+36 70 363 7900 info@grentmedia.hu

opencart 2 webáruház

Opencart 2.0 2014 Októbar 1-el való megjelenése óta szép komótosan jöttek ki az újabb frissítések azonban a legutolsó frissítés óta, amivel a verziószámot 2.0.2-re emelték pontosan két hónap telt el.

Május 29-én jelent meg a 2.03.1 verzió számmal a legfrissebb Opencart verzió, ami lenyűgöző mennyiségű bugfixet vagyis javítást tartalmaz. Azonban mivel két verziószámot is ugrottak a fejlesztők így a 2.0.3-as verzióban cseréltek, módosítottak, továbbá hozzáadtak kiegészítőket, így szép lassan csiszolják folyamatosan ezt a webáruházrendszert is ahogyan a korábbi verziókat.

Természetesen a fejlesztések által a webáruház rendszer működésének jobbá tételén túl a minél népszerűbb és nagy területeken használatos alkalmazások beépítésével lesz egyre komplexebb rendszer. Sajnos a közép és kelet-európai igények általános kiszolgálására csak külső kiegészítőkkel lehet felkészíteni a rendszert, így egy új Opencart 2.0 telepítése után ezeket nekünk kell beszereznünk. A teljes javítások, módosítások listáját itt lehet megnézni.

Az Opencart teljes letöltését itt tehetjük meg. A letöltés után már csak ki kell csomagolni és feltölteni tárhelyünkre.

Milyen újdonságokat is vonultat fel az Opencart 2?

  • Teljesen responsive alap design.
  • Integrált Bootstrap 3-as rendszer.
  • Bővítmény telepítő
  • Az Opencart 1.x rendszerhez képest 30 feletti már a fizetési átjárók száma.
  • Megújult admin felület valamint eseményjelző tooltip.
  • MaxMind integrált csalásfigyelő alkalmazás.
  • Valamin API a külső fejlesztők moduljaihoz.

Ha még ez nem is lenne elég megkapjuk az eddigi Opencart 1.5-ös rendszer módosított, itt-ott felturbózott  alkalmazásait

Kell ez nekünk? Frissítsem vagy ne frissítsem?

Továbbra is csak a verziószámok első tagjai által használt webáruházakat tudunk frissíteni, vagyis az 1.5x-et az 1.5x-es rendszerrel, a 2.0-ás szoftvert a 2.0-ással. A frissítés még mindig a hagyományos letöltöm és felmásolom a tárhelyre módszerrel történik. A frissítés felmásolásával felülírjuk a korábbi fájlokat így ha módosítottunk valamit akkor érdemes arról másolatot készíteni, sőt én ajánlom a teljes tárhelyről és az adatbázisról is készíteni egy teljes mentést, hogyha bármi történik vissza tudjuk állítani azt.

Mindenképp érdemes frissíteni Opencart 2.0-ás webáruházunkat, mert ezek olyan javítások és módosítások tömkelegét tartalmazza, amit már biztosan rég vártunk. Ha Ön nem mert belevágni, kérje szolgáltatásunkat és mi frissítjük webáruházát.