Opencart beállítások

 

Annyi minden specifikációról lehet az Opencart Webáruházban írni, hogy néha vissza kell lépni az alapokhoz. Mert néha olyan egyszerűnek tűnik valami, mégsem találjuk bárhogy kutatjuk a menüpontok között.

Néhányat összeszedtem:

Az adott kategória megjelenítése a felső menüben:

Bolt adminisztráció > Kategóriák > Kategória neve > Felső fül “adatok” > Alulról a 4. menüpont.

Egy főmenüben lévő temérdek mennyiségű almenüt nem lehet egy lenyíló menüben megmutatni a függőleges hossza miatt, ezért ezt több oszlopra is bonthatjuk:

Bolt adminisztráció > Kategóriák > Kategória neve > Felső fül “adatok” > Alulról a 3. menüpont. 

Duplikáció

Minden terméknek egyedi “SEO link”-et kell adni, mert az áruház nem tudja megállapítani, hogy két különböző könyvtárban lévő ugyanolyan nevű termék hol található. Így csak az egyiket jeleníti meg.

Webáruház sebessége

Nagy mennyiségű terméknél a feltelepített Opencart webáruház alapértelmezetten minden kategória neve mellett megjeleníti a benne található termékek számát. Ez nagy mennyiségnél lassítja a megjelenítést, a mi ma már fontos tényező egy weboldal életében.

Beállítások > Általános Beállítások > Webáruházunk > Felső menü “választék” > Termékszámok megjelenítése

Főoldali modulok sorrendje:

Egy kicsit komplikált, de minden a főoldalon és persze bárhol megjelenítendő modul sorrendje beállítható. Csak ne feledjük el, hogy a beállított sorrend nem írja felül a másik modulban beállított sorrendet. Tehát 3db elsőnek beállított modul is létezhet, és csodálkozhatunk hogy nem az kerül előre amit szeretnénk.

Az Opencart webáruházunkban bármikor megváltoztathatjuk bármely kép nagyságát. Arra vigyázzunk, hogy ezzel az egy sorban megjelenítendő termékek mennyisége csökken.

Beállítások > Általános Beállítások > Webáruházunk > Felső menü “kép” > itt találhatóak a képek méretei.

 

Könnyen megtalálható minden az áruház adminisztrációs felületén, de vannak bizonyos beállítások, amik igen eldugott pontok, de fontosak lehetnek.

Fő profilom az Opencart és a WooCommerce webáruház készítés. Főként ezekről a webáruház motorokról írok, néha néha kitekintve a webáruházakon túlra. Webáruház készítés, fejlesztés, módosítás témában keress bátran elérhetőségeimen!

A * jelölt mezők kitöltése kötelező

Hasznos volt amit olvasott? Szeretne webáruházat?

Kérje ingyenes ajánlatunkat webáruház készítésre, módosításra, fejlesztésre!

Amennyiben szakmai felkészültségünk meggyőző, kérje ajánlatunkat webáruházának kivitelezésére!

Rólunk és írásainkról

Mi egy teljes körű szolgáltatást nyújtó ügynökség vagyunk, impozáns digitális marketing megoldásokat nyújtunk. A győztes megoldások és a tapasztalatok segítik nagyszerű eredményeinket honlapkészítés és webáruház készítés területén amiből itt infókat is olvashat.

  BESZÉLJÜK MEG, MOND EL VÉLEMÉNYED!

  Ellenörző kód * Time limit is exhausted. Please reload CAPTCHA.

   Segítünk, hogy webáruháza még jobb eredményeket érhessen el, a keresési eredmények még több látogatót hozhassanak.

   Írásainkból

   ELOLVASOM MIND
   AllWebáruház
   facebook live forgalom növelés

   Filléres trükk a webáruházad forgalomnövelésére – Facebook Live

   Ha 2016 és tartalommarketing, akkor a Facebook live-ot tekinthetjük az elmúlt év egyik legnagyobb dobásának. Már 2017-et írunk, mégis, alig…
   Tovább olvasom
   webáruház biztonság

   Védekezés Brute Force támadások ellen – II. rész

   Korábbi cikkünkben a támadás megelőzéséről volt szó, most viszont adunk néhány tűzoltó taktikát arra az esetre, ha már bekövetkezett a…
   Tovább olvasom
   Brute force webáruházhoz

   Védekezés Brute Force támadások ellen – 1. rész

   Napjaink legnépszerűbb tartalomkezelő rendszerei számos területen könnyíti meg életünket könnyű, akár informatikához egyáltalán nem értő felhasználók számára is. A népszerűségnek…
   Tovább olvasom