Hogyan telepítsünk Opencart sablont

Az Opencart webáruház front kinézetét amivel minden vásárló találkozik, sablonnak nevezzük más néven templétnek. Ez határozza meg, hogy milyen termék és oldal, milyen design elemek és stílusok hogyan és hol jelenjenek meg. Tehát egy jó sablon kiválasztása után használatba kell vennünk.

Sablon telepítés

Legyen előttünk egy fájlkezelő, amivel a fájlokat felmásolhatjuk a weboldalunk könyvtárába, lehet ez bármilyen ftp program, mindenki válassza ki a magának megfelelőt.

A sablont és úgy általában bármilyen modult egy „upload” nevezetű könyvtárban találjuk meg amit a fejlesztők egy tömörített csomagban tesznek elérhetővé. Töltsük le egy könyvtárba ezt a fájlt és bontsuk ki, csúnya angolos szóval tömörítsük ki. Ha a sablon leírása más utasítást nem ad, az uplad mappa tartalmát egyszerűen másoljunk át minden fájlját a webáruházunk könyvtárába.


Opencart teplét fájl másolás

Az Opencart külön kezeli az admin felületet és külön a vásárlói felületet, míg az elsőt admin-nak hívja addig a másodikat catalog-nak.

A másolás után már majdnem készen is vagyunk. Azért majdnem, mert még a nyelvi fájlokkal kell foglalkozunk. Attól függően hány nyelvi lokalizációval futtatjuk a webshop-ot annyiszor kell az admin könyvtárban és a catalog könyvtárban lévő language mappát felmásolnunk a webáruházunk language könyvtárába.

Opencart sablon telepítés

Példa a nyelvi fájlok telepítésére

A magyar mellett angol és német nyelvű is áruházunk.

Ezért ezekbe a mappákba kell felmásolni a sablon admin/language könyvtárában található könyvtárat.

  1. admin/language/hungarian
  2. admin/language/english
  3. admin/language/deutch

A Catalog mappában szintén így kell felmásolnunk.

sablon nyelvi fájl telepítés

Mivel általában nincs fordítás a sablonokhoz, így az admin/language és a catalog/language mappában csak az english nevezetű könyvtárat találjuk meg.

Lépjünk bele és az ott található könyvtárakat másoljuk fel a fent található 3 könyvtárba egyenként az admin-ba is és a catalogba is.

Ezzel a telepítés befejeződött, persze csak akkor, ha a sablon dokumentációja mást nem tartalmaz.

A sablon használatához a Beállítások/általános beállítások/áruház szerkesztése nézeten kell kiválasztanunk a lenyíló listából a sablont, és már is betöltődik.

Innentől már csak a sablon moduljai és sablon konfigurátor modult kell használnunk és webáruházunk új köntösben köszönt ránk.

Tanács Ferenc

Author

Webáruház készítés, webáruház beállítás és fejlesztés. Főként ezekről a tartalmakról írok, néha néha kitekintve a webáruházakon túlra. Elérhetőségeim itt találhatóak, keressen bátran! Like-old Facebook oldalunkat, +1-ezd Google+ oldalunkat hogy te is értesülj első kézből új írásainkról.