Hogyan telepítsünk Opencart sablont

 

Az Opencart webáruház front kinézetét amivel minden vásárló találkozik, sablonnak nevezzük más néven templétnek. Ez határozza meg, hogy milyen termék és oldal, milyen design elemek és stílusok hogyan és hol jelenjenek meg. Tehát egy jó sablon kiválasztása után használatba kell vennünk.

Sablon telepítés

Legyen előttünk egy fájlkezelő, amivel a fájlokat felmásolhatjuk a weboldalunk könyvtárába, lehet ez bármilyen ftp program, mindenki válassza ki a magának megfelelőt.

A sablont és úgy általában bármilyen modult egy „upload” nevezetű könyvtárban találjuk meg amit a fejlesztők egy tömörített csomagban tesznek elérhetővé. Töltsük le egy könyvtárba ezt a fájlt és bontsuk ki, csúnya angolos szóval tömörítsük ki. Ha a sablon leírása más utasítást nem ad, az uplad mappa tartalmát egyszerűen másoljunk át minden fájlját a webáruházunk könyvtárába.


Opencart teplét fájl másolás

Az Opencart külön kezeli az admin felületet és külön a vásárlói felületet, míg az elsőt admin-nak hívja addig a másodikat catalog-nak.

A másolás után már majdnem készen is vagyunk. Azért majdnem, mert még a nyelvi fájlokkal kell foglalkozunk. Attól függően hány nyelvi lokalizációval futtatjuk a webshop-ot annyiszor kell az admin könyvtárban és a catalog könyvtárban lévő language mappát felmásolnunk a webáruházunk language könyvtárába.

Opencart sablon telepítés

Példa a nyelvi fájlok telepítésére

A magyar mellett angol és német nyelvű is áruházunk.

Ezért ezekbe a mappákba kell felmásolni a sablon admin/language könyvtárában található könyvtárat.

 1. admin/language/hungarian
 2. admin/language/english
 3. admin/language/deutch

A Catalog mappában szintén így kell felmásolnunk.

sablon nyelvi fájl telepítés

Mivel általában nincs fordítás a sablonokhoz, így az admin/language és a catalog/language mappában csak az english nevezetű könyvtárat találjuk meg.

Lépjünk bele és az ott található könyvtárakat másoljuk fel a fent található 3 könyvtárba egyenként az admin-ba is és a catalogba is.

Ezzel a telepítés befejeződött, persze csak akkor, ha a sablon dokumentációja mást nem tartalmaz.

A sablon használatához a Beállítások/általános beállítások/áruház szerkesztése nézeten kell kiválasztanunk a lenyíló listából a sablont, és már is betöltődik.

Innentől már csak a sablon moduljai és sablon konfigurátor modult kell használnunk és webáruházunk új köntösben köszönt ránk.

Fő profilom az Opencart és a WooCommerce webáruház készítés. Főként ezekről a webáruház motorokról írok, néha néha kitekintve a webáruházakon túlra. Webáruház készítés, fejlesztés, módosítás témában keress bátran elérhetőségeimen!

A * jelölt mezők kitöltése kötelező

Hasznos volt amit olvasott? Szeretne webáruházat?

Kérje ingyenes ajánlatunkat webáruház készítésre, módosításra, fejlesztésre!

Amennyiben szakmai felkészültségünk meggyőző, kérje ajánlatunkat webáruházának kivitelezésére!

Rólunk és írásainkról

Mi egy teljes körű szolgáltatást nyújtó ügynökség vagyunk, impozáns digitális marketing megoldásokat nyújtunk. A győztes megoldások és a tapasztalatok segítik nagyszerű eredményeinket honlapkészítés és webáruház készítés területén amiből itt infókat is olvashat.

  BESZÉLJÜK MEG, MOND EL VÉLEMÉNYED!

  Ellenörző kód * Time limit is exhausted. Please reload CAPTCHA.

   Segítünk, hogy webáruháza még jobb eredményeket érhessen el, a keresési eredmények még több látogatót hozhassanak.

   Írásainkból

   ELOLVASOM MIND
   AllWebáruház
   facebook live forgalom növelés

   Filléres trükk a webáruházad forgalomnövelésére – Facebook Live

   Ha 2016 és tartalommarketing, akkor a Facebook live-ot tekinthetjük az elmúlt év egyik legnagyobb dobásának. Már 2017-et írunk, mégis, alig…
   Tovább olvasom
   webáruház biztonság

   Védekezés Brute Force támadások ellen – II. rész

   Korábbi cikkünkben a támadás megelőzéséről volt szó, most viszont adunk néhány tűzoltó taktikát arra az esetre, ha már bekövetkezett a…
   Tovább olvasom
   Brute force webáruházhoz

   Védekezés Brute Force támadások ellen – 1. rész

   Napjaink legnépszerűbb tartalomkezelő rendszerei számos területen könnyíti meg életünket könnyű, akár informatikához egyáltalán nem értő felhasználók számára is. A népszerűségnek…
   Tovább olvasom