Opencart meta title

A meta title használata még ma is igen fontos. Egyrészt egy jól megadott meta title irányítja a vevőt, másrészt a legjobb brand épìtő funkciót látja el. A meta title megléte, megfelelő használata és persze a helyes megadásával minden weboldal tulajdonosnak tisztában kell lennie. Na persze csak akkor ha a keresőkben is jó pozíciót akar elérni. Na de ki nem?

De mi is az a meta title?

Az oldalunk forrásában helyezkedik el, szinte az első néhány kódsorban már megtalálható ez a kód:

<title>A weboldalunk címe</title>

Tehát őt nem látjuk a honlapunkon, csak a böngészőnk fejlécében és az adott oldal forrásában. Minden lapunknak egyedi legyen a meta title címe, és tartalmazza a legfontosabb  kulcsszavat ami az oldal tartalmáról szól.

Mekkora karakterszám fér el a meta title-ben?

Az oldalunk neve 2014-től már csak 50-69 karakter legyen, ez korábban 69-80 karakter is lehetett, de 2007-ben akár 120 karakter is volt. Rákényszeríti az akaratát a kereső a felhasználókra, hogy ne kulcsszavakkal halmozott címeket adjanak meg, hanem rövid és tömör címeket.

A Moz.com-on található posztban tesztelhetjük title címünk is. A google sokat változtatott a title címek keresőben való megjelenítésén, így a fontos kulcsszavakat amiket a felhasználó keresett azokat kiemeli, megnöveli a találatok között, így a karakter számok és pixel méretek is változnak a keresőbeni megjelenéseknél.

Hogyan jelentessük meg brand vagy weboldalunk nevét a meta title-ben?

A meta title tartalmában a brand megjelenítést kétféle módon lehet jól feltüntetni:

  1. keyword 1 – keyword 2 | brand név
  2. keyword 1, keyword 2 – brand név

Vagyis a (|) jellel ami az (Alt Gr+W) kombinációval hívható elő,  továbbá a (-) kötőjellel választhatjuk el címünktől brand nevünket.

Egy jó cím a keresőben helyesen jelenik meg.

Meta title hossza

 A hibás pedig így:

Meta title rossz megadása

Egyértelműen látszik, hogy a jól megadott meta cím figyelemfelkeltő, és vágás nélkül megjelenik, törekedjünk mi is erre. Teszteljünk!

Opencart meta title beállítása

Sajnos az Opencart fejlesztésekor a fenti fontos tényezőket még nem vették figyelembe érthetetlen okokból. Így egy terméknek, kategóriának vagy információs lapnak a neve lesz a meta title, ami bár nem rossz, még is a keresőben megjelenéshez nem ez a helyes. Ahhoz, hogy ezt javítani tudjuk többféle megoldás létezik, természetesen van fizetős és ingyenes verzió is. Fontos hogy áruházunk verziószámához megfelelőt válasszunk.

meta-title megadása

A fenti kép is egy a lehetséges modulokról készült. Látható, hogy játszhatunk is a title címmel.

A telepítés után már csak meg kell adnunk, hogy mi álljon a termék vagy kategória neve után. Ezzel a megoldással már áruházunk neve is megjelenik a keresési találatoknál. Persze csak akkor, ha nem ütközik a google kereső legújabb meta title-t érintő frissítés be, vagy is a karakterszámokkal kell játszanunk.

De a legfontosabb, mindig figyelemfelkeltő és a vásárlók által keresett címeket adjunk meg, ami a keresőben helyesen jelenik meg.

Tanács Ferenc

Author

Webáruház készítés, webáruház beállítás és fejlesztés. Főként ezekről a tartalmakról írok, néha néha kitekintve a webáruházakon túlra. Elérhetőségeim itt találhatóak, keressen bátran! Like-old Facebook oldalunkat, +1-ezd Google+ oldalunkat hogy te is értesülj első kézből új írásainkról.