Miért van szükség készletkezelő programra a webáruházhoz?

Manapság igen felkapott értékesítési forma a webáruház üzemeltetése. A vírusjárvány idején, bár a normál boltok bezárni kényszerültek az ajtajukat, de a felkapottabb webáruházak forgalma dübörgött, sőt a semmiből létrehozott kisebb webboltok is ki tudtak maguknak szakítani egy-egy szeletet a képzeletbeli tortából.

Ahhoz, hogy eredményesen tudjuk működtetni a webáruházunkat, fontos kitétel, hogy az elkészült felületet egyszerűen lehessen használni, áttekinthető és fejleszthető legyen, ezek mellett még a keresőoptimalizálásra is mindenképpen oda kell figyelni.

A fejlődés mindenekfelett?

Ahhoz, hogy egy-egy webáruház talpon tudjon maradni a piacon, ahhoz elengedhetetlen, hogy folyamatos legyen a webáruház fejlesztése. Természetesen ahhoz, hogy valamit fejleszteni lehessen, szükséges, hogy ne fapados weboldalt hozzunk létre, hanem ma már leginkább külső segítséggel belevessük magunkat a profi webáruház készítésbe.

Ha már megvan a webáruházunk, akkor érdemes a webáruház fejlesztésre időnként időt és kevéske tőkét fordítani, ugyanis egy jól működő webáruház jobban fogja az ügyfeleket bevonzani, konvertálni és megtartani is.
Webáruház indításakor általában még átlátjuk az értékesítéseinket, a készleteinket, viszont ha már dübörög az üzlet, akkor már nem lesz elég egy kockás füzet vagy egy egyszerűbb Excel-tábla.

Nagyobb, de már közepes forgalomnál is, elengedhetetlen lesz egy készletkezelő program beszerzése és a webshoppal történő integrálása is.

A készletkezelés nem úri huncutság

A készletkezelő program nagy előnye, hogy akár percrekészen nyilvántarthatjuk az árukészletünket. A manapság forgalomban lévő készletkezelő programok folyamatosan követik a jogszabályi változásokat, így ennek megfelelő a számlázó programunk is mindig naprakész lesz.

A készletnyilvántartó programoknál normál esetben is akadnak technikai és funkcionális frissítések, amelyek hatékonyan tudják a munkánkat támogatni. Ráadásul ezek a programok úgy vannak kitalálva, hogy bárhonnan el tudjuk őket érni, akár okostelefonról is rá tudunk nézni, hogy bizonyos termékekből mennyi van készleten, milyen ütemben halad az árukészlet feltöltése, esetleg hol akadozik a beszerzés. Sőt egy-egy rendelés ütemezését is könnyedén meg tudjuk oldani.

A készletnyilvántartó programokkal tudjuk kezelni a szállítóleveleket, sőt akár még a vonalkódokat is. S ezek még csak a triviális dolgok, ezek mellett számos olyan segítő és kényelmi funkció be van építve ezekbe a programokra, amelyekre először nem is gondolnánk, aztán pedig örömmel használjuk ki ezeket az előnyöket. A készletkezelők integrálhatóak a webáruházunkkal is, így a cégünk több osztályát is tudjuk egyetlen szoftverben és felületen kezelni: akár a webshopunk admin felületén.

Hogyan lehet integrálni a készletkezelést a webáruházzal?

 

Ahogyan sok minden mást is lehet integrálni. Az Opencart webáruházmotor alapvetően sok üzleti igényt kielégít, de ha mindent IS tudna, akkor végtelenül lassú és veszteség-termelő lenne, hiszen tele lenne olyan funkciókkal, amiket sosem használna ki a webshop-üzemeltetők többsége. Ez a kihasználatlanság a közgazdaságban külön fogalmat is kapott: alternatív veszteségnek nevezik. Ezért az olyan jellegű megoldásokat, amik külön szakirányt képviselnek az üzlet működtetésén belül – mint ahogyan a készletgazdálkodás is –, érdemes egyedi igényekre alapozva beintegrálni a webshopba. Mi, itt a GrenT Médiánál pont ehhez értünk.

Egy webshop feltelepítése még nem vállalkozás.

Egy webáruház árukkal való feltöltése még nem üzleti siker.

Az irigylésre méltó eredményeket az olyan speciális, stratégiailag fontos döntések határozzák meg például, hogy  mit-mivel kombinálunk össze.

Bármit is szeretnél, beszéljük meg, kérj ajánlatot, mert az igényeid biztosan egyediek, és meg is érdemled az egyedi elbánást.

Tanács Ferenc

Author

Webáruház készítés, webáruház beállítás és fejlesztés. Főként ezekről a tartalmakról írok, néha néha kitekintve a webáruházakon túlra. Elérhetőségeim itt találhatóak, keressen bátran! Like-old Facebook oldalunkat, +1-ezd Google+ oldalunkat hogy te is értesülj első kézből új írásainkról.