Webáruház kisvállalkozásoknak is

Még az sem elképzelhetetlen, hogy néhány évtized múlva a kereskedelem egyetlen módja az interneten keresztüli megoldás lesz. Nyilván nagyon futurisztikus kép ez, ám a webáruházak előnyeit, számuk növekedését és az emberekben való egyre nagyobb hajlandóságot az interneten való vásárlás iránt, nem lehet nem figyelembe venni.

A webáruház készítés nem csupán a nagy cégeknek éri meg.

Számos kisvállalkozás is él a lehetőséggel, mert sokkal nagyobb piacteret ad, ha nem csak egy vagy két, utcáról nyíló üzletben árulják a termékeiket, hanem mondjuk országos szinten elérhetővé teszik. Minél többen tudnak egy bizonyos dologról az annál nagyobb eséllyel hoz sikert. Ezt ugye nem kell magyarázni?

seo 2016

Sokan döntenek már most úgy, hogy kisvállalkozásként nem boltot nyitnak üzlethelyiséggel, hanem egy webáruház szolgál értékesítési felületként. Ennek számos előnye van, azonban a nem megfelelő webáruház építéssel, a nem megfelelő SEO-val bizony nagyon rá lehet faragni. A webáruházépítés, a keresőoptimalizálás, a keresőmarketing, a webáruház folyamatos karbantartása és az egyéb marketing feladatok nagy odafigyelést és folyamatos fejlődést kívánnak meg, különben a versenyben nagyon hamar hátra lehet szorulni.

A Google sok esetben első helyen olyan oldalakat jelenít meg, melyek fizettek a jobb helyezésért és csak ez után következnek azok az oldalak, melyek a keresőoptimalizálással, a megfelelő linképítéssel és hasonlókkal megérdemlik a Google szerinti jó helyet.

Erre mondják, hogy a Google szereti őket.

Aki ért egy kicsit a programozáshoz és az internet adta lehetőségek kiaknázásához, össze tud hozni egy működőképes weboldalt, pompás SEO tulajdonságokkal, ugyanakkor a szakembereknek is emberes feladat ez néha. Miért? Mert iszonyatosan nagy a verseny, mindenki előre akar törni, ez pedig olyan rohamos fejlődést kényszerít ki, amit követni akkor lehetséges, ha az ember ezzel foglalkozik a napjai legnagyobb részében.

A kisvállalkozások, amennyiben nem aprózzák el magukat és egy webáruházzal akarnak feltörni, sok időt kell fordítani a webáruház készítésre. Megbízhatnak ezzel szakembert, de úgy kell választani, hogy a megbízott képes legyen marketing szempontból is ideális oldalt építeni. Egy SEO szakember és egy webáruház készítő együttműködése például pompás eredményt hozhat.

Tanács Ferenc

Author

Webáruház készítés, webáruház beállítás és fejlesztés. Főként ezekről a tartalmakról írok, néha néha kitekintve a webáruházakon túlra. Elérhetőségeim itt találhatóak, keressen bátran! Like-old Facebook oldalunkat, +1-ezd Google+ oldalunkat hogy te is értesülj első kézből új írásainkról.