webáruház import

Webáruház tömeges termékfeltöltés módja, előnyei

Amikor új webáruházat készítünk akkor mindig kitérünk a termék feltöltés mikéntjére.
Mert vagy egyenként minden adatot kitöltve a termék adminisztrációs felületén végezzük el a folyamatot vagy találunk gyorsabb módszert a betöltéshez.

Amikor egyenként töltünk be minden értéket a termékhez akkor igen sok idő telhet el mire mindent megadunk. Egy ezres termékmennyiségnél legalább 50-60 klikkelésre gondolhatunk egy-egy terméknél. Ha kiszámoljuk akkor igazán kajdis ujjunk lesz mire végzünk vele és még ehhez hozzájön az az idő amire a szerver is reagál nekünk.

Itt ugye a termék adatokon kívül vannak fotók, jellemzők, opciók stb. lehetőség elég sok ami mind növeli a klikkelések idejét.

Oldjuk meg okosan a tömeges termékfeltöltést.

Adatbázisban feltöltés

A profibbak elnyúlhatnak az adatbázis felé.

Egy termék összekattintása még gyorsan megoldható. Ha ez már megvan akkor az adatbázisban minden érték mentésre kerül, vagyis ha felismerjük a logikát, hogy hogyan van felépítve akkor tudunk rá metodikát is készíteni feltöltéshez. Az exportálást-importálást a phpmyadmin végzi el nekünk.

Termékfeltöltés importálással

Importálhatunk xls, xml, csv, vagy más formátumban. A lényeg, hogy olyan formában kapja meg a webshop az adatokat amit gond nélkül fel tud dolgozni. A feldolgozáshoz mindig valamilyen export-import képes pluginre van szükségünk vagy egy olyan fejlesztett eszközre ami képes gond nélkül elvégezni ezt a feladatot.

webáruház import

Termékfeltöltés közvetlen kapcsolaton át

A webáruházunk direkt kapcsolódik valamilyen rendszerhez, mondjuk egy számlázóhoz, vagy ügyviteli rendszerhez. Itt a változás az előzőekhez képest az, hogy nincs közvetett fájl, vagy más működés. Ami az áruházban van, az van a szoftverünkben is.

Melyikre van szükségünk?

Ez mindig attól függ mennyire akarjuk automatizálni az egész folyamatot. Egy webshop működhet manuálisan és automatán is. De az automatizmusnak előnyösségét még akkor is javasoljuk, ha szabályait, megkötéseit igen komolyan kell venni.

Tanács Ferenc

Author

Webáruház készítés, webáruház beállítás és fejlesztés. Főként ezekről a tartalmakról írok, néha néha kitekintve a webáruházakon túlra. Elérhetőségeim itt találhatóak, keressen bátran! Like-old Facebook oldalunkat, +1-ezd Google+ oldalunkat hogy te is értesülj első kézből új írásainkról.