webáruház keresőoptimalizálás

A webshop SEO az Ön üzletét is megmentheti

Webáruház életében a jó kezdés nem mindig elegendő, hosszútávon is fenn kell tudni tartani ezt a színvonalat. Ez a helyzet a webáruházak világában, hiszen itt is sokszor megtörténik, hogy a kezdeti nagy forgalom és érdeklődés egy idő után megcsappan, esetleg stagnál.

Márpedig egy online áruház esetében az állandóság sem éppen kifizetődő, nemhogy a csökkenés, ha éppen az ügyfelek számáról van szó.

Ha Ön is ilyen helyzetben van, akkor a webshop SEO fogalmával kell megismerkednie, ugyanis a keresőoptimalizálás eszközei az egyik leghatékonyabbak azon lehetőségek közül, amelyekkel új érdeklődőket vonzhat be úgy, hogy közben a rég klienseket is megtartja.

A webshop SEO a keresőmotorokra épül, illetve azok algoritmusaira, amelyek „eldöntik‟, hogy az Ön webáruháza adott kulcsszavakra hányadik helyen jelenjen meg a találati listákban. Egyértelmű, hogy ha nagyon hátul szerepel, akkor az emberek nem nagyon fognak rábukkanni az oldalra, mert a legtöbben csak az első néhány opciót veszik górcső alá.

Bizonyára Ön sem szokott a tízedik, huszadik lapon keresgélni, ha valamilyen terméket szeretne megvásárolni vagy szolgáltatást igénybe venni. Tehát, ha azt szeretné, hogy többen kattintsanak rá az online üzletének címére, akkor arra kell törekedni, hogy minél előrébb kerüljön a releváns kulcsszavak keresési listáin.

Ezt a webshop SEO tudja Önnek biztosítani, aminek több lépcsőfoka is van. Először is magát a honlap tartalmát kell a keresőmotorok elvárásainak megfelelően alakítani. Ez a design, a szerkezet és a szöveges tartalom módosítását is szükségessé teheti.

A webshop SEO következő lépése a külső linkek építése, amelyet a mai előírások alapján csakis értékes, egyedi és bizonyos SEO szabályoknak megfelelő szövegekbe, oldalakon lehet elhelyezni. Ezzel egy időben a közösségi média, fizetett PR cikkek, bannerek és képes hirdetések rejtette lehetőségeket is érdemes kiaknázni, hiszen ezek érnek el a leghamarabb a felhasználókhoz. Míg a webshop SEO egyéb, lassabb, hosszú távú eszközeivel dolgozunk, addig ezek pillanatok alatt bevonzhatnak új érdeklődőket.

 

Tanács Ferenc

Author

Webáruház készítés, webáruház beállítás és fejlesztés. Főként ezekről a tartalmakról írok, néha néha kitekintve a webáruházakon túlra. Elérhetőségeim itt találhatóak, keressen bátran! Like-old Facebook oldalunkat, +1-ezd Google+ oldalunkat hogy te is értesülj első kézből új írásainkról.