Opencart téma telepítés

Opencart téma telepítés

Opencart téma telepítés lehet egy egyszerű művelet része, de lehet egy komplikált sablonbeállítások sokasága.

Webáruház készítéseink során többféle sablonnal, sablonokkal találkoztunk már. Egy-egy Opencart téma telepítése nem tart tovább pár percnél, azonban azok bekonfigurálása már eltarthat akár több órát is. Több olyan sablon is volt már a kezünk között ami rövid idő alatt telepítve, gyönyörűen tette a dolgát. De szembe találkoztunk már olyan Opencart témával is amihez igen sok “agyalás” kellett mire rájöttünk a megfelelő használatra, miközben a dokumentáció nem igazán volt segítségünkre.

Válasszunk tapasztalat alapján Opencart témát.

Opencart téma telepítése a szokásos módszereket követi, vagyis egyszerűen fel kell másolnunk az Ftp könyvtárunkba vagy telepíthetjük a bővítményeken keresztül.

De mielőtt mindezt elkezdenénk. Nézzünk az Opencart téma házatájára. Van szupport a sablon mögött?
Fogják bővíteni a sablont? Véleményezik az előttünk megvásárlók a sablont? Milyen vélemények olvashatóak? A szupportra kijelölt személy segítőkész? Van-e már verziófrissítés a sablonban?

Ezután ha többféle sablon is megtetszett, nézzük meg, hogy mi közöttük a különbség? Ha lehet szerezzünk admin elérhetőséget, hogy lássuk élesben működni az áruház hátterét.

Találkoztunk már igazán bugyuta sablonokkal admin részről, miközben látványos front oldallal kecsegtetett. De volt már olyan is amihez képest egy űrhajó vezérlése eltörpült. De a legjobb mindig az igényekhez mért sablon választása, mert lehet, hogy elég egy sima működésében semmi ciffra dolgokra nem képes sablon is, de aki szereti a részletes beállításokat azoknak mindenképp jobb sablonokat ajánlunk.

Opencart téma telepítés első lépcsőfok

A letöltött Opencart téma telepítése előtt mindig ki kell tömörítenünk azt mivel általában tömörítve lehet hozzájutni. Többféle könyvtárat és dokumentumot vagy dokumentum könyvtárat kell kapnunk a kitömörítés után. Angol nyelv fontos a megértésükhöz.

Ezt a letöltött témát kell feltöltenünk a már előre telepített Opencart áruházunkba. A Dokumentum átnyálazása kötelező első lépcsőfok.

Opencart téma telepítés második lépcsőfok

Minden sablon tartalmaz catalog és admin könyvtárat ezekben pedig van language könyvtár. Ezek tartalmát, amennyiben van magyar nyelvű nyelvi fájlunk ide is másoljuk be, könyvtárhelyesen. A fordításokat majd ezekben a fájlokban kell elvégeznünk, így biztosítva a többnyelvű Opencart webáruház létrejöttét teljes nyelvi fordításban.

Opencart téma telepítés harmadik lépcsőfok

Amikor az első két lépcsőfok elkészült ideje az admin felületre lépni és a sablont aktiválni. Ez többféle módon is lehetséges. Modulok között kell bekapcsolni. Vagy elég csak a bővítmények részen a sablonoknál aktiválni vagy mindkettő szükséges lehet, mivel a sablon moduljai különálló részt képviselhetnek, ezért ezeket is be kell kapcsolni. Sok sablon működése adatbázis módosításokat igényelhetnek.

Opencart téma telepítés negyedik lépcsőfok

Jobb sablonok demo adatokkal rendelkeznek, vagyis már előre beállította adatokkal egy szép és tetszetős webshopot kreál nekünk, amikben csak kicserélni kell az adatokat vagy lecserélni a színeket. Ehhez képest a gyengébb sablonoknál az egyes modulok működését nekünk kell a már említett dokumentáció alapján megérteni.

Kérdés az Opencart téma telepítésérőlHa a fenti lépcsőfokokat végigjártuk valószínű, hogy már a sablonunk működik, de mivel sokféle sablon létezik és ezeknek működése nem egyforma így nem tudjuk azt mondani, hogy mindig így történik. Ezért érdemes ezt inkább tapasztalt Opencart fejlesztőnek elvégeznie, megéri rááldozni ezt a kis összeget a profi kivitelezésre.

 

Tanács Ferenc

Author

Webáruház készítés, webáruház beállítás és fejlesztés. Főként ezekről a tartalmakról írok, néha néha kitekintve a webáruházakon túlra. Elérhetőségeim itt találhatóak, keressen bátran! Like-old Facebook oldalunkat, +1-ezd Google+ oldalunkat hogy te is értesülj első kézből új írásainkról.