A feltörekvő webáruház-platform – Prestashop

 

A Prestashop is egy ingyenes, nyílt forráskódú webáruház-platform, a beállítási lehetőségek pedig páratlanul gazdagok: már az alapcsomag több mint 300 feature-rel és lehetőséggel érkezik, ezen felül több ezer kiegészítőt és sablont tölthetsz le a netről.

Nézzük a telepítést.

 Prestashop cPanelen

Feltételezzük, hogy van már doménneved és regisztrált tárhelyed, ahova a webáruházat fel akarod tölteni. Nagy valószínűséggel egy cPanellel fogsz dolgozni, hiszen ez az egyik leggyakoribb kezelőfelület a webhoszting világában.

A Software/Services csoportban kattints a QuickInstallra. Betölt rengeteg különböző, azonnal telepíthető platform (blog, CMS stb.), az eCommerce-nél válaszd ki a Prestashopot.

Ellenőrizd, hogy a doménnév megfelelő-e, az automatikus frissítéseket hagyd kipipálva (így mindig a legfrissebb verzió dorombol a szerveren), és már telepítheted is.

Egy rövid szünet után a Prestashop beköltözött a tárhelyedre, már csak be kell állítanod.

 Fizetés

A termékfeltöltés, SEO, számlázás és egyéb funkciók egyértelműek, a Prestashop jól magyarázva mutatja a lépéseket. Mivel a webáruházadat azért hozod létre, hogy pénzt keress, ezért a fizetési módok beállításán keresztül mutatjuk be, hogy hogyan néz ki egy átlagos konfigurálási folyamat a Prestashopban.

prestashop telepítésKattints a „Modulok” fülre (ez jobbról a negyedik), keresd meg a a fizetési módokat („payments & gateways”). Telepítsd az igényeidnek megfelelő fizetési módot, mondjuk a PayPalt. Ismerned kell, hogy a vásárlóid hogyan szokták használni a PayPalt, pl. internetes bankkártyás fizetésre használják vagy közvetlenül a PayPal-fiókkal utalnak.

Ezután a beállításoknál add meg a PayPalhoz tartozó emailcímed, és a mentés után a fizetési mód használható.

 Nyílt, de biztonságos?

Kényes kérdés a biztonság, főleg akkor, ha az oldaladdal pénzforgalmat bonyolítasz. Ha egy blogot feltörnek, akkor mit tudnak csinálni? Törlik vagy átírják a bejegyzéseket. Ez is kellemetlen, viszont ha egy webáruházat feltörnek, akkor hozzáférnek a te adataidhoz, illetve a vásárlóid adataihoz.

Bár a Prestashop nyílt forráskódú (azaz bárki megnézheti), a biztonságra talán épp ezért nagyon ügyelnek. Biztonsági kérdésekkel és visszaigazolásokkal védheted a vásárlóidat, téged pedig alapbeállításként véd az, hogy a többszöri sikertelen bejelentkezési kísérletnél a rendszer blokkol (és értesít).

Mindezzel a webáruházad üzemeltetése sokkal stresszmentesebb lesz.

Fő profilom az Opencart és a WooCommerce webáruház készítés. Főként ezekről a webáruház motorokról írok, néha néha kitekintve a webáruházakon túlra. Webáruház készítés, fejlesztés, módosítás témában keress bátran elérhetőségeimen!

A * jelölt mezők kitöltése kötelező

Hasznos volt amit olvasott? Szeretne webáruházat?

Kérje ingyenes ajánlatunkat webáruház készítésre, módosításra, fejlesztésre!

Amennyiben szakmai felkészültségünk meggyőző, kérje ajánlatunkat webáruházának kivitelezésére!

Rólunk és írásainkról

Mi egy teljes körű szolgáltatást nyújtó ügynökség vagyunk, impozáns digitális marketing megoldásokat nyújtunk. A győztes megoldások és a tapasztalatok segítik nagyszerű eredményeinket honlapkészítés és webáruház készítés területén amiből itt infókat is olvashat.

  BESZÉLJÜK MEG, MOND EL VÉLEMÉNYED!

  Ellenörző kód * Time limit is exhausted. Please reload CAPTCHA.

   Segítünk, hogy webáruháza még jobb eredményeket érhessen el, a keresési eredmények még több látogatót hozhassanak.

   Írásainkból

   ELOLVASOM MIND
   AllWebáruház
   facebook live forgalom növelés

   Filléres trükk a webáruházad forgalomnövelésére – Facebook Live

   Ha 2016 és tartalommarketing, akkor a Facebook live-ot tekinthetjük az elmúlt év egyik legnagyobb dobásának. Már 2017-et írunk, mégis, alig…
   Tovább olvasom
   webáruház biztonság

   Védekezés Brute Force támadások ellen – II. rész

   Korábbi cikkünkben a támadás megelőzéséről volt szó, most viszont adunk néhány tűzoltó taktikát arra az esetre, ha már bekövetkezett a…
   Tovább olvasom
   Brute force webáruházhoz

   Védekezés Brute Force támadások ellen – 1. rész

   Napjaink legnépszerűbb tartalomkezelő rendszerei számos területen könnyíti meg életünket könnyű, akár informatikához egyáltalán nem értő felhasználók számára is. A népszerűségnek…
   Tovább olvasom