webshop készítés házilag

A webáruház készítés házilag több buktatót is rejt

Sokan már kizárólag csak interneten keresztül vásárolnak és azok közül is, akik még a hagyományos úton szerzik be a szükséges dolgokat, egyre többen és egyre több mindent rendelnek meg online, hiszen a felgyorsult világban mindenkinek jól jön egy kis idősporlás.

Tehát, a webáruház indítás mindenképpen kifizetődő befektetés, kezdő cégként és az offline világban már régebb óta működő vállalkozás esetén is. Ugyanakkor nem a legjobb opció a webshop készítés házilag, mert a nagy kereslet, nagyobb igényeket is szült, valamint a konkurencia is könnyedén felülkerekedik, ha nem elég színvonalas a szolgáltatás. Ha nagy vevőkört és profitot szeretne, akkor ahhoz profi megoldásokra van szükség, amelyeket csak olyan szakértők ismerhetnek, akik több éve ezen a területen dolgoznak és folyamatosan nyomon követik az aktuális igényeket.

Ugyan a webshop készítés házilag megoldható, de hiányozni fognak olyan részletek, amelyek az alapját képeznék egy jól működő online kereskedésnek. Az egyedi design, az értékes tartalom, a felhasználóbarát kialakítás, valamint a keresőoptimalizálás együttesen ad meg egy olyan oldalt, ahol az emberek könnyedén fognak böngészni és ahová következő alkalmakkal is szívesen fognak visszatérni. Ezeknek, valamint a webshop készítés házilag történő kivitelezésének egyenként is utána olvashat, de előzetes ismeretek nélkül nagyon nehéz lesz együtt alkalmazni.

Elég egy apró hiba és a Google messze hátra fogja sorolni a honlapot, sőt, törölheti is a találatok közül. Ez pedig egyet jelent a véggel, hiszen a legtöbb vevő a keresőkből érkezik.

Ez a webshop készítés házilag egyik nagy buktatója, de nem az egyetlen. Amennyiben nem a terveinek megfelelő szoftverrel és kialakítással alkotja meg a webáruházat, akkor a fejlődésnek, bővítésnek is gátat szabhat, ami hosszútávon szintén a hátrányára válhat. Ha nem tud eleget tenni majd a növekvő igényeknek, akkor sokan el fognak pártolni Öntől. Vagyis a webshop készítés házilag legfeljebb egy próbaverzió létrehozásához felel meg, komolyabb tervekhez profi segítség kell.

 

Tanács Ferenc

Author

Webáruház készítés, webáruház beállítás és fejlesztés. Főként ezekről a tartalmakról írok, néha néha kitekintve a webáruházakon túlra. Elérhetőségeim itt találhatóak, keressen bátran! Like-old Facebook oldalunkat, +1-ezd Google+ oldalunkat hogy te is értesülj első kézből új írásainkról.