Opencart rendelési státuszlevelek

 

opencart email sablonokEz az egyik általam bevallottan leggyengébb része az Opencart webáruház motornak a rendeléshez kiküldhető státuszlevelek. Mindegy, hogy melyik verzióról beszélünk mindben ugyanaz a működés van használva. A 2.0-ás verzióban sem hagytak fel sajnos eme téves funkcióval.

A webáruházban leadott rendelés után a vevőnek és az adminnak is még a megszokott levél sablon megy ki. Ki rendelt és mit rendelt szépen lebontva ahogy a nagykönyvben meg van írva.

Ez idáig süti. Na de aztán:

Már csak egy rövid státuszváltoztatásról szóló email érkezik meg a vásárlónak.
Röviden és tömören ennyi :

Kedves xy!
Rendelésed státusza megváltozott, ha érdekel gyere el újra a webáruházba és nézde meg.

Link.

Üdv
Admin

Na ez az ami itthon biztosan nem járható megoldás, mindazonáltal értem a technikát, hogy ezzel csalnánk vissza a felhasználót a webáruházba egy ideális világban még talán működne is egy ilyen technika. De ez így mégsem szép és ma amikor nagyon fontos a vásárlókkal való kommunikáció, a rendelési státuszlevelek a legfontosabb kommunikációs csatorna lehet egy webáruház életében.

De mi akkor a jó megoldás?

Az általunk készített webáruházak kivétel nélkül erre a funkcióra egy olyan modult alkalmaz, ahol a teljes email kommunikáció előre összeállítható, amit csak fel kell használnunk amikor szükség van rá.

email sablonA sablon leveleket előre megszerkeszthetjük majd a megfelelő időpontban felhasználhatjuk. Olyan adatokkal is felvértezhetjük a levelet amikkel ajánlatokat, egyéb információkat közölhetünk a megrendelővel.

Azt gondolom ez az egyik legnagyobb hiányossága a rendszernek, ezt kellene javítani az Opencart webáruház fejlesztőinek és nem mindenféle érdektelen fizetési módokkal kellene teletömni a rendszert.

Amennyiben te is ilyen macskafarknyi státuszlevelek helyett normál vagy extra részletes státuszokat szeretnél kiküldeni keress meg minket elérhetőségeinken.

Fő profilom az Opencart és a WooCommerce webáruház készítés. Főként ezekről a webáruház motorokról írok, néha néha kitekintve a webáruházakon túlra. Webáruház készítés, fejlesztés, módosítás témában keress bátran elérhetőségeimen!

A * jelölt mezők kitöltése kötelező

Hasznos volt amit olvasott? Szeretne webáruházat?

Kérje ingyenes ajánlatunkat webáruház készítésre, módosításra, fejlesztésre!

Amennyiben szakmai felkészültségünk meggyőző, kérje ajánlatunkat webáruházának kivitelezésére!

Rólunk és írásainkról

Mi egy teljes körű szolgáltatást nyújtó ügynökség vagyunk, impozáns digitális marketing megoldásokat nyújtunk. A győztes megoldások és a tapasztalatok segítik nagyszerű eredményeinket honlapkészítés és webáruház készítés területén amiből itt infókat is olvashat.

  BESZÉLJÜK MEG, MOND EL VÉLEMÉNYED!

  Ellenörző kód * Time limit is exhausted. Please reload CAPTCHA.

   Segítünk, hogy webáruháza még jobb eredményeket érhessen el, a keresési eredmények még több látogatót hozhassanak.

   Írásainkból

   ELOLVASOM MIND
   AllWebáruház
   facebook live forgalom növelés

   Filléres trükk a webáruházad forgalomnövelésére – Facebook Live

   Ha 2016 és tartalommarketing, akkor a Facebook live-ot tekinthetjük az elmúlt év egyik legnagyobb dobásának. Már 2017-et írunk, mégis, alig…
   Tovább olvasom
   webáruház biztonság

   Védekezés Brute Force támadások ellen – II. rész

   Korábbi cikkünkben a támadás megelőzéséről volt szó, most viszont adunk néhány tűzoltó taktikát arra az esetre, ha már bekövetkezett a…
   Tovább olvasom
   Brute force webáruházhoz

   Védekezés Brute Force támadások ellen – 1. rész

   Napjaink legnépszerűbb tartalomkezelő rendszerei számos területen könnyíti meg életünket könnyű, akár informatikához egyáltalán nem értő felhasználók számára is. A népszerűségnek…
   Tovább olvasom