webáruház fontos feltételek

Webáruház fontos feltételek

Egy webáruház elkészítésével még nem vagyunk a munka végén. Minden terméket beállítottunk, minden fotót, árat, költséget, megadtunk, akár hátra is dőlhetnénk. Azonban mint minden országban, hazánkban is vannak törvények amik vonatkoznak a webáruházakra.

Ezekről már nagyon sokat lehetett olvasni, mi kell ahhoz, hogy a webáruházunk kifogástalanul működjön.

Első és legfontosabb dolog, hogy a megrendelt termékről számlát tudjunk adni, vagy is az állam és a vásárló felé is törvényesen kerüljön eladásra a termék. Ehhez választhatunk többféle vállalkozási formát, ezt mindenki maga dönti el melyik a megfelelő számára.

A részletes leírást most itt nem vezetjük le inkább érdemes ellátogatni a www.torvenyeswebaruhaz.com címre, és az átolvasás után, letölteni az egész pdf dokumentumot és alaposan átolvasni. A dokumentum itt található: webáruház törvény.

A fontos és hogy mindent kitöltsünk és megadjunk a weboldalunkon, mert azonnal büntetést von maga után, ha valamit nem adnánk meg, és egy ellenőrzésbe futnánk bele.

Azonban ez még csak a gazdasági és online része. Egy megrendeléskor és annak kézbesítéskor nyomatékosan vagy is a csomagban is ott kell lennie, hogy a terméket 8 napon belül visszaküldheti a megrendelő (2014-ben ez 14 nap lesz).

A 2014 március 15-től új változások lépnek életbe:

A legfontosabb tételek:

  • az elállási jog 14 napra fog növekedni
  • elállási / felmondási mintatájékoztatót tartalmaz a rendelet
  • elállási /felmondási nyilatkozatmintát tartalmaz a rendelet
  • a vásárló elállási esetén 14 napon belül köteles a terméket feladni

Részletekbe menően itt olvashatunk róla!

Tanács Ferenc

Author

Webáruház készítés, webáruház beállítás és fejlesztés. Főként ezekről a tartalmakról írok, néha néha kitekintve a webáruházakon túlra. Elérhetőségeim itt találhatóak, keressen bátran! Like-old Facebook oldalunkat, +1-ezd Google+ oldalunkat hogy te is értesülj első kézből új írásainkról.