Szűrők és filterek

Szűrők és Jellemzők

Egy termék adatlapját sok adattal tölthetjük fel, akár szövegesen is, de erre az Opencart több lehetőséget ad, amit érdemes kihasználni, sőt bizonyos termékeket e nélkül nem is tudnánk eladni.

Ezért a termékeket szűrhető adatokkal és jellemzőkkel tudjuk felruházni ami alapján a vásárló könnyebben el tudja dönteni, hogy melyik terméket szeretné.

Na de mi a különbség a szűrő és a jellemző között.

JellemzőA jellemző értékek úgy mint szín, méret, súly, részadatok mint pl. (processzor, memória) a termék adatlapján találhatóak meg, és ezeket az adatokat össze tudja hasonlítani a vásárló a könnyebb döntést megsegítendően egy másik termékkel.

Ezért a jellemzőket érdemes jó előre végig gondolni, csoportosítani, és az erre megalkotott menüpontban felvinni, mivel a fotók és szövegek mellett az az első amit biztos végignéz egy felhasználó, hiszen ez adja meg pontosan a termék paramétereit.

SzűrőA szűrő értékek viszont egy olyan funkciót iktatnak be a termék kosárba dobása előtt, amivel kötelező választani bizonyos kiegészítő, vagy fontos tulajdonságból.

Ez lehet akár egy Iphone telefon színe, vagy a telefon memória mérete, vagy más fontos tulajdonság ami alapján 2 ugyanolyan termék csak a belső tulajdonságaival tér el egymástól.

Ezek a tulajdonságok abban is különböznek egy jellemző értéktől, hogy itt az árat is meg tudjuk adni, amivel egy tulajdonság növeli az alap termék árát.

Így már jól érthető, hogy egy webáruházban a termékeknek igen is szükséges ezeket az adataikat kitölteni, mivel a vásárlókat így könnyebben tudjuk döntéshez segíteni, és végül is ez a cél, a vásárlás!

Tanács Ferenc

Author

Webáruház készítés, webáruház beállítás és fejlesztés. Főként ezekről a tartalmakról írok, néha néha kitekintve a webáruházakon túlra. Elérhetőségeim itt találhatóak, keressen bátran! Like-old Facebook oldalunkat, +1-ezd Google+ oldalunkat hogy te is értesülj első kézből új írásainkról.