url redirect

A webáruház url-ek fontossága

Új webáruház készítésekor aminek tartalmait egy régebbi webáruházból kell átemelni az első és legfontosabb átgondolandó feladat a termékek, kategóriák, tartalmak, címkék teljes és hiánytalan áthozatala.
Gondos előkészületek előzik meg a műveletet. De a webáruház termékein túl a legfontosabb még, minden url megtartása, helyes irányba való terelése, átirányítása.

Fontosságuk megkérdőjelezhetetlen, hiszen egy olyan oldalt nem lehet később majd elérni, amit korábban használtak a vevők, bejárták a keresők, a vásárlók vásárolták a termékéket.
Emiatt ezekkel az url-ekkel komolyan foglalkozni kell egy új áruháznál.

Ezeknek az url-eknek feltérképezésében segítségünkre van a Google Webmaster tools, ami azonnal napokon belül jelzi, ha a linkek hibásak lennének.
Persze csak akkor ha létezik ilyen fiókunk, ezért ez is fontos tényező.

Ha a probléma már előállt, tehát létező url-ek jó esetben 404-es hibát dobnak, akkor vannak megoldások erre a hibára is.

  1. Htaccess parancsokkal tudunk kooperálni, sajnos ehhez kell némi szakértelem.
  2. Kifejezetten erre megírt szoftverekkel is korrigálhatjuk a hibás linkeket, irányíthatjuk ideiglenesen vagy véglegesen a helyükre a linkeket.
  3. Opencart és WooCommerce alá van könnyen használható szoftver, így érdemes használni őket.

Tehát ha egy url hibás vagy nem létező oldalra mutat akkor foglalkozzunk vele! Mert a vevőnk épp azt az oldalt is megtalálhatja, és akár el is hagyhatja shopunkat, mert nem azt kapta amire vágyott.

 

Tanács Ferenc

Author

Webáruház készítés, webáruház beállítás és fejlesztés. Főként ezekről a tartalmakról írok, néha néha kitekintve a webáruházakon túlra. Elérhetőségeim itt találhatóak, keressen bátran! Like-old Facebook oldalunkat, +1-ezd Google+ oldalunkat hogy te is értesülj első kézből új írásainkról.