ckeditor opencart alá

Opencart webes szövegszerkesztő : ckeditor 4.0

Az Opencart webáruházunk szöveges anyagai szerkesztésekor szerintem mindenki hiányolja a wordpress, vagy szimplán csak a word webes szövegszerkesztő funkcióit. Fogalmunk sincs miért, de még mindig egy kevés funkcióval felvértezett webes szerkesztő felülettel van ellátva minden Opencart install csomag.

A webes szövegszerkesztő tulajdonképpen nem az Opencart fejlesztése, az csak egy beépített plugin, amit a Frederico Knabben fejleszt és tesz közzé. Az a jó ebben a webes szövegszerkesztőben, hogy különféle modulokkal vértezhetjük fel, az amúgy sem szegény repertoárt. Nem minden verzió passzol az OC áruházunkhoz, ezért érdemes mindig biztonsági mentést készíteni mielőtt tesztelünk valamit.

De visszatérve áruházunk webes szerkesztőjére, a 4.0-ás verzió az Opencart-hoz tökéletesen passzol.

Letölthető innen Opencart CKeditor!

A telepítés menete:

Ftp könyvtárunkban az Admin->View->Javascript könyvtárba jussunk el. Itt találunk egy CKeditor könyvtárat, ezt nevezzük át mondjuk ckeditor_old-nak.

Majd ide másoljuk fel a letöltött fájlból a ckeditor könyvtárat.

Ha ez megtörtént, akkor lépjünk be webáruházunkba, és bármely szerkesztő felületen már láthatjuk is az új szerkesztő felületet. Ha mégsem látjuk, akkor az azért van mert böngészőnk cache tartalmából töltődött be az előző szerkesztő. Ilyenkor ajánlott kétszer CTRL+F5-öt nyomni, esetleg egy előzmények gyorsítótár ürítést.

Íme az eredeti felület:

opencart ckeditor

Az új szerkesztő felület:

opencart ckeditor

Több mint elegendő funkcióval bővült áruházunk szerkesztő felülete. Szerintem érdemes cserélni.

Tanács Ferenc

Author

Webáruház készítés, webáruház beállítás és fejlesztés. Főként ezekről a tartalmakról írok, néha néha kitekintve a webáruházakon túlra. Elérhetőségeim itt találhatóak, keressen bátran! Like-old Facebook oldalunkat, +1-ezd Google+ oldalunkat hogy te is értesülj első kézből új írásainkról.