opencart vqmod

Mi az a VQMOD?

Sok bővítmény érhető el az Opencart áruházakhoz, ezek többsége VQMOD megoldásban használható fel.

Na de mi az a a VQMOD?

Virtual Quick Mod egy olyan program, mely használatával egyes bővítményeket úgy tudunk használni, mintha azok az áruház szerves részét képeznék, miközben külön modult használunk fel. Ez a bővítmény lehet akár külön modul amire hivatkozik egy xml fájl, de akár csak egy-két sor php-s kód is abban az xml fájlban.

Ezt úgy a legkönnyebb értelmezni, hogy egy webáruház modulját nem kell átfejleszteni, hogy szolgálja a kényelmünk, hanem egy közbenső kódsort vagy modult oda beszúrunk. A közbenső kód tartalmazza a módosításokat.

A VQMOD használata erősen ajánlatos, mivel sok-sok modul így készül. Elérhetőségét itt találjuk. Ha feltelepítettük a VQMOD-ot, akkor már érdemes a VQMOD manager-t is feltölteni, itt lehet elérni.

A VQMOD manager tulajdonképpen egy könnyen kezelhető a használatával működő programok kezelő felülete, továbbá cache fájlok kezelésére, valamint az általa üzemeltetett fájlok hibaüzeneteit jeleníti meg.

Az igazat megvalva, akkor lenne a VQMOD egy nagyon hasznos kiegészítő, ha egy-egy Opencart verzióváltással nem kellene újfent más megoldást találnunk az előző verzióban használt módosításra.

A VQMOD többségében olyan parancsokkal dolgozik, mint a, “keresd meg itt és itt, ezt és ezt a kód részletet, és helyezd elé vagy mögé ezt a kódsort, vagy cseréld le erre”. Ugye jól látható a hiba hogy ha az új verzióban más a kódrészlet, már is nem található meg amire hivatkozik.

Persze webáruházat nem cserélünk le azonnal csak azért mert új verzió jött ki a fejlesztők kezéből, de ez egy nyilvánvaló probléma.

Tanács Ferenc

Author

Webáruház készítés, webáruház beállítás és fejlesztés. Főként ezekről a tartalmakról írok, néha néha kitekintve a webáruházakon túlra. Elérhetőségeim itt találhatóak, keressen bátran! Like-old Facebook oldalunkat, +1-ezd Google+ oldalunkat hogy te is értesülj első kézből új írásainkról.