Opencart aktuális kérdések

 

Opencart webáruház készítéssel sokan keresnek meg és felmerül a kérdés, mennyire jó az Opencart? Biztonságos? Melyik verziót kell használni? Melyiket érdemes? Ez kell-e nekem?

Tételezzük fel, hogy több ezres termékkör köré szeretnénk egy jól működő webshop-ot építeni, ami jól funkciónál és megfelel a mai követelményeknek. Ehhez megfelelő felületet kell választanunk, legyen ez fizetős webshop vagy bérelhető.

 

Biztonság

Válaszom a biztonságra nekik mindig az, mennyire lehet biztonságos egy másik webáruház amit sokan használnak és népszerűsége folyamatosan nő? Az Opencart webshop motor épp úgy mint bármely más free ecommerce motorok alapvetően a működésre vannak felkészítve, bennük épp úgy megtalálható a megfelelő kódolási biztonság, mint a hibalehetőség.

A WordPress mint méltán híres cms rendszer szintén alapjaiban elég biztonságos, de a beletömött rengeteg plugin, és a sablon az ami mindig adhat lehetőséget az illetékteleneknek a behatolásra, probléma okozásra.

 


Melyik verziót kell használni

opencart upgradesNos ez épp fogós kérdés, de vannak kialakult sztenderdek.

1.5.6 felett bármit (az utolsó 2-3 frissítés már szinte csak új fizetési modult ad)

2.1.2.0 – 2.2.0.0 felett bármi.

Ezen verziószámok alatt tömkelegével találunk hibákat és jócskán akad hiányosság is.

 

Kell-e Opencart?

Néhány száz termékre biztosan nem. Ilyen termékmennyiségnél ez “ágyúval verébre” típus.

Több ezres vagy 10-20 ezres termékpalettára gond nélkül használható.

Nagyobb termék mennyiség felett viszont már szükség lesz trükkökre, módosításokra mivel ezeknek a mennyiségeknek az egyidejű eléréséhez és használatához már zsebbenyúlós megoldásokat kell igénybe venni.

opencart biztonság

Mi van akkor, ha már van Opencart webáruházam, csak régi?

Régi partnereim viszont folyamatosan arról kérdeznek mikor álljanak át az új verziókra? Kell-e, érdemes-e?

Nézzük csak.

Kimerítő választ akkor lehet adni, ha minden elemét teszteltük az áruháznak, itt főként a látható és nemlátható seo részről beszélek.

A Google elemez és ezek alapján helyezi el oldalunk. Sok apró és nagyobb tényező hozza meg a megfelelő értékelést és helyezéseket a keresőben.

Ha bármilyen most működő Opencart webshop-ot tesztelésnek vetjük alá, és a Google irányelveknek megfelelően működik, akkor semmi értelme változtatni rajta csak emiatt.

Persze az új rendszerben új dolgok vannak, meg folyamatosan fejlesztik és javítják, átírják a kódokat stb.

De itt nem szabad azt elfelejteni, hogy a sok javításnak oka van, egy éles áruház alatt motort cserélni olyan mint autópályán 120-nál gumit cserélni.

Szóval jól meg kell fontolni a frissítést, nem mindig a csilivili a legjobb, egy jó áruház régi motorral is tud annyit hozni mint egy teljesen új, csak megfelelően kell bővíteni.

 

Milyen webáruházat lehet belőle építeni?

Kis ferdítéssel “amilyet akarsz”!

Miért is? Mert építettünk már: Horgászáruház, Szőnyegáruház, Kertészeti áruház és sokszor fejlesztünk olyan áruházat is ami A-Z-ig mindent értékesít és ezekre mind jó az Opencart.

De át tudjuk alakítani kölcsönzővé vagy katalógussá. Igények és elhatározások kérdése az egész.

 

Fő profilom az Opencart és a WooCommerce webáruház készítés. Főként ezekről a webáruház motorokról írok, néha néha kitekintve a webáruházakon túlra. Webáruház készítés, fejlesztés, módosítás témában keress bátran elérhetőségeimen!

A * jelölt mezők kitöltése kötelező

Hasznos volt amit olvasott? Szeretne webáruházat?

Kérje ingyenes ajánlatunkat webáruház készítésre, módosításra, fejlesztésre!

Amennyiben szakmai felkészültségünk meggyőző, kérje ajánlatunkat webáruházának kivitelezésére!

Rólunk és írásainkról

Mi egy teljes körű szolgáltatást nyújtó ügynökség vagyunk, impozáns digitális marketing megoldásokat nyújtunk. A győztes megoldások és a tapasztalatok segítik nagyszerű eredményeinket honlapkészítés és webáruház készítés területén amiből itt infókat is olvashat.

  BESZÉLJÜK MEG, MOND EL VÉLEMÉNYED!

  Ellenörző kód * Time limit is exhausted. Please reload CAPTCHA.

   Segítünk, hogy webáruháza még jobb eredményeket érhessen el, a keresési eredmények még több látogatót hozhassanak.

   Írásainkból

   ELOLVASOM MIND
   AllWebáruház
   facebook live forgalom növelés

   Filléres trükk a webáruházad forgalomnövelésére – Facebook Live

   Ha 2016 és tartalommarketing, akkor a Facebook live-ot tekinthetjük az elmúlt év egyik legnagyobb dobásának. Már 2017-et írunk, mégis, alig…
   Tovább olvasom
   webáruház biztonság

   Védekezés Brute Force támadások ellen – II. rész

   Korábbi cikkünkben a támadás megelőzéséről volt szó, most viszont adunk néhány tűzoltó taktikát arra az esetre, ha már bekövetkezett a…
   Tovább olvasom
   Brute force webáruházhoz

   Védekezés Brute Force támadások ellen – 1. rész

   Napjaink legnépszerűbb tartalomkezelő rendszerei számos területen könnyíti meg életünket könnyű, akár informatikához egyáltalán nem értő felhasználók számára is. A népszerűségnek…
   Tovább olvasom