Milyen számlázó programból válasszunk webáruházunkhoz?

 

Roppant gyakori kérdés a webáruház tulajdonosok vagy leendő tulajdonosok körében a számlázás. Az automatizált számlázás az e-kereskedelemben is nagy előny, főleg, ha egy webáruház napi több tíz vagy több száz megrendelésre számít. Sajnos a magyar hatóságok nem fogadják el az online áruházak saját számlagenerátorait, így ha valóban nagy mennyiségű megrendelés érkezik, szükséges lesz egy modul, ami átadja a szükséges információkat egy külön, hatóságilag is elfogadott számlázóprogramnak.

Hatalmas mennyiségű számlázóprogram közül lehet válogatni, ám ezek közül nem mindegyik társítható a különböző webáruházakkal, sokszor a szükséges modul hiánya miatt.

Természetesen nem kötelező az automatizált számlázó program, ám egy megszaladni látszó webáruház esetében egy ember nem tudja elvégezni hatékonyan a számlázási feladatokat, ugyanakkor minek erre alkalmazni még valakit, ha egy jó modullal vagy webáruház fejlesztéssel automatizálható a folyamat?

Ahhoz, hogy ki tudjuk választani a számunkra megfelelő számlázóprogramot, nem kell mást tudnunk, csak azt, hogy a webáruházunkhoz mely modulokkal, mely programok kapcsolhatók össze. Lehet, hogy ebből is lesz több, de itt meg már az dönt, hogy melyik a szimpatikusabb.

szamlazas

Számlázó programokból ma még elérhető a hagyományos kivitel vagyis a dobozos megoldás. Azaz letölt, telepít, használ. Folyamatosan frissülő kivitelt használjunk. A számlázás egy komoly és fontos funkció, ne használjunk ingyenes vagy seftes szoftvert.

A számlázók másik elérhető típusa, az online számlázók. Rettentő sok előnyük mellé folyamatosan kerülnek fel újdonságok, nincs macera a letölthető frissítésekkel stb.  Sőt a legtöbbjük már képes elektronikus számla készítésére, ami ma már a profizmus és a környezetvédelem egyik oszlopos része.

Majd jönnek a nagyok vagyis a vállalatirányítási rendszerek és az ügyviteli szoftverek. Szintén a fenti függőségekkel rendelkezhetnek. Érdemes jól körbejárni a számlázás kérdését, de sajnos ma még híján vagyunk az azonnal igénybe vehető programoknak. Kevés számlázó program tud mindenféle webshop motorhoz felmutatni alkalmas kapcsolati plugint maximum API-t vagy valamilyen fejlesztői kézikönyvet. Egyszerűen azért mert nincs kapacitásuk a számlázóprogramok fejlesztőinek az egyenkénti típusokra való külön-külön fejlesztésre továbbá a supportra.

szamlazas01A webáruházak tulajdonosai még egy nagyon fontos funkciót keresnek egy számlázó rendszerekhez és az a készletkezelés. Ez főleg ott segít sokat, ahol a hagyományos utcai bolt mellett webshopból is forgalmaznak terméket és a közös árukészlet kezelése fontos.

Így egy alkalmas számlázó program használatakor érdemes odafigyelne rá, csak számlázás vagy készletkezelési kell esetleg ennél sokkal több információra is szükség van? Ez alapján már el lehet dönteni mire van igény és az összeköttetésben már tudunk segíteni.

Fő profilom az Opencart és a WooCommerce webáruház készítés. Főként ezekről a webáruház motorokról írok, néha néha kitekintve a webáruházakon túlra. Webáruház készítés, fejlesztés, módosítás témában keress bátran elérhetőségeimen!

A * jelölt mezők kitöltése kötelező

Hasznos volt amit olvasott? Szeretne webáruházat?

Kérje ingyenes ajánlatunkat webáruház készítésre, módosításra, fejlesztésre!

Amennyiben szakmai felkészültségünk meggyőző, kérje ajánlatunkat webáruházának kivitelezésére!

Rólunk és írásainkról

Mi egy teljes körű szolgáltatást nyújtó ügynökség vagyunk, impozáns digitális marketing megoldásokat nyújtunk. A győztes megoldások és a tapasztalatok segítik nagyszerű eredményeinket honlapkészítés és webáruház készítés területén amiből itt infókat is olvashat.

  BESZÉLJÜK MEG, MOND EL VÉLEMÉNYED!

  Ellenörző kód * Time limit is exhausted. Please reload CAPTCHA.

   Segítünk, hogy webáruháza még jobb eredményeket érhessen el, a keresési eredmények még több látogatót hozhassanak.

   Írásainkból

   ELOLVASOM MIND
   AllWebáruház
   facebook live forgalom növelés

   Filléres trükk a webáruházad forgalomnövelésére – Facebook Live

   Ha 2016 és tartalommarketing, akkor a Facebook live-ot tekinthetjük az elmúlt év egyik legnagyobb dobásának. Már 2017-et írunk, mégis, alig…
   Tovább olvasom
   webáruház biztonság

   Védekezés Brute Force támadások ellen – II. rész

   Korábbi cikkünkben a támadás megelőzéséről volt szó, most viszont adunk néhány tűzoltó taktikát arra az esetre, ha már bekövetkezett a…
   Tovább olvasom
   Brute force webáruházhoz

   Védekezés Brute Force támadások ellen – 1. rész

   Napjaink legnépszerűbb tartalomkezelő rendszerei számos területen könnyíti meg életünket könnyű, akár informatikához egyáltalán nem értő felhasználók számára is. A népszerűségnek…
   Tovább olvasom