Információ közlés törvényi módosítások

Ha már van webáruházunk, vagy más weboldalunk, ismét egy törvényi módosítás amit figyelembe kell vennünk, és mielőbb eszközölnünk az oldalunkon.

A 2001. évi CVIII. törvény – amely “az elektronikus kereskedelmi szolgáltatások, valamint az információs társadalommal összefüggő szolgáltatások egyes kérdéseiről” címet viseli – 2014. január 1. óta hatályos verziója alapján (4. §, h) pont) kötelező feltüntetni minden weboldalon a tárhelyszolgáltató “székhelyét, telephelyét, az elérhetőségére vonatkozó adatokat, különösen az igénybe vevőkkel való kapcsolattartásra szolgáló, rendszeresen használt elektronikus levelezési címét, kivéve, ha a szolgáltató részére nyújtott tárhelyszolgáltatás jellegéből adódóan ezek az adatok egyébként is megismerhetőek.”

A teljes törvény itt olvasható: https://net.jogtar.hu/jr/gen/hjegy_doc.cgi?docid=A0100108.TV

Mit is jelent ez?

A .hu domainek könnyen ellenőrizhetőek a www.domain.hu címen, itt azonnal kiderül minden adat a fontosabb információkról, de érdemes lehet még is inkább egy oldalon mindezt feltüntetni, esetlegesen elkerülendő problémák miatt.

Tanács Ferenc

Author

Webáruház készítés, webáruház beállítás és fejlesztés. Főként ezekről a tartalmakról írok, néha néha kitekintve a webáruházakon túlra. Elérhetőségeim itt találhatóak, keressen bátran! Like-old Facebook oldalunkat, +1-ezd Google+ oldalunkat hogy te is értesülj első kézből új írásainkról.