vps

Webtárhely helyett minimum VPS-t

Az utóbb időben többször előfordult, hogy korábban bevált tárhely szolgáltatókat ajánlva egy-egy webshop telepítése után rá kellett jönnünk, ez a tárhely már nem nyújt megfelelő biztonságot és sebességet áruházunknak. Milyen tárhelyet válasszunk, kihez vigyük ügyfeleink oldalait?

Jelenleg egy jó webáruházhoz ma már szinte elengedhetetlen hogy megfelelő erőforrás legyen alatta, mi legalább VPS-t ajánlunk, mint alapvető szervert.

Mi az a VPS? Virtuális Saját Szerver, ami egy teljes értékű szerver, és amihez rendszergazda jogú hozzáférés tartozik. A VPS szervereknek saját operációs rendszerük van. Ebből adódik, hogy bármilyen kiszolgálófeladatra tökéletesek, bármilyen programot fel lehet rájuk telepíteni. Nagy előnye még a VPS-nek, hogy míg a webtárhelyek csak néhány GB kapacitást tárolnak, a VPS esetében ez a szám több száz GB. Alkalmasak ezek a szoftverek forgalmas weboldalakhoz vagy több ezer terméket kínáló webáruházakhoz is.

A webtárhelyek havi szinten kis pénzbe kerülnek, ugye nem érdemes ingyenes lehetőségekkel próbálkozni webáruház építés során, a VPS-sek sem ingyenesek, de tervezhető, havi néhányezres kiadást jelentenek. Drágábbak a párszázas webtárhelyeknél, de nem annyival, hogy megérje ezen spórolni. Az egyetlen hátránya, hogy informatikus tudást igényel a használata, mivel nem egy egyszerű, hanem egy nagyon bonyolult dologról van szó. Mivel a lehetőségei szinte végtelenek, szükség van a felhasználói szintű ismereteknél többre, főleg, ha olyan komoly dolgokat tervezünk VPS-re, mint egy webáruház építés.

Az OpenCart vagy WooCommerce webáruházak esetén szintén szaktudás szükséges, mert ezek is bonyolultabban, mint egy sima fapados webshop.  Az internet millió lehetőséget kínál arra, hogy kereskedhessünk rajta, érdemes informálódni a választás előtt és legalább kikérni egy szaktudással és lehetőleg tapasztalattal rendelkező weboldalépítő véleményét. Már egy ilyen egyszerű kérdésben is lehet rosszul dönteni, hogy webtárhelyet béreljünk-e vagy saját szerveren futtassuk a webáruházat, de ott van még a webáruház alap problémája is, hogy milyen típusú webshopot készítsünk/készíttessünk, a keresőoptimalizálásról nem is beszélve.

vps

Tanács Ferenc

Author

Webáruház készítés, webáruház beállítás és fejlesztés. Főként ezekről a tartalmakról írok, néha néha kitekintve a webáruházakon túlra. Elérhetőségeim itt találhatóak, keressen bátran! Like-old Facebook oldalunkat, +1-ezd Google+ oldalunkat hogy te is értesülj első kézből új írásainkról.