Opencart webes szövegszerkesztő : ckeditor 4.0

 

Az Opencart webáruházunk szöveges anyagai szerkesztésekor szerintem mindenki hiányolja a wordpress, vagy szimplán csak a word webes szövegszerkesztő funkcióit. Fogalmunk sincs miért, de még mindig egy kevés funkcióval felvértezett webes szerkesztő felülettel van ellátva minden Opencart install csomag.

A webes szövegszerkesztő tulajdonképpen nem az Opencart fejlesztése, az csak egy beépített plugin, amit a Frederico Knabben fejleszt és tesz közzé. Az a jó ebben a webes szövegszerkesztőben, hogy különféle modulokkal vértezhetjük fel, az amúgy sem szegény repertoárt. Nem minden verzió passzol az OC áruházunkhoz, ezért érdemes mindig biztonsági mentést készíteni mielőtt tesztelünk valamit.

De visszatérve áruházunk webes szerkesztőjére, a 4.0-ás verzió az Opencart-hoz tökéletesen passzol.

Letölthető innen Opencart CKeditor!

A telepítés menete:

Ftp könyvtárunkban az Admin->View->Javascript könyvtárba jussunk el. Itt találunk egy CKeditor könyvtárat, ezt nevezzük át mondjuk ckeditor_old-nak.

Majd ide másoljuk fel a letöltött fájlból a ckeditor könyvtárat.

Ha ez megtörtént, akkor lépjünk be webáruházunkba, és bármely szerkesztő felületen már láthatjuk is az új szerkesztő felületet. Ha mégsem látjuk, akkor az azért van mert böngészőnk cache tartalmából töltődött be az előző szerkesztő. Ilyenkor ajánlott kétszer CTRL+F5-öt nyomni, esetleg egy előzmények gyorsítótár ürítést.

Íme az eredeti felület:

opencart ckeditor

Az új szerkesztő felület:

opencart ckeditor

Több mint elegendő funkcióval bővült áruházunk szerkesztő felülete. Szerintem érdemes cserélni.

Fő profilom az Opencart és a WooCommerce webáruház készítés. Főként ezekről a webáruház motorokról írok, néha néha kitekintve a webáruházakon túlra. Webáruház készítés, fejlesztés, módosítás témában keress bátran elérhetőségeimen!

A * jelölt mezők kitöltése kötelező

Hasznos volt amit olvasott? Szeretne webáruházat?

Kérje ingyenes ajánlatunkat webáruház készítésre, módosításra, fejlesztésre!

Amennyiben szakmai felkészültségünk meggyőző, kérje ajánlatunkat webáruházának kivitelezésére!

Rólunk és írásainkról

Mi egy teljes körű szolgáltatást nyújtó ügynökség vagyunk, impozáns digitális marketing megoldásokat nyújtunk. A győztes megoldások és a tapasztalatok segítik nagyszerű eredményeinket honlapkészítés és webáruház készítés területén amiből itt infókat is olvashat.

  BESZÉLJÜK MEG, MOND EL VÉLEMÉNYED!

  Ellenörző kód * Time limit is exhausted. Please reload CAPTCHA.

   Segítünk, hogy webáruháza még jobb eredményeket érhessen el, a keresési eredmények még több látogatót hozhassanak.

   Írásainkból

   ELOLVASOM MIND
   AllWebáruház
   facebook live forgalom növelés

   Filléres trükk a webáruházad forgalomnövelésére – Facebook Live

   Ha 2016 és tartalommarketing, akkor a Facebook live-ot tekinthetjük az elmúlt év egyik legnagyobb dobásának. Már 2017-et írunk, mégis, alig…
   Tovább olvasom
   webáruház biztonság

   Védekezés Brute Force támadások ellen – II. rész

   Korábbi cikkünkben a támadás megelőzéséről volt szó, most viszont adunk néhány tűzoltó taktikát arra az esetre, ha már bekövetkezett a…
   Tovább olvasom
   Brute force webáruházhoz

   Védekezés Brute Force támadások ellen – 1. rész

   Napjaink legnépszerűbb tartalomkezelő rendszerei számos területen könnyíti meg életünket könnyű, akár informatikához egyáltalán nem értő felhasználók számára is. A népszerűségnek…
   Tovább olvasom