni a nemkívánatos elemektől.

iThemes Securitywordpress biztonságosan

Ez a modul az egész WordPress rendszerünkben lévő támadható részekről ad információt, és azonnal lehetőséget is ad a lehetséges hibák elhárításra. Fontos, hogy tudjuk mit állítunk be, mert egy két beállítással elérhetetlenné tesszük már működő honlapunkat. Így nem csak az ártó egyéneket, de saját magunkat is távol tartjuk honlapunktól. Elérhető itt!

Login LockDown

Remek kis plugin a téves belépések figyelésére. Megadható mennyiszer próbálkozhatunk mielőtt a kispadra ültet minket. Ami azért jó, mert a kódok tesztelését nem engedélyezi, így nehezebb feltörni oldalunk a belépési oldalról. Elérhetőség!

WP Security Scan

Szintén egy jó biztonsági modul, ami a telepítés után azonnal megmutatja javítandó problémákat wordpress honlapunkon, vagy áruházunkban. Telepítéshez erre!

WordPress File Monitor Plus

Az iThemes Security egyik szolgáltatásához hasonlóan a fájljaink védelmére szakosodott ez a program. Első használatkor összes fájlunkról készül egy azonosító, amit folyamatosan, vagy időszakosan ellenőriz a program, ha változás történik akkor értesít minket a rendszer. Az illetéktelen behatolás legbiztosabb jele, ha változik fájlunk mérete, tartalma. Itt szerezhető be.

Tanács Ferenc

Author

Webáruház készítés, webáruház beállítás és fejlesztés. Főként ezekről a tartalmakról írok, néha néha kitekintve a webáruházakon túlra. Elérhetőségeim itt találhatóak, keressen bátran! Like-old Facebook oldalunkat, +1-ezd Google+ oldalunkat hogy te is értesülj első kézből új írásainkról.