+36 70 363 7900 info@grentmedia.hu

Egy termék adatlapját sok adattal tölthetjük fel, akár szövegesen is, de erre az Opencart több lehetőséget ad, amit érdemes kihasználni, sőt bizonyos termékeket e nélkül nem is tudnánk eladni.

Ezért a termékeket szűrhető adatokkal és jellemzőkkel tudjuk felruházni ami alapján a vásárló könnyebben el tudja dönteni, hogy melyik terméket szeretné.

Na de mi a különbség a szűrő és a jellemző között.

JellemzőA jellemző értékek úgy mint szín, méret, súly, részadatok mint pl. (processzor, memória) a termék adatlapján találhatóak meg, és ezeket az adatokat össze tudja hasonlítani a vásárló a könnyebb döntést megsegítendően egy másik termékkel.

Ezért a jellemzőket érdemes jó előre végig gondolni, csoportosítani, és az erre megalkotott menüpontban felvinni, mivel a fotók és szövegek mellett az az első amit biztos végignéz egy felhasználó, hiszen ez adja meg pontosan a termék paramétereit.

SzűrőA szűrő értékek viszont egy olyan funkciót iktatnak be a termék kosárba dobása előtt, amivel kötelező választani bizonyos kiegészítő, vagy fontos tulajdonságból.

Ez lehet akár egy Iphone telefon színe, vagy a telefon memória mérete, vagy más fontos tulajdonság ami alapján 2 ugyanolyan termék csak a belső tulajdonságaival tér el egymástól.

Ezek a tulajdonságok abban is különböznek egy jellemző értéktől, hogy itt az árat is meg tudjuk adni, amivel egy tulajdonság növeli az alap termék árát.

Így már jól érthető, hogy egy webáruházban a termékeknek igen is szükséges ezeket az adataikat kitölteni, mivel a vásárlókat így könnyebben tudjuk döntéshez segíteni, és végül is ez a cél, a vásárlás!

Summary
Szűrők és Jellemzők
Article Name
Szűrők és Jellemzők
Description
Egy termék adatlapját sok adattal tölthetjük fel, akár szövegesen is, de erre az Opencart több lehetőséget ad, amit érdemes kihasználni, sőt bizonyos termékeket e nélkül nem is tudnánk eladni
Author