Webtárhely helyett minimum VPS-t

 

Az utóbb időben többször előfordult, hogy korábban bevált tárhely szolgáltatókat ajánlva egy-egy webshop telepítése után rá kellett jönnünk, ez a tárhely már nem nyújt megfelelő biztonságot és sebességet áruházunknak. Milyen tárhelyet válasszunk, kihez vigyük ügyfeleink oldalait?

Jelenleg egy jó webáruházhoz ma már szinte elengedhetetlen hogy megfelelő erőforrás legyen alatta, mi legalább VPS-t ajánlunk, mint alapvető szervert.

Mi az a VPS? Virtuális Saját Szerver, ami egy teljes értékű szerver, és amihez rendszergazda jogú hozzáférés tartozik. A VPS szervereknek saját operációs rendszerük van. Ebből adódik, hogy bármilyen kiszolgálófeladatra tökéletesek, bármilyen programot fel lehet rájuk telepíteni. Nagy előnye még a VPS-nek, hogy míg a webtárhelyek csak néhány GB kapacitást tárolnak, a VPS esetében ez a szám több száz GB. Alkalmasak ezek a szoftverek forgalmas weboldalakhoz vagy több ezer terméket kínáló webáruházakhoz is.

A webtárhelyek havi szinten kis pénzbe kerülnek, ugye nem érdemes ingyenes lehetőségekkel próbálkozni webáruház építés során, a VPS-sek sem ingyenesek, de tervezhető, havi néhányezres kiadást jelentenek. Drágábbak a párszázas webtárhelyeknél, de nem annyival, hogy megérje ezen spórolni. Az egyetlen hátránya, hogy informatikus tudást igényel a használata, mivel nem egy egyszerű, hanem egy nagyon bonyolult dologról van szó. Mivel a lehetőségei szinte végtelenek, szükség van a felhasználói szintű ismereteknél többre, főleg, ha olyan komoly dolgokat tervezünk VPS-re, mint egy webáruház építés.

Az OpenCart vagy WooCommerce webáruházak esetén szintén szaktudás szükséges, mert ezek is bonyolultabban, mint egy sima fapados webshop.  Az internet millió lehetőséget kínál arra, hogy kereskedhessünk rajta, érdemes informálódni a választás előtt és legalább kikérni egy szaktudással és lehetőleg tapasztalattal rendelkező weboldalépítő véleményét. Már egy ilyen egyszerű kérdésben is lehet rosszul dönteni, hogy webtárhelyet béreljünk-e vagy saját szerveren futtassuk a webáruházat, de ott van még a webáruház alap problémája is, hogy milyen típusú webshopot készítsünk/készíttessünk, a keresőoptimalizálásról nem is beszélve.

vps

Fő profilom az Opencart és a WooCommerce webáruház készítés. Főként ezekről a webáruház motorokról írok, néha néha kitekintve a webáruházakon túlra. Webáruház készítés, fejlesztés, módosítás témában keress bátran elérhetőségeimen!

A * jelölt mezők kitöltése kötelező

Hasznos volt amit olvasott? Szeretne webáruházat?

Kérje ingyenes ajánlatunkat webáruház készítésre, módosításra, fejlesztésre!

Amennyiben szakmai felkészültségünk meggyőző, kérje ajánlatunkat webáruházának kivitelezésére!

Rólunk és írásainkról

Mi egy teljes körű szolgáltatást nyújtó ügynökség vagyunk, impozáns digitális marketing megoldásokat nyújtunk. A győztes megoldások és a tapasztalatok segítik nagyszerű eredményeinket honlapkészítés és webáruház készítés területén amiből itt infókat is olvashat.

  BESZÉLJÜK MEG, MOND EL VÉLEMÉNYED!

  Ellenörző kód * Time limit is exhausted. Please reload CAPTCHA.

   Segítünk, hogy webáruháza még jobb eredményeket érhessen el, a keresési eredmények még több látogatót hozhassanak.

   Írásainkból

   ELOLVASOM MIND
   AllWebáruház
   facebook live forgalom növelés

   Filléres trükk a webáruházad forgalomnövelésére – Facebook Live

   Ha 2016 és tartalommarketing, akkor a Facebook live-ot tekinthetjük az elmúlt év egyik legnagyobb dobásának. Már 2017-et írunk, mégis, alig…
   Tovább olvasom
   webáruház biztonság

   Védekezés Brute Force támadások ellen – II. rész

   Korábbi cikkünkben a támadás megelőzéséről volt szó, most viszont adunk néhány tűzoltó taktikát arra az esetre, ha már bekövetkezett a…
   Tovább olvasom
   Brute force webáruházhoz

   Védekezés Brute Force támadások ellen – 1. rész

   Napjaink legnépszerűbb tartalomkezelő rendszerei számos területen könnyíti meg életünket könnyű, akár informatikához egyáltalán nem értő felhasználók számára is. A népszerűségnek…
   Tovább olvasom