opencart webáruház igények

Opencart: best of kiegészítők

Az elmúlt 1 évben sok olyan Opencart webáruházon dolgoztunk aminél partnereink igénye több részben vagy csak töredékében de hasonszőrű megoldást követelt meg. Felhasználtunk hasonló sablonokat, többször megvásároltunk modulokat amiket ugyanolyan céllal rendeltek meg, emellett még sok egyedi fejlesztést igényeltek a partnerek és ezekből már le lehet vonni egy jó adag következtetést arra vonatkozólag, hogy mit is szeretnek ma a felhasználók ha Opencart webáruházat szeretnének.
Íme néhány sarkalatos igény:

Opencart webshop sablon:

Egyértelműen a Journal sablon ami viszi a prímet, a funkcionalítást, a sokszínűséget, a folyamatos frissítést nem igazán tudta eddig felülmúlni más sablon.

Fizetési mód Opencart webáruházhoz:

Egyértelműen a bankkártyás fizetési módok kerültek előtérbe. Sőt a valaha oly népszerű utánvétes fizetési módot mindenki kezdi kényelmetlennek érezni valamint extra költséggel megemelten kezelni.

Népszerűek azon fizetési átjárók, aminek használatbavételi ideje csak pár nap. Pl Barion, vagy Otp simple. Ők valójában egy fizetési átjárók, amiket összeköthetünk saját bankszámlánkkal és a beérkező összegeket átvezethetjük  oda vagy akár innen is fizethetünk. A nagy bankokat viszont egyértelműen kerülik az ügyfelek, mivel a magas jutalék és a bürokratikus intézkedések nagyon megnehezítik a használatbavételt.

Webshop szállítási mód:

Opencart szállítási módokA futárszolgálatok közül olyan cégek kerülnek kiválasztásra akik nem csomagszám alapján dolgoznak, így a nagynevű cégek helyett a strapás kiscégeket veszik igénybe a vásárlók.

Csináld magad szállítási módok igen népszerűek lettek: Pickpak pont, mol posta pontok, Webox, Foxpost (utóbbi kettő épp egyesült).

A standard személyes átvétel persze mindig elengedhetetlen egy webáruházban.

Rendelések exportálása, futárcégeknek adatok exportálása szinte mindennapos igény Opencart áruházaknál.

Számlázó programok webáruházhoz:

Ma már szinte minden shop igyekszik valamilyen számlázóval összekapcsolódni. Legtöbbször olyan számlázó programot keresnek, ami tud fizikai raktárkészletet kezelni, mivel nem csak webáruháza van a megrendelőnek, hanem fizikailag is elérhető boltja vagy raktára.

Opencart Modulok:

webáruház

Egylépcsős pénztár modul amit már mindenki igényel. A közösségi fiókkokkal való belépés is igen népszerű lett, ami igen érdekes a korábbi hozzáállásokhoz képest.

Egyre több felhasználó veszi igénybe a szűrőket is, ami egy jó webshop szerintem elengedhetetlen kelléke.

Vásárló megtartás, ajánlók, termékkapcsolatok, kiszerelések, módosulatok, vélemények. Ezekre egyre több szükség van, végre kezd tudatosulni mindenkiben, hogy nem elég a shop és a termék kör, kell a visszacsatolás.

Egyedi Fejlesztések

Adwords értékek, adatátadási kódok, különböző online felületeknek kosár és checkout értékek kiolvasása a legtöbbször előforduló fejlesztés. De egyre többen alkalmaznak már valami olyan felületet, ahol a szolgáltatást nem saját áruházuk, hanem egy külsős cég szolgáltatja, csak az értékeket kell átadnunk egy vásárlásról és a folyamat már végbe is ment.

Keresőoptimalizálás

Opencart webshop átadáskor mindig átesnek egy onsite SEO elemzésen is webáruházaink, és ezzel együtt a megrendelő is felvilágosításra kerül, mit tehet még azért, hogy webshopja még jobb legyen, vagy jobb legyen később.

Tartalommarketing

Kötelező elem lett a Blog vagy Hírkezelő használata, bár azt hogy ezt hogyan kellene jól használni még kevesen tudják, ezért ilyenkor mindig egy megfelelő marketinges csapattal kössük össze megrendelőnket. A személyes tartalom mellett sokan kezdenek el valódi értékekkel dolgozó marketing csapattal dolgozni.

Opencart fejlesztések

Bízza ránk Opencart webáruházának elkészítését, és a több éves tapasztalatunk is az Öné lesz!

Tanács Ferenc

Author

Webáruház készítés, webáruház beállítás és fejlesztés. Főként ezekről a tartalmakról írok, néha néha kitekintve a webáruházakon túlra. Elérhetőségeim itt találhatóak, keressen bátran! Like-old Facebook oldalunkat, +1-ezd Google+ oldalunkat hogy te is értesülj első kézből új írásainkról.