adminisztráció

Opencart beállítások

Annyi minden specifikációról lehet az Opencart Webáruházban írni, hogy néha vissza kell lépni az alapokhoz. Mert néha olyan egyszerűnek tűnik valami, mégsem találjuk bárhogy kutatjuk a menüpontok között.

Néhányat összeszedtem:

Az adott kategória megjelenítése a felső menüben:

Bolt adminisztráció > Kategóriák > Kategória neve > Felső fül “adatok” > Alulról a 4. menüpont.

Egy főmenüben lévő temérdek mennyiségű almenüt nem lehet egy lenyíló menüben megmutatni a függőleges hossza miatt, ezért ezt több oszlopra is bonthatjuk:

Bolt adminisztráció > Kategóriák > Kategória neve > Felső fül “adatok” > Alulról a 3. menüpont. 

Duplikáció

Minden terméknek egyedi “SEO link”-et kell adni, mert az áruház nem tudja megállapítani, hogy két különböző könyvtárban lévő ugyanolyan nevű termék hol található. Így csak az egyiket jeleníti meg.

Webáruház sebessége

Nagy mennyiségű terméknél a feltelepített Opencart webáruház alapértelmezetten minden kategória neve mellett megjeleníti a benne található termékek számát. Ez nagy mennyiségnél lassítja a megjelenítést, a mi ma már fontos tényező egy weboldal életében.

Beállítások > Általános Beállítások > Webáruházunk > Felső menü “választék” > Termékszámok megjelenítése

Főoldali modulok sorrendje:

Egy kicsit komplikált, de minden a főoldalon és persze bárhol megjelenítendő modul sorrendje beállítható. Csak ne feledjük el, hogy a beállított sorrend nem írja felül a másik modulban beállított sorrendet. Tehát 3db elsőnek beállított modul is létezhet, és csodálkozhatunk hogy nem az kerül előre amit szeretnénk.

Az Opencart webáruházunkban bármikor megváltoztathatjuk bármely kép nagyságát. Arra vigyázzunk, hogy ezzel az egy sorban megjelenítendő termékek mennyisége csökken.

Beállítások > Általános Beállítások > Webáruházunk > Felső menü “kép” > itt találhatóak a képek méretei.

 

Könnyen megtalálható minden az áruház adminisztrációs felületén, de vannak bizonyos beállítások, amik igen eldugott pontok, de fontosak lehetnek.

Tanács Ferenc

Author

Webáruház készítés, webáruház beállítás és fejlesztés. Főként ezekről a tartalmakról írok, néha néha kitekintve a webáruházakon túlra. Elérhetőségeim itt találhatóak, keressen bátran! Like-old Facebook oldalunkat, +1-ezd Google+ oldalunkat hogy te is értesülj első kézből új írásainkról.