opencart biztonság

Opencart aktuális kérdések

Opencart webáruház készítéssel sokan keresnek meg és felmerül a kérdés, mennyire jó az Opencart? Biztonságos? Melyik verziót kell használni? Melyiket érdemes? Ez kell-e nekem?

Tételezzük fel, hogy több ezres termékkör köré szeretnénk egy jól működő webshop-ot építeni, ami jól funkciónál és megfelel a mai követelményeknek. Ehhez megfelelő felületet kell választanunk, legyen ez fizetős webshop vagy bérelhető.

 

Biztonság

Válaszom a biztonságra nekik mindig az, mennyire lehet biztonságos egy másik webáruház amit sokan használnak és népszerűsége folyamatosan nő? Az Opencart webshop motor épp úgy mint bármely más free ecommerce motorok alapvetően a működésre vannak felkészítve, bennük épp úgy megtalálható a megfelelő kódolási biztonság, mint a hibalehetőség.

A WordPress mint méltán híres cms rendszer szintén alapjaiban elég biztonságos, de a beletömött rengeteg plugin, és a sablon az ami mindig adhat lehetőséget az illetékteleneknek a behatolásra, probléma okozásra.

 


Melyik verziót kell használni

opencart upgradesNos ez épp fogós kérdés, de vannak kialakult sztenderdek.

1.5.6 felett bármit (az utolsó 2-3 frissítés már szinte csak új fizetési modult ad)

2.1.2.0 – 2.2.0.0 felett bármi.

Ezen verziószámok alatt tömkelegével találunk hibákat és jócskán akad hiányosság is.

 

Kell-e Opencart?

Néhány száz termékre biztosan nem. Ilyen termékmennyiségnél ez “ágyúval verébre” típus.

Több ezres vagy 10-20 ezres termékpalettára gond nélkül használható.

Nagyobb termék mennyiség felett viszont már szükség lesz trükkökre, módosításokra mivel ezeknek a mennyiségeknek az egyidejű eléréséhez és használatához már zsebbenyúlós megoldásokat kell igénybe venni.

opencart biztonság

Mi van akkor, ha már van Opencart webáruházam, csak régi?

Régi partnereim viszont folyamatosan arról kérdeznek mikor álljanak át az új verziókra? Kell-e, érdemes-e?

Nézzük csak.

Kimerítő választ akkor lehet adni, ha minden elemét teszteltük az áruháznak, itt főként a látható és nemlátható seo részről beszélek.

A Google elemez és ezek alapján helyezi el oldalunk. Sok apró és nagyobb tényező hozza meg a megfelelő értékelést és helyezéseket a keresőben.

Ha bármilyen most működő Opencart webshop-ot tesztelésnek vetjük alá, és a Google irányelveknek megfelelően működik, akkor semmi értelme változtatni rajta csak emiatt.

Persze az új rendszerben új dolgok vannak, meg folyamatosan fejlesztik és javítják, átírják a kódokat stb.

De itt nem szabad azt elfelejteni, hogy a sok javításnak oka van, egy éles áruház alatt motort cserélni olyan mint autópályán 120-nál gumit cserélni.

Szóval jól meg kell fontolni a frissítést, nem mindig a csilivili a legjobb, egy jó áruház régi motorral is tud annyit hozni mint egy teljesen új, csak megfelelően kell bővíteni.

 

Milyen webáruházat lehet belőle építeni?

Kis ferdítéssel “amilyet akarsz”!

Miért is? Mert építettünk már: Horgászáruház, Szőnyegáruház, Kertészeti áruház és sokszor fejlesztünk olyan áruházat is ami A-Z-ig mindent értékesít és ezekre mind jó az Opencart.

De át tudjuk alakítani kölcsönzővé vagy katalógussá. Igények és elhatározások kérdése az egész.

 

Tanács Ferenc

Author

Webáruház készítés, webáruház beállítás és fejlesztés. Főként ezekről a tartalmakról írok, néha néha kitekintve a webáruházakon túlra. Elérhetőségeim itt találhatóak, keressen bátran! Like-old Facebook oldalunkat, +1-ezd Google+ oldalunkat hogy te is értesülj első kézből új írásainkról.