Számlázó program, mit válasszunk webáruházunkhoz

Melyik számlázó programot válasszuk? Teszik fel igen gyakran ezt a fontos  kérdést partnereink, amikor webáruházukat készítjük. Minden területen így az online áruházakban is előny az automatizált számlázás, mivel a webshopokban előre beépített számlagenerátorok sajnos a magyarországi törvények miatt nem használhatóak, a hatóság nem fogadja el őket. Viszont ott, ahol napi 10-50 vagy még több számla készül, már jó eséllyel van lételeme egy modulnak, kiegészítőnek, ami a leadott megrendelésből a számlázó programnak átadja az információkat és az a számlát elkészíti.

Számlázó program szükséges webáruházunkhoz!

A kérdés tehát adott volt, így a népszerű számlázó programok honlapjait, fórumokat végig kutatva és közvetlen email-en át kerestem meg a szolgáltatókat, hogy megtudjam, ki hogyan áll hozzá ehhez a kérdéshez.

Sajnos nem mindenhonnan kaptam választ, és a honlapok tartalma sem informált arról, hogyan tudnám azt a bizonyos számlázási programot Open Source webáruházakhoz könnyedén hozzákapcsolni.

számlázási rendszerek-webáruházhoz

számlázási rendszerek-webáruházhoz

Jól láthatóan az Open Source platformra legjobban nyitott számlázó program a ClearAdmin. Az elérhető webáruházak listája, ill. a kompatibilitást elősegítő információk itt érhetőek el – infók. Továbbá jó hír, hogy a bérelhető webáruházakhoz is van elérhető számlázó moduljuk.

CasmanFx ügyviteli rendszerek számlázási programjához az elérhető információk alapján a Virtuemart, Opencart és Magento webáruházakhoz létezik kiegészítő modul.

Kulcs-Soft rendszereihez létezik SDK (Szoftver fejlesztő csomag), valamint részletes fejlesztési információkat tesz elérhetővé a fejlesztő cég.

Míg az Ekalmar API-n (alkalmazásprogramozási felület) keresztül tud kommunikálni addig az Axelpro xml-ekkel (általános célú leíró nyelv) összekapcsolható online webáruházunkkal, de természetesen ezekhez fejlesztéseket kell eszközölnünk webáruházunkban.

Természetesen ez a lista nem teljes, csak az elérhető információk alapján készült, így ha tudomásomra jut más információ, akkor a táblázatot bővítem, hogy még pontosabb információkat kapjunk a webáruházainkhoz kapcsolható számlázó programokhoz.

Tanács Ferenc

Author

Webáruház készítés, webáruház beállítás és fejlesztés. Főként ezekről a tartalmakról írok, néha néha kitekintve a webáruházakon túlra. Elérhetőségeim itt találhatóak, keressen bátran! Like-old Facebook oldalunkat, +1-ezd Google+ oldalunkat hogy te is értesülj első kézből új írásainkról.