elofizetok

Ismétlődő fizetések az OpenCartban

Az OpenCart Ismétlődő Profilok funkciója lehetővé teszi, hogy ismétlődő fizetési lehetőségeket hozz létre a vásárlóid számára. Ezek olyan előfizetések lehetnek, melyek meghatározott ideig bizonyos összeggel terhelik az ügyfeleket. Amennyiben előfizetés útján árusítasz termékeket, ez ideális módja a termék teljes árának a lebontására kisebb kiadásokra, ezáltal így kényelmesebb az ügyfelek számára.

Nézzük tehát, hogyan kell beállítani az ismétlődő profilokat az OpenCart webáruházban!

Ehhez az új OpenCart 3.0 webáruházat fogjuk használni.

Új Ismétlődő Profil Hozzáadása

Menj a Katalógus > Ismétlődő Profilok menüponthoz és kattints az Új Hozzáadása gombra.


ismetlodo-fizetes-1

Itt állíthatod be a részleteit az új ismétlődő fizetés profilnak. Talán észrevetted, hogy két fő szekció van itt – az Ismétlődő Profil (Recurring Profile) és a Próba Profil (Trial Profile).

Kezdjük a Név-vel (name)  – ez fog látszani a webáruházban ahol a vásárlók kiválasztják majd a preferált ismétlődő fizetési lehetőséget. Például: Napi 1000 forint

Ár (price) – konfiguráld az árat az ismétlődő profilhoz. Más szavakkal, hogy mennyit fog az áruházad beszedni a vásárlótól. Például 1000 forint.

Időtartam (duration) – határozd meg az időperiódust, amely alatt az ismétlődő fizetések végre lesznek hajtva. Például 30 nap

Határozatlan idejű beszedéshez, melyet a vásárló leállíthat magának, hagyjuk ezt az értéket „0-n”.

Ciklus (cycle) – A ciklus határozza meg a fizetések gyakoriságát.

Gyakoriság (Frequency) – Ez a beállítás konfigurálja a fizetések gyakoriságát a Ciklusnak megfelelően. Például, ha a ciklus „1”- re van állítva, és a gyakoriság „Nap”-ra van állítva, a vásárló naponta egyszer fog fizetni.

Ha a vásárlókat háromhetente egyszer akarjuk fizettetni, állítsuk be a Ciklust „3”-ra, és a Gyakoriságot „Heti”-re

Státusz – az ismétlődő profil engedélyezése vagy letiltása

 

Próba-profil

Próbaidőszakot adhatsz egy ismétlődő profilhoz. Ez lehet egy ingyenes próba vagy kedvezményes előlegfizetési program. Ezek a részletek, amelyeket be kell állítanod:


Trial Price – az az ár, amelyet az ügyfeleknek a próbaidőszak alatt fizetniük kell.

Próbaidőszak – a próba időtartama, amely során az ügyfélnek összeg rendszeres időközönként kerül felszámításra.

Próba számlázásgyakoriság – a számlázás gyakorisága, amely a megadott időtartam alatt történik a “Próbaidőtartam” alatt.

Próbaállapot – engedélyezze vagy tiltsa le a próbaprofilt.

Rendezési sorrend – az egész ismétlődő profil sorrendje (ismétlődő és próbaidő).

Ismétlődő profillista

Három ismétlődő profilt hoztunk létre, amelyeket most hozzárendelünk egy termékhez, így láthatjuk, hogyan működnek a webáruházban és hogyan fognak kapcsolatba lépni velük az ügyfelek.


Három lehetőségünk van – Napi , Heti és Havi . Most hozzárendeljük őket egy termékhez, és mehetünk az üzletbe.

Egy termék ismétlődő profiljának hozzárendelése

Ha ismétlődő profilt szeretnél hozzárendelni egy termékhez, menjünk a Katalógus> Termékek szolgáltatás menüpontba , válasszunk ki egy terméket, és menjünk az Ismétlődő lapra.

Nyomjuk meg az Ismétlődés Hozzáadása gombot, és válasszuk ki a kívánt profilt.

Példánkban mindhárom ismétlődő profilt mentsük el.


Menjünk az üzletbe, és nézzük meg, hogyan néznek ki az ismétlődő profilok, ha egy termékhez hozzárendeljük.


Megjelenik egy új szakasz a Fizetési profil nevű termékoldalon . Ez egy legördülő menü, amely lehetővé teszi az ügyfelek számára a kívánt fizetési idő kiválasztásához.

Amikor az ügyfél kiválasztja a fizetési profilt, és megnyomja a Hozzáadás a kosárhoz gombot, a termék hozzáadódik a bevásárlókosárhoz.

Egy különbséggel.

Meglátják a Kosár nézetben kiválasztott fizetési profilt .

Ez megerősíti, hogy az ismétlődő profil működik, és az ügyfél feliratkozik rá, amikor befejezi a fizetést.


Még tartsatok ki, még nem vagyunk kész!

Ha beállítottuk az ismétlődő profilt, de nem rendelkezünk olyan fizetési móddal, amely támogatja őket, az ügyfelek nem fogják tudni használni az előfizetést.

Egyszerűen azért, mert nem tudják befejezni a fizetést.

Ez az 5. lépésben jelenik meg : A fizetési mód fizetési módja , ha a fizetési módjai nincsenek megfelelően konfigurálva akkor a rendszer jelzi a hibát:

 

Tehát olyan fizetési módot kell beállítani, amelyet az ügyfelek az ismétlődő kifizetésekhez használhatnak.

A beépített fizetésbővítmények közül a PayPal Express Checkout támogatja az ismétlődő kifizetéseket.

Menjünk a Bővítmények> Bővítmények> Befizetések pontra, és telepítsük a PayPal Express Checkout szolgáltatást .

 

A fizetési mód beállításakor és engedélyezésekor az ügyfelek képesek lesznek fizetni az előfizetéseikért a már beállított ismétlődő profilokat használatával.

 

Az OpenCart ismétlődő profiljait támogató egyéb bővítmények letölthetők az Opencart marketről. Népszerű például a: Braintree .

Összefoglalás

Megismerhettük az OpenCart ismétlődő fizetési megoldását. Ha előfizetési szolgáltatásokat kínálunk, és ingyenes próba van egy termékhez, vagy bármihez, amely ismétlődő kifizetéseket igényel, akkor ezt megtehetjük az OpenCart webáruházunkban. Reméljük, ez a cikk hasznos volt. Vélemény, kérdés esetén kommentben tedd fel kérdésed.

Tanács Ferenc

Author

Webáruház készítés, webáruház beállítás és fejlesztés. Főként ezekről a tartalmakról írok, néha néha kitekintve a webáruházakon túlra. Elérhetőségeim itt találhatóak, keressen bátran! Like-old Facebook oldalunkat, +1-ezd Google+ oldalunkat hogy te is értesülj első kézből új írásainkról.