Biztonsági mentés minden esetre

 

A Backup vagyis a biztonsági mentés mindig életbevágóan fontos.. de sajnos erre csak akkor jövünk rá, ha már csak a hiányát fedezzük fel. Amikor a homlokunkra csapunk, hogy miért nem készítettük el, miért nem voltunk okosabbak. Sajnos nagyon sok esetben nem készítünk biztonsági másolatot fájljainkról, adatbázisainkról, rendeléseinkről.

Fontos a biztonsági mentés!

Sok megoldás létezhet a biztonsági mentések elkészítésére, bemutatok néhány lehetőséget.

1, bizonyos tárhelyek (azok a szolgáltatók akiknél a weboldalunk van) kényelmi funkcióként ezt is adják szolgáltatásuk mellé. Egy külön weboldalon folyamatosan elkészítik a tárhelyünk biztonsági mentését, amit nekünk csak le kell töltenünk. Az adatbázisról sose feledkezzünk meg. Egy dinamikus webáruház adatbázis nélkül félkarú és két láb nélküli óriás.

Tehát tárhely és adatbázis mentést minden esetben külön-külön le tudjuk menteni. De ez csak az adott tárhelyre jellemző, nem mindenütt nyújtják ezt a szolgáltatást.

2, A tárhelyünk mellé kapunk egy ügyfélkapu belépést, ahol jobb esetben nagy mennyiségű beállítást végezhetünk el.

Ilyenkor manuálisan saját magunknak kell biztonsági mentést elvégeznünk. Ami azt jelenti, hogy be kell lépnünk a tárhelyünkre egy FTP klienssel és minden fájlt amit találunk a tárhelyünkön, azt lemásoljuk egy könyvtárba a számítógépünkre. Majd az ügyfélkapunkon belépve az adatbázisba is be kell lépnünk, és erről is kell készítenünk egy mentést.

Ezt a két mentést egy lemezre is kiírhatjuk, betömöríthetjük és felhőben is tárolhatjuk. Az a lényeg, hogy több biztonsági mentésünk is legyen, ha beütne a krach másnap azonnal működőképes lehessen oldalunk.

3, Megbízol minket, és mi elvégezzük ezt a mentést számodra. Zip fájlban, felhőben tárolva, cd/dvd-n átadjuk neked oldalad mentését. Akár havonta.

Sok webáruház, pl az Opencart is, nyújt biztonsági mentés funkciót. Sajnos ez a megoldás csak az áruház tartalmi adatbázisát tölti le. Ezt máshol, máshová nem tudjuk feltölteni, csak ebbe az áruházba.

4, Léteznek speciális programok is csak erre kihegyezve. Megadjuk az FTP és SQL elérhetőségeket és elkészítenek mindent számunkra.

Fontos a biztonsági mentés, ma még fontosabb mint eddig. Egy webáruház ha nem működik, nincs eladás, nincs bevétel.

Figyeljünk rá, hogy mindig legyen weboldalunkról, webáruházunkról biztonsági mentésünk.

Fő profilom az Opencart és a WooCommerce webáruház készítés. Főként ezekről a webáruház motorokról írok, néha néha kitekintve a webáruházakon túlra. Webáruház készítés, fejlesztés, módosítás témában keress bátran elérhetőségeimen!

A * jelölt mezők kitöltése kötelező

Hasznos volt amit olvasott? Szeretne webáruházat?

Kérje ingyenes ajánlatunkat webáruház készítésre, módosításra, fejlesztésre!

Amennyiben szakmai felkészültségünk meggyőző, kérje ajánlatunkat webáruházának kivitelezésére!

Rólunk és írásainkról

Mi egy teljes körű szolgáltatást nyújtó ügynökség vagyunk, impozáns digitális marketing megoldásokat nyújtunk. A győztes megoldások és a tapasztalatok segítik nagyszerű eredményeinket honlapkészítés és webáruház készítés területén amiből itt infókat is olvashat.

  BESZÉLJÜK MEG, MOND EL VÉLEMÉNYED!

  Ellenörző kód * Time limit is exhausted. Please reload CAPTCHA.

   Segítünk, hogy webáruháza még jobb eredményeket érhessen el, a keresési eredmények még több látogatót hozhassanak.

   Írásainkból

   ELOLVASOM MIND
   AllWebáruház
   facebook live forgalom növelés

   Filléres trükk a webáruházad forgalomnövelésére – Facebook Live

   Ha 2016 és tartalommarketing, akkor a Facebook live-ot tekinthetjük az elmúlt év egyik legnagyobb dobásának. Már 2017-et írunk, mégis, alig…
   Tovább olvasom
   webáruház biztonság

   Védekezés Brute Force támadások ellen – II. rész

   Korábbi cikkünkben a támadás megelőzéséről volt szó, most viszont adunk néhány tűzoltó taktikát arra az esetre, ha már bekövetkezett a…
   Tovább olvasom
   Brute force webáruházhoz

   Védekezés Brute Force támadások ellen – 1. rész

   Napjaink legnépszerűbb tartalomkezelő rendszerei számos területen könnyíti meg életünket könnyű, akár informatikához egyáltalán nem értő felhasználók számára is. A népszerűségnek…
   Tovább olvasom