Árazások

 

Árazások fontos beállítása minden webáruháznak, mivel ezek nélkül nem üzemelhet semmilyen webáruház.
Ha már megtörtént a telepítés, beállítottuk az adataink akkor a következő lépcső az országok, zónák (megyék), adó osztályok beállítása.

Be kell állítanunk, hogy mely országokba szeretnénk termékeinket értékesíteni. Ez azért fontos, mert ha külföldre is értékesítünk terméket, akkor ahhoz más árakat vagy szállítási költségeket kell feltüntetni. Senki sem szeretne hazai szállítási költséggel mondjuk Németországba szállítani.

Példánknál maradva most csak Magyarországra értékesítünk. Majd beállíthatjuk, hogy a Magyarországhoz tartozó megyék, vagy egyéb kiemelt városok is megjeleníthetőek legyenek.

Az Opencart webshopban a termékek árait beírhatjuk bruttó áron is.
Ugye tudjuk, hogy a webáruházak csak bruttó értéket jeleníthetnek meg az eladáshoz?

Vagy megadhatjuk az áfa csoportokat, azon belül az áfa értékét. Miért fontos ez? Vannak termékek, amik nem az általánosan ismert 27%-os forgalmi adóval kerülnek értékesítésre, hanem 5 vagy 18%-al, esetleg más értékkel.

Opencart áfa

Ezért ezeket az áfa értékeket 1-1 külön áfa értékként fel kell vinnünk.

Az áfa csoportok ott számítanak igazán, ahol tudjuk, hogy pl, a letölthető termékeink vagy áfakörön kívüli termékeinket külön szeretnénk kezelni.

Mindezek kitöltésével még nem vagyunk a munka végén. Mert valahogy ezeket használatra is kell bírnunk.

Mint az előbb említettem, a termékeink árait megadhatjuk akár bruttó áron is, de sokkal jobb ha minden termékünk árát nettó áron adjuk meg az áruházban, majd a termék áfacsoportját beállítjuk. Így az áruház front oldalán már csak a Bruttó ár jelenik meg.

Webáruház kosár

Azért jó ez a megoldás, mert az Opencart webáruház statisztikai adatokkal is szolgál, így az áfa értékét is megkapjuk. Továbbá az un. számlán külön is feltüntethetjük, hogy mennyi a termékek áfa értéke.

Még egy fontos adat amiért fel kell tüntetni az áfa értékét, az a szállítási költségek. Amikor a szállítási díjat kiszámlázzuk a megrendelőnek, akkor a rendelésben található termékek közül annak az áfáját kell figyelembe vennünk, amelyiké a magasabb kulcsú.

Az árazások fontos beállítás, figyeljünk rá jól.

Fő profilom az Opencart és a WooCommerce webáruház készítés. Főként ezekről a webáruház motorokról írok, néha néha kitekintve a webáruházakon túlra. Webáruház készítés, fejlesztés, módosítás témában keress bátran elérhetőségeimen!

A * jelölt mezők kitöltése kötelező

Hasznos volt amit olvasott? Szeretne webáruházat?

Kérje ingyenes ajánlatunkat webáruház készítésre, módosításra, fejlesztésre!

Amennyiben szakmai felkészültségünk meggyőző, kérje ajánlatunkat webáruházának kivitelezésére!

Rólunk és írásainkról

Mi egy teljes körű szolgáltatást nyújtó ügynökség vagyunk, impozáns digitális marketing megoldásokat nyújtunk. A győztes megoldások és a tapasztalatok segítik nagyszerű eredményeinket honlapkészítés és webáruház készítés területén amiből itt infókat is olvashat.

  BESZÉLJÜK MEG, MOND EL VÉLEMÉNYED!

  Ellenörző kód * Time limit is exhausted. Please reload CAPTCHA.

   Segítünk, hogy webáruháza még jobb eredményeket érhessen el, a keresési eredmények még több látogatót hozhassanak.

   Írásainkból

   ELOLVASOM MIND
   AllWebáruház
   facebook live forgalom növelés

   Filléres trükk a webáruházad forgalomnövelésére – Facebook Live

   Ha 2016 és tartalommarketing, akkor a Facebook live-ot tekinthetjük az elmúlt év egyik legnagyobb dobásának. Már 2017-et írunk, mégis, alig…
   Tovább olvasom
   webáruház biztonság

   Védekezés Brute Force támadások ellen – II. rész

   Korábbi cikkünkben a támadás megelőzéséről volt szó, most viszont adunk néhány tűzoltó taktikát arra az esetre, ha már bekövetkezett a…
   Tovább olvasom
   Brute force webáruházhoz

   Védekezés Brute Force támadások ellen – 1. rész

   Napjaink legnépszerűbb tartalomkezelő rendszerei számos területen könnyíti meg életünket könnyű, akár informatikához egyáltalán nem értő felhasználók számára is. A népszerűségnek…
   Tovább olvasom