multishop web árhuzárendszer

Multistore problémák Opencart 1.5.6 vonalon.

Több web áruház megkeresnél volt igény multistore kialakításra. Vagyis olyan webáruházra volt szükség, ahol egy adminisztrációs felületről vezérelhetünk több különböző frontfelületű shop-ot. Minden érdeklődő szeme felcsillan amikor ez a funkció felvetődik de a mai kereső optimalizálási igényekhez az alapvető Opencart multistore megoldás használhatatlan, mert:

  • Nincs multi meta title kialakítás
  • Nincs multi meta description  kialakítás

Bár minden nyelvhez külön leírás és meta mezők léteznek, multistore áruházhoz nincs külön felület.

Multishop vagy a több webshop a nyerő?

Azonban  ezt az alapvető hibát megfelelő templétekkel és modulokkal kiküszöbölhetjük, fejben kell tartani, 3 webáruház 3x annyi beállítás, mindez csak azért mert nincs megfelelő multistore beállítási lehetőség az Opencartban a legújabb keresőoptimalizálási igényekhez. Ha ezek mind megfelelőek akkor nyerő lehet a multishop, de ha ez elrettent akkor még mindig ott a több webáruház külön-külön üzemeltetése.

Mindez mit is jelent.

Csak annyit, hogy azok a funkciók amikkel egy shop-ot felvértezhetünk egyedi tulajdonságokkal azokat jól meg kell választanunk. Szükségünk lesz (3 áruházra számolva):

  • 3 sablonra, ami kezelni tudja a a footer részt
  • Egy multistore részre kitalált title kezelőre (1.5.6-os vonalon)
  • Kapcsolati lap kezelésére is kell megoldás

Persze ezek a funkciók mind kiválthatóak egy nagyobb seo pack csomaggal.

Akkor most jó a multishop vagy sem?

Ha készen állsz ezeknek a korülményeknek a figyelembevételével web áruházat üzemeltetni akkor megfelelő lehet számodra ez a shop megoldás. De két áruház üzemeltetése ketszer annyi marketing költséget von maga után. Megéri átgondolni, hogy van-e értelme a multishop üzemeltetésnek.

Tanács Ferenc

Author

Webáruház készítés, webáruház beállítás és fejlesztés. Főként ezekről a tartalmakról írok, néha néha kitekintve a webáruházakon túlra. Elérhetőségeim itt találhatóak, keressen bátran! Like-old Facebook oldalunkat, +1-ezd Google+ oldalunkat hogy te is értesülj első kézből új írásainkról.