webáruház választás

Így választ webáruházat az „egyszeri ember”

Webáruházban egyre nagyobb számban vásárolunk, ám sajnos a webáruház tulajdonosok és webáruház építők számára sem teljesen egyértelmű, hogyan kell megfelelni az embereknek. Nyilvánvalóan nem lehet mindenkinek megfelelni, mert mindig vannak kivételek, vannak, akik teljesen máshogy látják a dolgokat, más ízléssel, más felfogással rendelkeznek, így a „mindenki” leginkább a legnagyobb potenciális vásárló réteget jelenti.

Vannak olyan alapvető elvek, amik a fentiektől függetlenül mégis nevezhetők univerzálisan megfelelő jellemzőknek. Ilyen például az egyszerű kezelhetőség. Ha egy webáruházban nehéz eligazodni, nehéz keresni és nehéz eljutni odáig, hogy a megfelelő termékből kiválasztva a megfelelő típust, méretet, színt végül még fizetni is tudjunk ügyesen, akkor nem valószínű, hogy naponta a fél világ itt fog vásárolni. A világ felgyorsult, olyat kell ajánlani, ami nem vesz el időt. Legyen a navigáció egyszerű, gyors és sallangoktól mentes. A kötelező regisztrációért sem sokan rajonganak, így ha elkerülhető, ne tegyük ettől függővé a rendelést. Jó, ha vannak regisztrált vevők, ezért érdemes bizonyos akciókat, hírlevelet ajánlani a regisztrációért cserébe, így azok, akiknek valóban tetszik az oldal és feltehetően visszatérő vevők lesznek, regisztrációjukkal teszik komolyabban vehetővé a webáruházat.

Az emberek inkább azokat az oldalakat részesítik előnyben, melyek esztétikai szempontból is megfelelnek az elvárásaiknak. Nem mindegy, milyen színekkel dolgozik egy webáruház, mennyire áttekinthető (szó szerint). A képek, a betűtípus, a különböző dobozok elrendezése, azok mind nagyon fontos tényező.  A képek sokkal több információt közvetítenek, mint egy szöveg, ezért a megfelelő hangulatú képekkel vonzóbbá lehet tenni egy webáruházat. A vásárlók egyre nagyobb hányada követi nyomon az általa kedvelt webáruházak blogját, így mindenképpen fontos, hogy ne hagyjuk ki a repertoárból ez sem. A blogírásokkal sokkal közelebb lehet kerülni az emberekhez, ha olyan tatalommal töltjük meg, ami valóban érdekes lehet a célközönség számára. Az is fontos, hogy minden célközönséget a saját nyelvén szólítsunk meg, így nem tűnik idegennek számára az adott webáruház.

 

Tanács Ferenc

Author

Webáruház készítés, webáruház beállítás és fejlesztés. Főként ezekről a tartalmakról írok, néha néha kitekintve a webáruházakon túlra. Elérhetőségeim itt találhatóak, keressen bátran! Like-old Facebook oldalunkat, +1-ezd Google+ oldalunkat hogy te is értesülj első kézből új írásainkról.