bannerek

Bannerek, hirdetések

Mindenki szereti weboldalain képekkel, bannerek, hirdetések megjelenítésével eladni termékét, vagy éppen az aktuális akcióit hirdetni. Ezek megjelenítéséhez az Opencart remek beépített bővítményt ad mindenkinek.

Hogyan használjuk a beépített modult? Íme a lépések:

banner készítés opencart alatt

Beállítások ->Dizájn->Bannerek menüpontban hozzunk létre egy új bannert, majd adjunk neki nevet, ill. ha még nem akarjuk publikálni ezt, akkor itt rögtön beállíthatjuk, hogy engedélyezzük vagy tiltsuk azt.

Majd a banner hozzáadása gombra kattintva egy több oszlopos táblázat ugrik elő, amiben megadhatjuk a banner nevét (akár több nyelven is) , a bannerhez tartozó linket, majd betölthetjük a banner képét.

A mentés gombra elkészült a megjelenítéshez szükséges banner típusunk.

A második lépés, meg kell jelentetni ezt a bannert.

Banner készítés opencart alatt
A Bővítmények – > Modulok -> Bannerek és a Slideshow menüpontokban tudjuk aktivizálni őket, attól függően hogy hol szeretnénk őket megjeleníteni.

Egy-egy webdesign vagy másnéven templét beállításakor a méretek tudatában már könnyedén beállíthatjuk azt, hogy ez a banner hol jelenjen meg.

Amit fontos megemlíteni: az első oszlopban kiválasztjuk hogy ez a banner hol jelenjen meg. Aztán megadjuk mekkora méretben, ez azért fontos, mert ott ahol egy 200pixeles fotó fér el, oda ne töltsünk 300pixeles fotót, hiszen az oldalt elcsúfítja.

A következő oszlopban ki kell választani, hogy ez a banner melyik oldalon jelenjen meg. A legfontosabb helyek: Home(főoldal), Category(Kategóriák), Product(Termékek). Minden más oldalon is lehet banner de ezek a legtöbbet látogatott oldalak. Ez ugye azt jelenti, hogy minden termék, és minden kategória oldalon ott lesz, nincs kivétel.

A következő oszlopban kiválaszthatjuk, hogy melyik pozícióban jelenjen meg ez a banner pl. baloldalt, jobboldalt, felül, alul. Itt is kikapcsolhatjuk bármikor ezt a bannert, ha nincs rá szükség. Továbbá megadhatjuk az utolsó oszlopban, hogy ha a bal oldalon van 5 modul, akkor ez a banner hanyadik legyen a megjelenítésben. Ezáltal besorolhatjuk őket hogy az utolsó helyen legyenek.

Mint a fenti kép mutatja, akár több helyre, pozícióba, sorrendbe is beállíthatunk egy vagy akár több bannert is. Amint készen vagyunk, felül a mentés gombbal rögzítjük a módosításokat.

Opencart banner megjelenítés2

Az eredményt a beállított oldalakon megtekinthetjük.

Tanács Ferenc

Author

Webáruház készítés, webáruház beállítás és fejlesztés. Főként ezekről a tartalmakról írok, néha néha kitekintve a webáruházakon túlra. Elérhetőségeim itt találhatóak, keressen bátran! Like-old Facebook oldalunkat, +1-ezd Google+ oldalunkat hogy te is értesülj első kézből új írásainkról.